Ябълков пай с бутер тесто

Ябълков пай с бутер тесто

4108 | 19 окт. 2017 | 14:32


Необходими продукти

    2 листа бутер тесто (450-500 г)
    3-4 бр. ябълки
    100 г орехи
    2 с.л. мед
    1 ч.л. канела
    пудра захар

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и заедно с орехите и канелата се смилат. Слагат се в тенджера и се добавя меда.

 

Разстила се единият лист бутер тесто. Изсипва се сместа и се прегъват краищата. Вторият лист бутер тесто се нарязва на лентички, които се нареждат вертикално и хоризонтално върху сместа.

 

Пече се до порозовяване на 200-220 градуса.


От категорията

Столичният клуб "Пушкинъ" предлага най-богатата винена листа у нас

Сн. Ресторант "Пушкинъ"-1535551068.jpg

С отличната си селекция на родни и екзотични продукти, висока чувствителност на ...

18 септ. 2018 | 12:24

Есенна супа по градинарски

Есенна супа по градинарски-1537193599.jpg

17 септ. 2018 | 17:12

Мария Сапунджиева става вакханка

Мария Сапунджиева става вакханка-1536164635.jpg

Именитата актриса ще се включи в празниците, с които по традиция се отбелязва ...

5 септ. 2018 | 19:22

Фритата с червени чушки и тиквички

Фритата с червени чушки-1536062704.jpg

4 септ. 2018 | 15:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.