Кърт Волкър

В кулоарите на форума "Ялтенска европейска стратегия" (YES) в Киев

Волкър: Трудно ще се задържат санкциите срещу Русия, ако Украйна не спазва споразуменията от Минск

2777 | 15 септ. 2018 | 21:35

Специалният представител на Държавния департамент заяви, че в Европейския съюз има разногласия, като много страни подкрепят идеята за отпадането на ограничителните мерки


Трудно ще се задържат санкциите на ЕС срещу Русия, ако Украйна не започне да спазва Минските договорености, заяви специалният представител на САЩ за Украйна Кърт Волкър, цитиран от TACC и Агенция "Фокус".


Специалният представител на Държавния департамент за Украйна Кърт Волкър заяви, че в Европейския съюз има разногласия относно санкциите срещу Русия, като много страни подкрепят идеята за отстраняването им.


"Това, което мисля, че е много важно да се поддържат силни санкции срещу руската агресия в Украйна и всички знаем, че има много гласове в Европейския съюз, които биха искали да се прекратят санкциите, въпреки че Русия нищо не променя, и като се вземат предвид тези гласове, ще бъде трудно да се поддържа общо становище на Европейския съюз, ако Украйна не се придържа към своите задължения по споразуменията от Минск," каза той в кулоарите на форума "Ялтенска европейска стратегия"(YES), който се провежда в Киев.


Понастоящем са в сила няколко пакета от санкции на ЕС срещу Русия: икономически, индивидуални ограничителни мерки и санкции за Крим. Последният е набор от целеви санкции срещу Крим, с които е забранено европейските предприятия да поддържат каквато и да е връзка с Крим. Тези мерки се приемат в рамките на така наречената стратегия на ЕС за непризнаване на анексирането на Крим от Русия, в сила до 31 януари 2019 година с възможност за удължаване, припомня ТАСС.

 


От категорията

Лондон и Брюксел договориха споразумение за Брекзит

-1480593620.jpg

Бившият британски външен министър Борис Джонсън каза, че споразумението за ...

13 ноем. 2018 | 22:21

Турски вестник: С първото разклонение на „Турски поток“ всичко е наред, второто носи несигурност

-1443863381.jpg

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин ще посети Истанбул, за да ...

13 ноем. 2018 | 18:07

Синът на премиера на Чехия бил отвлечен в Крим; баща му го нарече луд

Андрей Бабиш - старши-1519801729.jpg

Той приема лекарства и трябва да е под наблюдение, затова е при майка си в ...

13 ноем. 2018 | 17:15

МВР на Македония: Никола Груевски не е пресичал македонската граница

МВР на Македония: Никола Груевски не е пресичал македонската граница.-1542117451.jpg

Полицията проверява дали съобщението в мрежата е написано от бившия македонски ...

13 ноем. 2018 | 15:55

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


15 септ. 2018 | 21:49Това е високо размахан пръст, макар че хунтата в нито един момент не е изпълнявала задълженията си по Минските договорености! Просто не ги признават.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.