20 минути "Пауър плейт" заменят един час фитнес

Как да се преборим с „козунаците” около талията след козунаците по Великден

Влез във форма без много зор

9701 | 4 май 2016 | 15:28

Д-р Ана Пейкова: Космическа технология осигурява за 20 минути ефекта от час потене във фитнеса

20 минути "Пауър плейт" заменят един час фитнес-1462365046.jpgД-р Ана Пейкова-1462365102.jpgКриолиполиза-1462365007.jpgВела шейп-1462364975.jpgАпаратът за вакумни масажи LPG-1462364941.jpg

След Великденските празници хората са прекалили с козунаците, яйцата и агънцата и трябва да се подложат на детоксикираща диета и балансирано хранене, което може да бъде комбинирано с правилно подбрани процедури за влизане във форма, каза пред Епицентър.бг естетичният дерматолог д-р Ана Пейкова.

Ключовата дума е „движение”. То може да бъде във фитнеса, в парка, а ако нямате достатъчно време за дълги тренировки – изобретателите са създали „Пауър плейт”. Това е вибрираща платформа, върху която се извършват различни упражнения под ръководството на кинезитерапевт. Той преценява кои мускулни групи имат нужда от натоварване. Разликата с фитнеса е, че при този вид тренировки не се натоварват сърдечният мускул и ставите и са отлични за раздвижване на хора с подобни проблеми. Те са подходящи и за онези, които нямат време, защото за разлика от потенето в залата, тук са необходими само 20 минути, през които организмът се натоварва двойно.

Тайната е във вибриращата платформа, която извършва вертикални вибрации и така съкращава мускула. Дори нищо да не правите и просто да си стоите върху нея, мускулатурата ви работи, уверява лекарката от "Дерма елит".
Авангардната технология е измислена от руснаци в Центъра за подготовка на космонавти. По-късно вече се комерсиализира и се насочва към хора, които нямат време, пък искат да тренират.
За жалост, повечето от нас скачат от колата пред компютъра и после на дивана и „Пауър плейт” е истинско избавление от застоялия живот.

Разграждането на натрупаните мазнини с криолиполиза чудесно се съчетава с работата в „Пауър плейт”. То става с абсолютно безвредния метод „Криолиполиза”. При него мастната клетка се унищожава, заедно с клетъчната стена, а това не позволява повторното й напълване, както се случва при другите процедури, които само разграждат мазнините. В този случай, мастната клетката се стопява и имунната система я изхвърля от организма.

С „Криолиполиза” могат да се унищожат до 70% от мастните клетки в обработвания участък. Как действа? Установено е, че има 5 вида мастни киселини, които кристализират при минусови температура. Замръзват при минус 8 градуса и после се отделят с урината.

При този апарат се слагат специални марли, напоени с разтвор, който предотвратява изгарянето и увреждането на горния слой на кожата. Въздейства се само на ниво подкожна мастна тъкан. Вътрешната мазнина, тази която е около мускулите, може да се разгради единствено чрез движение и глад.


Криолиполизата е подходяща за унищожаване на отделни мастни депа – т.нар. бричове, които тормозят жените, „любовните дръжки” около талията на мъжете, коремчетата...
Този метод се съчетава изключително добре с мезотерапия, но в началото основната мастна тъкан трябва да се стопи с „Криолиполиза”. Има различни видове мезотерапия с инжекционни продукти, които се вкарват в мастната тъкан и я разграждат. Те съдържат основно Ел-карнитин и кофеин.

При мезотерапията за краката и корема, иглата трябва да бъде достатъчно дълга, за да проникне до мастната тъкан. Хубавото е, че там кожата няма чувствителност и когато иглата е достатъчно тънка, не се усеща болка. При обработване на задните части или корема дори няма никакво неприятно усещане. Важното е продуктът да е добър и да има правилно съотношение на съставките, които разграждат мазнината. Тези процедури се правят под точно определена бройка, за да има резултат – 6 или 10.

Добро за целулита е укрепването на колагена в подкожната тъкан. Когато е стегнат има еластични влакна и кожата изглежда гладка. Затова има смисъл да се прави колагенова или силициева мезотерапия. Силицият е елемент, който отлично укрепва връзките между колагена и еластичните влакна и по този начин кожата става по-стегната.

Разликата между мезотерапията и популярните кремове със същите съставки е, че едно мазило не може да проникне в дълбочина до мастната клетка. Кожата си има бариера, която създава съпротивление на повърхностния слой и не позволява навлизането до таргетните клетки. Затова когато се инжектират продуктите за разграждане на мазнините са доста по-ефективни от един крем.

Целулитът много добре се повлиява от комбинацията на процедури с „Вела шейп” , LPG и антицелулитни масажи. Плюс балансирано хранене, естествено. Първо, не бива да има прием на мазнини. Проблемът е, че човек дори да не яде нищо тлъсто, когато си хапва въглехидрати, в един момент те се превръщат в мазнини и се натрупват като запаси. Затова ключът е в балансираното хранене, а не в глада. При лишаването от храна бързо се получава ефектът, при който отслабваме, кожата увисва, а след това организмът (понеже е в състояние на стрес), бързо набавя онова, което му е отнето.

Хапчетата за отслабване с Ел-карнитин извеждат мазнината от клетката, но не и ако не се съчетават с физическо натоварване. Иначе не дават ефект. Много трябва да се внимава с хранителните добавки на пазара, да се гледат съставките, производителя, защото някои от тях натоварват сърцето.

За тези, които искат да изглеждат добре по бански, а са си хапнали по Великден, „Вела шейп” е доказано ефективен метод. Той има FDA-сертификат, че атакува директно мастната клетка. Разгражда мазнините както се изпържват в нагорещен тиган. Буквално ги разтапя. Много мощен в комбинация с инфрачервена светлина, която допълнително загрява. Температурата се повишава до 42 градуса подкожно, без това да уврежда повърхностния слой. С помощта и на вакума, достига точно до мастните клетки. „Вела шейп” се прилага един път седмично.

Процедурата е достатъчно кратка – 50 минути, така че ако пропуснете хапването, може да го направите и в обедната почивка.
В комбинация с прием на вода, подходящо хранене и подкрепено с процедури с LPG, които имат дрениращо действие, постига изключителни резултати.

Историята на този апарат е много интересна. Създателят й се казва Луи Пиер Гаскон (LPG). Той сериозно пострадал при катастрофа и трябвало непрекъснато да му се правят възстановяващи масажи. Тогава Гаскон създава този апарат, който прави механичен масаж на цялото тяло. Но тъй като вакумът е доста силен, за да не се зачервява кожата, задължително се облича специално трико.

Ако трябва един рехабилитатор трябва всеки ден да прави масажи, той никога не може да го върши с еднакъв натиск върху всички места. Така се появява революционният апарат LPG, който е абсолютно безвреден. Той може да се ползва и от бременни до шестия месец, и след раждане, и при възрастни хора, срещу целулит, за тонус, за дрениране. Особено подходящ е при воден целулит, който се появява предимно след преяждане или препиване.

За ефективното и трайно влизане във форма, обаче най-важна е комбинацията от различните апарати и процедури и правилното им редуване.


От категорията

50 г. от създаването на „Кръстникът“, шедьовърът на Франсис Форд Копола

Афишът за юбилейното издание на "Кръстникът"-1642325725.jpg

Лентата е реставрирана по съвременните стандарти за звук и картина и ще бъде ...

16 ян. 2022 | 11:32

Магнитна буря удари Земята

Магнитна буря удари Земята-1642229184.jpg

Засилената геомагнитна активност ще продължи до края на деня с тенденция да ...

15 ян. 2022 | 08:45

Принц Чарлз е поканил Хари и семейството му на гости

-1605269931.jpg

Но добрите намерения на дядото поставили сина му Хари в сложна ситуация, тъй ...

18 ян. 2022 | 13:02

Обвиненията към мен са абсолютно неверни

Рони Ромеро (Intelligent Music Project) в отворено писмо до медиите:-1600151141.jpg

Oбвиненията са свързани с предполагаеми заплахи, отправени от него по адрес на ...

17 ян. 2022 | 21:39