Ябълков сладкиш с крема сирене

7769 | 4 март 2015 | 18:30

Автор:


Необходими продукти (за тавичка с размери 30 на 20)

 

3 с.л. стопено масло

1 яйце

1 ч.ч. кафява захар

1/3 ч.ч. прясно мляко

2 с.л. кисело мляко

1 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. канела

кората от половин лимон

1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи

1 ч.ч. настъргани ябълки

1/2 ч.ч. смлени орехи за поръсване

За чийзтопинга

300 г крема сирене „Филаделфия“ натурална

2 яйца

1/2 ч.ч. захар

1 ванилия

 

Начин на приготвяне

 

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Смесете в купа крема сиренето, захарта, яйцата и ванилията за чийзтопинга и ги разбийте добре.

3. В друга купа разбийте яйцето заедно със захарта, прясното и кисело мляко, стопеното и охладено масло и лимоновата кора.

4. Добавете пресятото брашно с бакпулвера и канелата. Сложете смлените орехи, прибавете настърганите и отцедени ябълки и разбъркайте с лъжица.

5. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава. Отгоре излейте чийзтопинга.

6. Печете сладкиша 30 минути в загрята фурна.

7. Като изстине, поръсете със смлени орехи

 


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

17 ян. 2020 | 13:23

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639775.jpg

16 ян. 2020 | 11:10

Свинско с праз

Свинско с праз-1578928156.jpg

13 ян. 2020 | 17:08

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2020 | 09:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.