Всички отстранени от игрите руски олимпийци ще съдят МОК

Владимир Путин: Няма да бойкотираме Олимпиадата!

6300 | 7 дек. 2017 | 15:46

"Те ще получат всякаква юридическа, организационна, морална и материална подкрепа", категоричен бе вицепремиерът по въпросите на спорта Виталий Мутко


Руският президент Владимир Путин заяви, че властите няма да спират нито един руски спортист да участва в Олимпиадата в Пьончанг, Южна Корея, под неутрален флаг.

"Извън всякакво съмнение, ние няма да обявяваме никакъв бойкот, няма да спираме нашите олимпийци да участват, ако някой от тях реши да вземе участие в лично качество", заяви президентът на среща с работници в Нижни Новгород.

Той подчерта, че много спортисти, в това число и такива, които познава лично, "са работили за това събитие през целия си живот".

"По време на цялата си кариера те са се готвили за тези състезания, за тях те са много важни. Като имаме предвид това, ние, разбира се, няма да спираме никого, няма да забраняваме, няма да бойкотираме", заяви държавният глава. Той добави, че Русия наистина е дала повод за претенции от страна на МОК, но оттам са се възползвали не съвсем честно от ситуацията.

Същевременно вицепремиерът на Русия по въпросите на спорта Виталий Мутко заяви, че всички отстранени от Олимпийсикте игри руски спортисти ще съдят МОК в Спортния арбитражен съд (CAS), а правителството ще им окаже юридическа посдкрепа.

"Ако в CAS им откажат право, тогава ще съдят МОК в граждански съд. Те ще получат всякаква юридическа, организационна, морална и материална подкрепа", категоричен бе вицепремиерът.

 


От категорията

Бойко Борисов заби фамозен гол и прати "бистришките тигри" на финал

Снимка: БЛИЦ-1527014451.jpg

"Стана хубав мач. Още не съм наясно дали ще играя във финала, боли ме ...

22 май 2018 | 21:40

Левски Лукойл с остра позиция срещу съдиите на мача с Балкан

-1422289573.jpg

Поздравяваме отбора на Балкан за сърцатата игра и отчитаме слабостите в нашата, ...

22 май 2018 | 17:10

Една от най-красивите ни спортистки с романтично предложение за брак

Баскетболната националка Дани Петева скоро ще каже официално „да” на Иван Демерджиев музикален редактор в  Radio Fresh!-1527102840.jpg

Баскетболната националка Дани Петева скоро ще каже официално „да” на Иван ...

23 май 2018 | 22:06

Цвети Пиронкова се отдаде на почивка сред природата

Снимка: Instagram-1527080129.jpg

Цвети сподели красиви гледки от природата, както и снимка на домашно ...

23 май 2018 | 15:54

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


7 дек. 2017 | 18:56Респект.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018