Снощи Борис Джонсън и Еманюел Макрон се договориха за съвместни мерки

Взаимни обвинения между Париж и Лондон за трагедията в Ламанша, където се удавиха 27 мигранти

2410 | 25 ноем. 2021 | 12:48

Министрите на вътрешните работи на двете страни Прити Пател и Жералд Дарманен ще разговарят за конкретни стъпки, с които да се спре прекосяването на Ламанша от малки лодки


Обединеното кралство и Франция си размениха взаимни обвинения по повод трагедията в Ламанша, където вчера се удавиха 27 мигранти. Министрите на вътрешните работи на двете страни ще разговарят за конкретни стъпки, с които да се спре прекосяването на Ламанша от малки лодки, предава БНР.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен бе цитиран тази сутрин от Ройтерс да казва, че във Великобритания се справят зле с мигрантската ситуация и че страната трябва да реформира пазара си на труда, за да се справи с проблемите.

Наричайки случилото се вчера „абсолютна трагедия“, Дарманин обаче изтъкна, че френската полиция и бреговата охрана са спасили 7800 души във френски води. Той допълни, че трафикантите на хора срещу няколко хиляди евро обещават на хората „Елдорадо в Англия“.

Думите на Дарманен подразниха британците. Баронеса Кейт Хои, която днес ще води дебат за миграцията в Камарата на лордовете коментира, че последното нещо, от което има нужда сега, е поредна игра на взаимни обвинения.

„Много съм разочарована от френския вътрешен министър, от начина, по който казва всичко това“, каза баронесата за "Скай нюз" и допълни, че за да се намери решение на проблемите, и двете страни трябва да работят заедно.

Също по "Скай нюз" френският депутат Брюно Бонел призна, че сега наистина не е времето двете страни да се сочат с пръст.

Снощи Борис Джонсън и Еманюел Макрон се договориха за съвместни мерки за спирането на потока от малки лодки през Ламанша и разправа с бандите от трафиканти на хора.

Малко по-късно днес предстои разговор на британския министър на вътрешните работи Прити Пател и колегата ѝ Жералд Дарманен за конкретни ходове за решаване на мигрантската криза.

 


Намери своята история

Още по темата

Над 30 мигранти се удавиха в Ламанша при опит да достигнат британския бряг

-1606661787.jpg

Френският министър на вътрешните работи Жерар Дарманин информира, че сред ...

25 ноем. 2021 | 11:12