Ябълков пай с бутер тесто

Ябълков пай с бутер тесто

4654 | 19 окт. 2017 | 14:32


Необходими продукти

    2 листа бутер тесто (450-500 г)
    3-4 бр. ябълки
    100 г орехи
    2 с.л. мед
    1 ч.л. канела
    пудра захар

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и заедно с орехите и канелата се смилат. Слагат се в тенджера и се добавя меда.

 

Разстила се единият лист бутер тесто. Изсипва се сместа и се прегъват краищата. Вторият лист бутер тесто се нарязва на лентички, които се нареждат вертикално и хоризонтално върху сместа.

 

Пече се до порозовяване на 200-220 градуса.


От категорията

Зимна салата

Зимна салата-1544452545.jpg

10 дек. 2018 | 16:35

Мераклийско свинско

-1495457356.jpg

7 дек. 2018 | 13:18

Какво да приготвим за празничната трапеза на Никулден - традиционни рецепти

-1512557981.jpg

5 дек. 2018 | 14:24

На Савинден се правят мекици за здраве и берекет през годината

мекици-1543850122.jpg

4 дек. 2018 | 13:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.