Кърт Волкър

В кулоарите на форума "Ялтенска европейска стратегия" (YES) в Киев

Волкър: Трудно ще се задържат санкциите срещу Русия, ако Украйна не спазва споразуменията от Минск

2652 | 15 септ. 2018 | 21:35

Специалният представител на Държавния департамент заяви, че в Европейския съюз има разногласия, като много страни подкрепят идеята за отпадането на ограничителните мерки


Трудно ще се задържат санкциите на ЕС срещу Русия, ако Украйна не започне да спазва Минските договорености, заяви специалният представител на САЩ за Украйна Кърт Волкър, цитиран от TACC и Агенция "Фокус".


Специалният представител на Държавния департамент за Украйна Кърт Волкър заяви, че в Европейския съюз има разногласия относно санкциите срещу Русия, като много страни подкрепят идеята за отстраняването им.


"Това, което мисля, че е много важно да се поддържат силни санкции срещу руската агресия в Украйна и всички знаем, че има много гласове в Европейския съюз, които биха искали да се прекратят санкциите, въпреки че Русия нищо не променя, и като се вземат предвид тези гласове, ще бъде трудно да се поддържа общо становище на Европейския съюз, ако Украйна не се придържа към своите задължения по споразуменията от Минск," каза той в кулоарите на форума "Ялтенска европейска стратегия"(YES), който се провежда в Киев.


Понастоящем са в сила няколко пакета от санкции на ЕС срещу Русия: икономически, индивидуални ограничителни мерки и санкции за Крим. Последният е набор от целеви санкции срещу Крим, с които е забранено европейските предприятия да поддържат каквато и да е връзка с Крим. Тези мерки се приемат в рамките на така наречената стратегия на ЕС за непризнаване на анексирането на Крим от Русия, в сила до 31 януари 2019 година с възможност за удължаване, припомня ТАСС.

 


От категорията

Русия провежда мащабни военни учения в Черно море

-1453128822.jpg

Маневрите се провеждат на фона на напрежението в Азовско море, което възникна ...

25 септ. 2018 | 13:45

Ципрас и Ердоган се срещат днес в Ню Йорк

-1537860601.jpg

Искането на Анкара за екстрадиция на осмината военнослужещи, избягали в Гърция ...

25 септ. 2018 | 10:29

Мария Захарова: Германските делегати откровено се хилеха на речта на Тръмп в ООН

-1523687059.jpg

Червената нишка в изказването му бяха две теми: необходимостта от защита на ...

25 септ. 2018 | 21:13

Ердоган: Турция не може да си мълчи, когато санкциите се използват като оръжие

-1537897331.jpg

"Масовите зверства, които се вършат в последно време по различни части на ...

25 септ. 2018 | 20:41

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


15 септ. 2018 | 21:49Това е високо размахан пръст, макар че хунтата в нито един момент не е изпълнявала задълженията си по Минските договорености! Просто не ги признават.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.