Шеф Алдо Моралес по време на професионалния кулинарен семинар.

В Премиер Лъкшъри Маунтън Ризорт - Банско

Всички погледи бяха вперени в шестия гастрономически фестивал

499 | 29 ноем. 2017 | 22:13

Фестивалът се проведе под патронажа на посолството на Гърция в София, като беше посетен от множество известни Шеф-готвачи, заедно с различни кулинарни почитатели и много изтънчени гости

Шеф Алдо Моралес по време на професионалния кулинарен семинар.-1511986584.jpgЯстието на шеф Танос Стасинос-1511986669.jpgШеф Марио Перез Санчес & Шеф Джонатан Домингез -1511986637.jpgЯстието на шеф Полихронис Дамалас-1511986549.jpg3. Шеф Едмундо Каналес от Льо Кордон Бльо Мексико, шеф Грегор Функе & шеф Никол Бевилакуа от Льо Кордон Бльо Перу, шеф Алдо Моралес от Льо Кордон Бльо Мексико-1511986505.jpg Г-жа Марина Папуниду и г-н Александрос Папунидис член на борда на директорите в Ермия Хотелс & Ризортс.  Гръцкия посланик в София г-н  Григориос Василоконстантакис и неговата съпруга-1511986463.jpg

За шеста поредна година Премиер гастрномически фестивал приключи успешно събрал много кулинарни спомени.

 

Премиер Лъкшъри Маунтън Ризорт, горд член на Ермия хотелс & ризортс и единствения такъв на Смол Лъкшъри Хотелс в България бе изключително поласкан с привличането на тези кулинарни звезди, които провокираха едновременно вкусовите рецептори и мисълта на всеки един участник.

 

Фестивалът се проведе под патронажа на посолството на Гърция в София, като беше посетен от множество известни Шеф-готвачи, заедно с различни кулинарни почитатели и много изтънчени гости. 

 

Събитието започна с впечатляващо коктейлно парти придружено с вълшебни произведения на цигулка, изпълнени от извесни солунски звезди.

 

Знаменити гост шеф-готвачи участваха по време на фестивала, дошли от известни ресторанти и хотели по целия свят. На 7ми Ноември шеф Полихронис Дамалас от Каво Таго Санторини създаде специална дегустационна вечер на Японската / Бразилска кухня.Ястията на Полихронис бяха опреличени на съвременни шедьоври, които отразяват иновация и дълбоко вдъхновение.

 

Шеф Танос Стасинос от ресторант Никкей в Атина  сътвори серии от ястия вдъхновени от Никкейската кухня, предлагайки пиршество както за окото, така и за небцето.

 

Шеф Марио Перез Санчез, перфекционисът от Ресторант Лека в Барселона, демонстрира модерната тропическа перуанска кухня, която в момента се радва на популярност в Барселона.

 

Известните гастрономически виртуози шеф Атинагорас Костакос и Алексис Зопас  от Скорпиос Миконос, игриво разкриха техните таланти и техники издигайки кулинарното преживяване на гостите чрез артистизъм и превъзходство. Тяхната дегустационна вечеря беше фокусирана върху Мексиканско-Цикладската кухня. 

 

Тази година Льо Кордон Бльо Мексико & Льо Кордон Бльо Перу обединиха сили в Премиер създавайки завладяваща Латино-

Американска фестивална обстановка, предлагайки професионални семинари,  на които показваха на участниците последните тенценции на кулинарната сцена.

 

Шеф Омар Моралес водеше семинара за „Модерната мексиканска кухня“ за 5 звездни градски и курортни хотели,  докато шеф Грегор Функе от Льо Кордон Бльо Перу водеше семинара „ модерната перуанска кухня“ . Участниците имаха възможността да научат всяка една модерна техника от първа ръка.

 

Премиер Лъкшъри Маунтън Ризорт в сътрудничество с Гастрономи Есеншълс, успешно създадоха за първи път в Европа отношение към модерните глобални кулинарни техники, фокусирани върху професионалистите в тази област, които посещават Банско всяка година и научават последните тенденции, съчетани с почивка, спа и вълнуващи дегустационни вечери създадени от световно известни шеф-готвачи.

 

Премиер Лъкшъри Маунтън Ризорт, горд член на Ермия хотелс & ризортс  се откроява  със специалното си отношение към кулинарното качество. Премиер гастрономичеки фестивал, вдъхновява и повлиява всички гастрономически идеи в останалите обекти в групата, като Нефели вилас едн суитс в Халкидики, и Амарилис бийч хотел на о-в  Парос.

Основите на гастрономията работят, сътрудничат и представят Гърция и широкия балкански и средиземноморски регионзаедно с различни доказани чуждестранни фирми свързани с изкуството на готварството и сладкарството, както  и други специалности от туристическата индустрия. Като допълнение е включена в организирането на специализирани трйнинг програми, обучение на персонал и консултантство, притежавайки ноу-хау-то  и необходимия опит.

 

За повече информация: www.premierfoodfestival.com, www.facebook.com/PremierGastronomyFestival/

 

 


От категорията

Свинско с картофи и магданоз на фурна

Свинско с картофи и магданоз на фурна-1513336664.jpg

15 дек. 2017 | 13:16

Коледни джинджифилови бисквити от Швеция

Коледни джинджифилови бисквити от Швеция-1513072692.jpg

12 дек. 2017 | 11:55

Панфорте с шоколад

Панфорте с шоколад-1512993865.jpg

11 дек. 2017 | 14:03

Пълнен шаран с орехи и ориз

Пълнен шаран -1512557981.jpg

6 дек. 2017 | 12:57

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.