Ябълков пай с бутер тесто

Ябълков пай с бутер тесто

3747 | 19 окт. 2017 | 14:32


Необходими продукти

    2 листа бутер тесто (450-500 г)
    3-4 бр. ябълки
    100 г орехи
    2 с.л. мед
    1 ч.л. канела
    пудра захар

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и заедно с орехите и канелата се смилат. Слагат се в тенджера и се добавя меда.

 

Разстила се единият лист бутер тесто. Изсипва се сместа и се прегъват краищата. Вторият лист бутер тесто се нарязва на лентички, които се нареждат вертикално и хоризонтално върху сместа.

 

Пече се до порозовяване на 200-220 градуса.


От категорията

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

Спагети Карбонара със сметана

Спагети Карбонара със сметана-1528368718.jpg

7 юни 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.