Спечелихме четири областни града - Русе, Благоевград, Разград и Перник, изтъква секретарят на ИБ на БСП

Вяра Емилова: Имаме червен пробив в картата на ГЕРБ

1932 | 4 ноем. 2019 | 11:18

Имаме и кметски пробив в 15 общини като Созопол, Дряново, Перник, Никопол, Първомай, подчертава тя


"С гордост може да кажем, че имаме червен пробив в картата на ГЕРБ. Спечелихме четири областни града - Русе, Благоевград, Разград и Перник. Искам да поздравя нашите кметове там, които наистина водиха честна битка срещу машината на ГЕРБ".

Това каза Вяра Емилова, член на Националния предизборен щаб и секретар на Изпълнителното бюро на БСП, пред БСТВ.


"Получихме множество сигнали за купуване гласове, за корпоративен вот. Въпреки това ние успяхме и да затвърдим своите позиции. На първи и втори тур спечелихме 59 общини, затвърждаваме и свои общински кметове. Поздарвления за всички тях за честната борба и за хубавите програми, които предложиха на своите съграждани. Имаме и кметски пробив в 15 общини като Созопол, Дряново, Перник, Никопол, Първомай. Имахме надежда и наистина постигнахме това, към което се стремяхме", заяви Вяра Емилова.


Емилова обърна внимание и на някои общини, където БСП губи с много малка разлика: "В Шумен разликата между нашия кандидат, Венцислав Венков и неговия опонент е 77 гласа. Обсъждаме касиране и преразглеждане на резултата. В Ловеч също разликата е много малка - 344 гласа. Там има много недействителни бюлетини и най-вероятно ще искаме преразглеждане на резултата. Предстои това да го обсъдим днес. Момчил Неков също се представи много добре в Силистра. Там той получи подкрепата на града Силистра, разликата дойде от малките населени места с предимно ромско население", каза още тя.


"Между двата тура направихме анализ на повече от 100 секции, не са само в София, с предимно ромско население. Забелязваме огромни разлики в гласовете за нашите кандидати и тези на ГЕРБ. Абсолютен знак, че има купуване на гласове. Част от решението на този проблем е машинното гласуване и ще искаме то да бъде въведено отново за следващите избори", добави социалистката по повод купуването на гласове на тези избори.

Вяра Емилова каза още, че въпреки доброто представяне, предстои още много работа през следващите четири години, за постигане на по-добър резултат на следващите местни избори.

 


От категорията

Радев: Геройството на Ботев доказва, че нищо не е обречено, когато има хора с кураж и достойнство

-1584871080.jpg

Благодарение на Ботев неродената още България, дързостта и истината дори тогава ...

2 юни 2020 | 12:04

Каракачанов потвърди, че е кум на Пламен Бобоков и кръстник на трите му деца: Те са почтени хора

Кадър: бТВ-1591092255.jpg

По думите му взаимоотношенията им са свеждали до срещи по семейни мероприятия

2 юни 2020 | 12:52

Каракачанов призова: Не само днес българите да полагат цветя пред паметниците на дедите ни

Снимка Фейсбук-1591096171.png

На този ден, 2 юни, символът е Ботев и саможертвата на неговата чета, но ние ...

2 юни 2020 | 14:07

Посланик Херо Мустафа и служителите от посолството на САЩ почетоха Ботев (ВИДЕО)

-1591095346.png

От дипломатическата мисия публикуваха клип в страницата си във Facebook

2 юни 2020 | 13:49

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.