Виолина Маринова даде препоръки на клиентите при изтеглянето на жилищен или потребителски кредит. Снимка Пресофис на Банка ДСК

Тя даде препоръки на клиентите при изтеглянето на жилищен или потребителски кредит

Виолина Маринова: През 2020 г. се очаква цялостната интеграция на ДСК и Societe Generale Експресбанк

4948 | 6 февр. 2019 | 13:55

Промяната на собствеността не променя дейността на двете банки в краткосрочен план, каза главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ДСК


Промяната на собствеността не променя дейността на двете банки в краткосрочен план. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ДСК Виолина Маринова.

 

“Банка ДСК и Експресбанк ще продължат да работят като отделни и самостоятелни юридически субекти под юрисдикцията на един собственик – регионалния лидер в Централна и Източна Европа, финансова група OTP. В момента се променя единствено името и социалната идентичност на Експресбанк, която вече извършва обичайната си дейност под това търговско име. Става въпрос за същите две банки със своята история и успешна банкова дейност, която ще продължи по същия начин на работа”, обясни Виолина Маринова.

 

Тя каза още, че до приключване на процеса на пълна интеграция ще бъде извършен анализ и оценка на бизнес операциите, продуктите, вътрешните системи и ресурсите на двете банки. След тези задълбочени процеси ще приключи реалната интеграция и фактическото сливане на двете банки, добави главният изпълнителен директор на ДСК.

 

Подобряване ефективността и възвръщаемостта е целевият ефект на консолидацията на ДСК и Societe Generale Експресбанк, каза още Маринова. Това ще доведе до възможности за нови инвестиции и подобряване на предлаганите продукти и услуги, обясни тя. Чрез сливането ще бъде предложена най-голямата клонова мрежа в страната по брой обекти и банкомати, уточни главният изпълнителен директор на ДСК.

 

Виолина Маринова даде препоръки на клиентите при изтеглянето на жилищен или потребителски кредит. „Първото и най-основното е да направят внимателен разчет на собствения се семеен бюджет, когато избират лихвен процент, годишен процент на разходите и срок на кредитите. Трябва да вземат под внимание тези параметри преди да направят избора си в зависимост от техните финансови възможности в семейството. Основното е клиентите да бъдат финансово грамотни и да се съобразяват със личния си бюджет, когато предприемат крачката за теглене на кредит“, обясни Виолина Маринова.

 

Тя каза още, че Банка ДСК стартира образователна инициатива за повишаване финансовата грамотност на младите хора и техните родители. Според нея финансовата грамотност започва в семейството и е важно родителите и децата да говорят по темата.

 

Стимулиране стремежа към знания във финансовия сектор е основната цел на „Националната финансиада“, добави главният изпълнителен директор на Банка ДСК.


От категорията

Ангелкова направи внезапна проверка на обекти в Слънчев бряг

Снимка: Министерство на туризма-1560598416.jpg

"Никога не сме били против къмпингуването и винаги сме търсили широк ...

15 юни 2019 | 14:33

Специални предложения от магазини ЗОРА

Специални предложения от магазини ЗОРА-1560551198.png

15 юни 2019 | 01:26

Теменужка Петкова: АЕЦ Белене е реалистичен проект с всички разрешителни, лицензи и оборудване

Снимка Канал 3-1560704638.png

Цената на втечнения природен газ е по-ниска от тази на тръбния, каза ...

16 юни 2019 | 20:02

Емил Караниколов: Прегледът на приватизационните сделки от Агенцията за приватизация е приключил

-1552235082.jpg

Ще стане ясно и кои държавни дружества осъществяват и социални функции, посочи ...

16 юни 2019 | 17:11

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.