Волен Сидеров

Подозират постановка заради скандали в управляващата коалиция

Волен Сидеров сам спрял партийната си телевизия „Алфа“

22627 | 16 окт. 2018 | 11:37

В Съвета за електронни медии не знаят защо телевизията спира излъчването, изпратили писмо с искане на обяснения по странния казус


Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сам е спрял партийната телевизия „Алфа“. Това е основното обяснение за мистериозното спиране на телевизионния канал на управлвящата партия в понеделник.

 

Пред Епицентър.бг членът на Съвета на електронни медии Бетина Жотева съобщи, че на днешното заседание на медийния регулагор прекъсването на излъчването на телевизията непланирано е било първа точка от дневния ред. Взето е решение в спешен порядък да се изпрати писмо до телевизия „Алфа“, в което се настоява за отговор защо медията е спряла излъчване в понеделник вечерта. Освен това СЕМ ще изпрати и свои представители в партийната телевизия.

 

Бетина Жотева каза още, че в медийния регулатор нямат обяснение за действията на „Алфа“. Няма процедура за отнемане на лиценза, медията не е и санкционирана, категорична бе тя. Жотева съобщи, че преди време срещу медията е имало жалби от граждани, но това не било изключение, тъй като и срещу други електронни медии имало подобни оплаквания.

 

„Алфа“ се издържа от партийната субсидия на „Атака“. Партията на Волен Сидеров получава парите според законовите разпоредби, както всички останали политически формации, имащи право на това.

 

В същото време от партия „Атака“ запазиха пълно мълчание по случая. Волен Сидеров и депутатите му не вдигат телефоните си, както и колегите от телевизия „Алфа“.

 

Партийната телевизия спря излъчване на програмата си в понеделник вечерта. Единственото, което се показва е черен екран с надпис "Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо". 

 

Не е изключено това да е постановка на Сидеров, за да бъде одобрена кандидатурата на Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР, е една от версиите.

 

Другата е, че решението за спирането на медията е взето след участието на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Още от деня“ на БНТ, където той съобщи, че няма никакъв шанс „Обединени патриоти“ да се коалират с партията на евродепутата Николай Бареков.

 

Съмнение, че това е постановка на Волен Сидеров изрази и коалиционният му партньор Валери Симеонов. Пред ПИК той казва, че акцията е чисто политическа: „Това със спирането на телевизията не е нещо ново. Измислих го аз преди изборите през 2006 г., когато трябваше да вдигнем рейтинг на втория в класирането след балотаж – Волен Сидеров, спряхме телевизията за три дни и направихме 600 000 гласа. Това сега е повторение на моята идея“.

 

Другото обяснение на Валери Симеонов е, че Волен Сидеров искал да води евролистата на "Обединени патриоти", за което в ОП нямат решение.

 

По повод настояването на Волен Сидеров за назначаването на Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР, вицепремиерът казва: „За мен този човек няма качества за тази работа, вече се видя какъв главен секретар беше“.

 

Валери Симеонов припомня още, че Волен Сидеров е бил в телевизия СКАТ „патриот на заплата“. За новия коалиционен партньор на лидера на „Атака“ Николай Бареков, вицето казва, че евродепутатът е силно компрометиран.

 

Очаквайте подробности


От категорията

Играта загрубя! Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

Играта загрубя! Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева-1638373860.png

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата! ...

1 дек. 2021 | 17:39

Бюджет '2022: 490 лв. минимална пенсия, 710 лв. минимална заплата, увеличение на майчински и детски

Валери Белчев Кадър: Нова тв-1638358119.jpg

Доходите за пенсионерите ще бъдат запазени на нивата, които са сега, обяви ...

1 дек. 2021 | 13:28

Атанас Пеканов: Зелената сделка е както опасност, така и възможност за България

-1635539059.jpg

Не трябва да се съсредоточаваме върху аванса, който България трябва да получи ...

1 дек. 2021 | 17:53

Напрежение!Радев не иска Нинова да е шеф на парламента, тя пък - негови хора да са в правителството

Напрежение!Радев не иска Нинова да е шеф на парламента, тя пък  - негови хора да са в правителството-1638346646.jpg

Петков и Василев се ангажирали да изключат от бъдещо правителство кандидати от ...

1 дек. 2021 | 09:26