Пламен Даракчиев. Снимка - БГНЕС.

Гледна точка

Военните чиновници да се поучат от Би Би Си

4009 | 24 юли 2015 | 13:44

Ненчев да уволнява, щом петнят името на армията


Тези дни Пламен Даракчиев, който е на държавна служба в Министерството на отбраната, атакува чрез личния си профил във Фейсбук главния прокурор Сотир Цацаров. Ще го цитирам с оригиналния правопис: „На протеста с Мишо Неделчев и Владо Стойчев обсъдихме набързо въпроса за това какво точно работи главния прокурор на републиката (в смисъл нищо - б.а.). Съгласих се с тях, но заради мощното „Оставка!“ не успях да допълня, че зад всяко негово изявление се крие къртовска работа и усърдно четене на произведенията на Мао Цзедун. Сега се сещам, че по времето на комунизма пресата съвсем сериозно сочеха челния китайски опит в свиневъдство и това, че във свинефермите, в които четяли на прасетата цитати от вождът и учителя, прасетата наддавали...“


И преди това Даракчиев е отправял към обвинител №1 обидни епитети... Доскоро той бе парламентарен секретар на МО, но е помолил „да премине на друга длъжност поради здравословни причини“, съобщиха от ведомството. Даракчиев е известен като лют антикомунист. Но това не му пречи да копира поведението на бившите величия от БКП, които също се оттегляха по здравословни причини на тихи постове заради благинките. А да не би Министерството на отбраната вече да е рехабилитационен център?


И друг служител на ведомството се е забъркал тези дни в скандал чрез Фейсбук. Той е отправял груби и вулгарни сексуални закани срещу кметицата на Казанлък Галина Стоянова. За случая, възмутил хората от града на розите, е уведомен министър Николай Ненчев, доколкото разбрах. А вероятно и прокуратурата.


Защо разказвам това? Всички, които работят във влиятелния британски медиен гигант Би Би Си, подписват декларация, че нямат право на политически изказвания и пристрастия. Забранено им е да изразяват мнения и позиции, различни от възприетите в медията. Дори не могат да го правят след работно време, забранено им е и в социалните мрежи. Който не се съобразява, си отива безкомпромисно.


Това жестоко правило е въведено, защото Би Би Си е обществена медия и се финансира с парите на гражданите. А какво се случва у нас? Родните чиновници, които храним с данъците си, се разхождат из нета като в кварталната кръчма след петата ракия. Да оставим настрана, че преди година и нещо някои ходиха в работно време на протести против собственото си правителство. А според закона държавният служител трябва да е лоялен на властта. Ако не му отърва, да отива на свободния пазар на труда. Съветът ми към министър Ненчев е да уволнява чиновниците, които срамят армията и него.


От категорията

Здравка Евтимова с разтърсваща реч за обесването на Левски: Някой помни ли името на предателя?

Здравка Евтимова с вкаменяваща реч за обесването на Васил Левски -1582184257.jpg

Аз си мисля за корумпираните, онези, които късат плът от плътта на България, ...

20 февр. 2020 | 09:36

Симеон Николов: Разбирам гневните коментари на управляващите при такава мощна подкрепа за президента

-1472586819.jpg

Коктейлът от гняв и лъжи, с който реагираха представители на управляващите на ...

20 февр. 2020 | 09:54

Александър Маринов: Не беше постъпено коректно с президента на шествието и пред паметника на Левски

-1572881157.jpg

Когато се съберат много хора на едно място, винаги може някой да даде воля на ...

21 февр. 2020 | 13:56

Мирела Костадинова: Писателят Тодор Влайков търси Гео Милев след ареста по молба на съпругата му

Тодор Влайков-1582279335.png

Той написва първите издържани читанки за второ, трето и четвърто отделение. ...

21 февр. 2020 | 10:45

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.