Ябълков пай с бутер тесто

Ябълков пай с бутер тесто

3245 | 19 окт. 2017 | 14:32


Необходими продукти

    2 листа бутер тесто (450-500 г)
    3-4 бр. ябълки
    100 г орехи
    2 с.л. мед
    1 ч.л. канела
    пудра захар

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и заедно с орехите и канелата се смилат. Слагат се в тенджера и се добавя меда.

 

Разстила се единият лист бутер тесто. Изсипва се сместа и се прегъват краищата. Вторият лист бутер тесто се нарязва на лентички, които се нареждат вертикално и хоризонтално върху сместа.

 

Пече се до порозовяване на 200-220 градуса.


От категорията

Какво да сготвим на Сирни Заговезни – традиционни рецепти

Сн. БНР-1518777005.png

17 февр. 2018 | 11:25

Храни за влюбени: На Св. Валентин на почит е червеното вино, поднесено с красиви ястия

Храни за влюбени: На Св. Валентин на почит е червеното вино, поднесено с красиви ястия-1518597439.jpg

14 февр. 2018 | 10:36

Сиропиран сладкиш за Св. Валентин

Сиропиран сладкиш за Св. Валентин-1518534936.jpg

13 февр. 2018 | 17:10

Печени кюфтенца с риба тон

Печени кюфтенца с риба тон-1518438239.jpg

12 февр. 2018 | 14:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018