И у нас, и другаде се води борба за съдбата на традиционното семейство – двамата съпрузи и децата им

Владимир Костов: Едната битка е за няколко години, другата - за хилядолетия!

7223 | 28 ноем. 2019 | 14:04

Битката срещу семейството се води от политическата бюрокрация, която се оставя да бъде използвана като говорител и маша в ръцете на поддръжниците на джендър идеологиите


Обществото следи с интерес всичко, което се отнася до току-що осъществената среща на премиера Борисов с президента на САЩ Доналд Тръмп. Така ще бъде сигурно и следващата седмица, когато ще се проведе традиционната декемврийска среща на лидерите на страните от НАТО. Там България ще има своето място и възможност да „каже думата си“ по състоянието и бъдещето на съюза.

Интересът е оправдан. При тези, кога двустранни, кога по-широки срещи, се води битка за важни неща.

Междусъюзни отношения, повече или по-малко крупни сделки, важни проекти, отношение към главните направления на международната политика. Какъв е залогът в тази битка, измерван във времето? Няколко години. Разбира се, тези, които я водят, са с желание техните споразумения да определят съдбата на света за десетилетия, че и повече. Но последният век, и особено последните десетилетия, показаха изключителната динамичност на световните процеси, а в голяма степен и непредвидимостта им. Така че – тази битка е важна, но е за няколко години. Сетне – нови лидери, нови виждания, нови евентуални резултати.

В същото време у нас, но и другаде, се води една друга битка. За съдбата на традиционното семейство – двамата съпрузи и децата им. Без да се казва открито, традиционното семейство е обект на удари в най-различни посоки с цел да се разруши връзката между родителите и децата, а и самата родителска двойка да бъде отдалечена от основата за нейното съществуване. Битката срещу семейството се води от политическата бюрокрация, която се оставя да бъде използвана като говорител и маша в ръцете на поддръжниците на

джендър идеологиите.

Въпреки че Конституционният съд посочи несъвместимостта на т.нар. Истанбулска конвенция с българската конституция, в последните месеци, без особен шум и във всеки случай без каквото и да е действително обсъждане, бе приет нов закон за социалните услуги. Предстои да влезе в сила от началото на идната година. Запознаването с закона показва, че онова в Истанбулската конвенция, което е насочено срещу семейството, и което именно я прави антиконституционна, е успешно заложено, къде по-открито, къде позамазано с някои благовидни формули.

Светият Синод на Българската православна църква излезе със становище по закона за социалните услуги. В него категорично е изразена позицията, че с този закон се цели да бъде разрушена хилядолетната народна и християнска българска традиция на семейството и на отношенията в него между родители и деца. И тази традиция да бъде заменена с практически неограничена намеса на бюрократични, комерсиални и всякакви идеологически фактори.

Посочената от Синода битка е с друг залог във времето. Не години – а хилядолетия! Защото от изхода на тази битка зависи, както съдбата на повече от две хилядолетия наследство от българска история и жизнен път, така и бъдещето на българското семейство и народност в хилядолетията напред.

Синодът пое с изключителна проницателност своята отговорност. Има конституционни пътища за това как да бъде отклонена поредната маневра на бюрократите, поставили се в услуга на джендър идеолозите. Обществото ни, ние, сме тези, които с гласа си и действията си трябва да покажем, че не сме съгласни битки за няколко години, да „покриват и прикриват“ с шума си, битка, чийто залог са хилядолетията. Защото благодарение на българското семейство ни има, и пак само благодарение на него може да продължим да съществуваме.

 


От категорията

ТАСС: „Големият брат винаги прощава“: Защо Русия и България се карат

Официалното помирение се състоя в Москва, където премиерът Борисов се извини за провала на „Южен поток“-1527759642.jpg

През 2019 г. България се върна към политическа линия, която може само да ...

13 дек. 2019 | 14:53

Халил Летифов: Ще оспорим пред Съда на ЕС дискриминационните текстове от пакет „Мобилност“

Халил Летифов-1568310780.jpg

За пореден път победи лобизмът на големите страни, всъщност тази протекция и ...

13 дек. 2019 | 13:45

Проф. Иван Ангелов: Държавите от Западните Балкани не са готови за Европейския съюз

-1507719516.png

Силово разширеният ЕС ще стане още по-уязвим, с още по-противоречиви интереси ...

13 дек. 2019 | 17:19

Александър Сиди: Огромна е тревогата, че НПО-та ще отнемат деца и ще получават пари за това

-1573051258.png

Не е редно една и съща организация да решава дали дете да бъде изведено от ...

13 дек. 2019 | 17:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Анани Ананиев


28 ноем. 2019 | 15:45Ето, това е закон, който президентчето трябваше да е дал досега на Конституционния съд, а не да умува седмици ще се подписва ли, няма ли да се подписва....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


28 ноем. 2019 | 23:41Кой закон бе анални? Ти изобщо в час ли си бе пезевенк? Защо твоят идол мекокитковеца банкянски джендър и шеф на ГЕРБерастката дружина Боко Ръпоня не нареди на министъра на правосъдието да оттегли подписа на България под ИК? Защото е долен дупедавец и мародер на българския народ!