Коалицията Обединени патриоти трябва да продължи да съществува

Волен Сидеров: Туск изразява интересите на Европа, светът отива към по-нормално състояние

1854 | 17 май 2018 | 09:14

Приоритетът за Западните Балкани е правилен. Ние познаваме по-малко съседите си, отколкото Канада или Австралия. Милиардите, които ще се инвестират в региона, ще са в полза за България, коментира лидерът на „Атака”.


„Доналд Туск изразява интересите на Европа и на европейските компании. Това  е добре, защото показва, че светът отива към някакво по-нормално състояние.” Това каза в „Денят започва” на БНТ лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който коментира твърдата позиция на ЕС да не излиза от споразумението с Иран. Вчера в София Туск заяви по отношение на американския президент Доналд Тръмп: „С такива приятели не ни трябват врагове”.

Сидеров коментира и българските интереси от развитието на отношенията с Иран. Той бе в Техерен заедно с българска делегация, начело с икономическия министър Емил Караниколов. „Посрещнаха ни най-високо ниво. На всички срещи повтаряха един прагматичен рефрен: „Дайте да работим, да увеличим оборота с България. Сега оборотът е 115 милиона евро, да стане 1-2 милиарда. Имаме нужда от всичко, което вие правите.”
Според Сидеров това е много сериозна възможност пред България. „Политиката на рестрикции и на санкции не е работеща, не води до нищо добро. Санкциите са направили така, че Иран произвежда и развива всичко сама - така, както беше в България при лошия комунизъм. В самия Техерен, който е 14 милиона, всичко е подредено, пътищата са прекрасни. Намират начини да развиват икономиката си.”

По повод размразяването на проекта за АЕЦ „Белене” лидерът на „Атака” заяви: „Като лидер на партия, която е участвала в организирането на референдума за АЕЦ „Белене” винаги съм подкрепял идеята да бъде построена втора атомна централа. Това ще бъде стратегически правилно. За съжаление, загубихме време.”

За разногласията в коалицията „Обединени патриоти” Сидеров каза: „Аз съм двигателят на коалицията. Мисля, че въпреки различията тя трябва да продължи да съществува.”
Сидеров напомни, че големите теми на българската политика са свързани с доходите на хората, с това да се върнат младите в България, да се развива икономиката ни. От важно значение са и доходите на възрастните хора. „Ако не мислим за тези неща, ще потънем в плуващите пясъци на ежедневието и дребнотемието”, каза Сидеров.

На въпрос трябва ли българите да се делят все още на русофили и русофоби,той заяви, че самите българи не се разделят. „Не мисля, че българите се изживяват на фили и фоби, а просто имат една вътрешна симпатия към Русия. Ние нямаме интерес да враждуваме с една държава, която е силна. Да не бъдем толкова изпълнителни, да не гледаме директивите, а да гледаме нашият интерес“, каза Сидеров.
Относно темата „Западни Балкани“, лидерът на „Атака“ заяви, че тя е правилната и напомни, че ние познаваме по-малко съседите си, отколкото примерно Канада или Австралия. Милиардите, които ще се инвестират, ще са в полза на България, каза още Волен Сидеров.От категорията

Борисов към турския МВР-шеф Сюлейман Сойлу: Турция е стратегически партньор и приятел

-1547811855.jpg

Турският министър на вътрешните работи даде висока оценка на нивото на ...

18 ян. 2019 | 13:41

Георги Марков: В евролистите ни да не влизат депутати, гласували отново за Истанбулската конвенция!

-1544434844.jpg

Европарламентът носи огромна отговорност за преселението на народите, което се ...

18 ян. 2019 | 14:34

Петър Стоянов: Липсва ни лидерът, който да води обществото

Петър Стоянов: Липсва ни лидерът, който да води обществото-1547844658.jpg

Смразяващо е като си помислим, че Европа не е родила нито една религия, Европа ...

18 ян. 2019 | 22:49

Нови правила за българските сезонни работници на Острова след Брекзит (ВИДЕО)

Кадър: бТВ-1547839708.jpg

Британското правителство вече публикува така наречената Бяла книга, за бъдещото ...

18 ян. 2019 | 21:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.