Милен Врабевски получи картина от Иван Яхнаджиев

Предаването за пътешествия по БНР отпразнува две години в ефира на програма Христо Ботев

Яхнаджиев, Дара Екимова и гайда за стотния брой на Покана за пътуване

2015 | 8 ноем. 2019 | 10:37

Водещата Магдалена Гигова бе донесла етно облекла от личната си колекция, натрупана при посещенията на 89 държави, и по-смелите от присъстващите се превърнаха в индийски принцеси или японски гейши

Милен Врабевски получи картина от Иван Яхнаджиев-1573155705.jpgШест носителки на титлата Мисис България дефилираха за Lucy fashion: Ирина Белчева, Вики Божилова, марина Цветанова, Мариана Маринова, Малина Димитрова и Илияна Карастоянова-1573157326.jpgДара Екимова изпълнява "Мой свят" за Покана за пътуване -1573157010.jpgДара Екимова, Мариана Маринова и Ива Екимова-1573156843.jpgДиректорът на програма Христо Ботев Кирил Калев,музикалният редактор Весела Цанкова, водещата Магдалена Гигова, заместник-главният редактор на Христо Ботев Ива Дойчинова, редакторът Ани Маринова, музикалният редактор Албена Велева и дъщеря й Мила.-1573156549.jpgТоалети от различни националности - на право хоро-1573156291.jpgН. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан, посланик на Куба-1573156193.jpgГрузински хачапури и вино от посланик Тамара Лилуишвили-1573156007.jpgДарина Славчева-Славова-1573155959.jpgКапка Амзина, Явор Цаков, София Борисова-1573155860.jpgПоета от Факултета, пастор Боби Асенов и художникът Иван Яхнаджиев-1573155759.jpgДеси Тенекеджиева пристигна със сина си Йосиф.-1573155471.jpg

Снимки Тина Прокопова и Антон Марков 

 

Дара Екимова откри празника на „Покана за пътуване“, предаването за пътешествия по БНР, което навърши две години и навъртя 100 предавания, с песента „Мой свят“.

 

Младата дама сама предложи да изпее песента на баща си, Дими от „Сленг“ вместо авторското си парче „Сагапао“, което цяло лято бе абонирано за първите места в класациите.

Водещата и автор на съвместната продукция на програма „Христо Ботев“ и Интелиджънт мюзик – Магдалена Гигова посрещна гостите си в Къщата на София, елегантното арт-пространство до пл. Журналист, нагиздена в копринен тоалет от Китай.

Тя бе донесла още етно облекла от личната си колекция, натрупана от посещенията на 89 държави, и по-смелите от присъстващите се превърнаха в индийски принцеси или японски гейши.
Но тъй като предаването не е само за екзотични посоки, а съчетава родолюбие и любопитство към света, от Българската национална гайдарска асоциация изненадаха присъстващите с родопска мелодия от Стоян, ученик на Петър Янев.

А президентът на асоциацията и почетен консул на България в Конго, Теодора Игнатова, изпрати дъхава обредна пита.

Художникът Иван Яхнаджиев подари своя картина на съпродуцента на „Покана за пътуване“ д-р Милен Врабевски. Той бе двойно трогнат, защото по време на тържеството звучеше музиката от последния му авторски албум Sorcery inside, създаден заедно със Саймън Филипс от група „Тото“.

Носителки на короната на Мисис България от различни реколти представиха закачливите и стилни тоалети на Lucy fashion.
Шест носителки на титлата Мисис България и куп международни корони дефилираха за Lucy fashion

 

Първа по "котешката пътечка" мина Вики Божилова, която притежава и титлата „Кралица на света“ от международен конкурс в Доминикана. Последваха я Ирина Белчева – „Бизнесдама на света“ от Рига, Илияна Карастоянова Мисис Европа – от Беларус, Малина Димитрова, доктор на науките и Мисис Милениум – от Доминикана, вице Мисис Вселена Мариана Маринова (току-що излязла от „Фермата“) и съвсем прясно избраната Марина Цветанова. Тя още не е имала технологично време да се яви на световна надпревара, за да я спечели. 


В тон с пъстрата тематика на „Покана за пътуване“ израелското посолство поднесе фалафел и типични питки с хумус и паста от патладжан. Грузинската посланичка Тамара Лилуишвили изпрати националното печиво хачапури и бутилки с червено вино.

 

Турското Министерство на културата и туризма подслади празника с несметно количество баклави. А България изпъкна с био сирената и кашкавалите на „Рукатка“. А прекалилите с угаждане и услаждане придобиха енергия с напитките на "Тонино Ламборгини".

Програма „Христо Ботев“ бе представена от директора Кирил Калев и съпругата му Елена Филипчева, заместник-главните редактори Ива Дойчинова и Весел Цанков, екипът на предаването и много колеги.

Посланичката на Куба Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан, председателят на Съюза на журналистите Снежана Тодорова, трикратната носителка на Златна игла София Борисова с дъщеря си Доротея, бившият шеф на Магистрална полиция и експерт в парламента полк. Красимир Занев, актрисата Гергана Стоянова, режисьорът Клара Армандова, писателката Йова Станкова, Мис България Елена Тихомирова и Мисис Глоуб Румяна Маринова, собственичката на Ивет-фешън Ивета Григорова, бяха само част от гостите, пожелали на Магдалена Гигова да направи поне сто пъти по 100 издания на „Покана за пътуване“.

Деси Тенекеджиева, която живее в Лондон, дойде със сина си Йосиф

С тогата си на дипломиран теолог събра погледите Поета от факултета, Боби Асенов. Ромският пастор има две висши образования като второто е при проф. Алгауер, преподавател и на германския президент пастор Гаук.

Продуцентът на 20 конкурса за красота Меги Савова пристигна с почти пълен комплект „короновани особи“ с титлата Мисис България.

Първата Мисис Баба Капка Амзина и половинката й Явор Цаков поднесоха на Маги армаган от Австралия с пожеланието да стигне и до там.

Понеже домакинята на партито изрично бе помолила гостите да не носят букети, повечето бяха развихрили въображението си в посока цветя от шоколад.


Създателката на „Вино на годината“ Снежана Спасова я изненада с еликсир, вписан в Книгата на Гинес с най-високо съдържание на антиоксиданти.


Красимира и Огнян Илиеви пък създадоха бутилка-уникат с оригинален етикет – честитка и снимки от пътешествия на Маги.

8-годишната Мила собственоръчно бе нарисувала поздравителна картичка.

Но най-нетрадиционният дар пристигна от Пловдив.

Солистката на ансамбъл „Тракия“ Дарина Славчева-Славова бе шофирала до София с едничката цел да поздрави „Покана за пътуване“ за втората годишнина.

Тя въодушеви за право хоро дами, облечени в индийски и китайски носии, както и в официални тоалети.Дара Екимова пее "Мой свят", заснета от майка си Ива Екимова

Водещата Магдалена Гигова бе донесла етно облекла от личната си колекция, натрупана при посещенията на 89 държави, и по-смелите от присъстващите се превърнаха в индийски принцеси или японски гейши

От категорията

Брайън Мей е претърпял инфаркт

Кадър: Инстаграм-1590414846.jpg

Във видеото Мей разкрива, че лекарят му го закарал в болницата, където разбрал, ...

25 май 2020 | 16:52

Астролози предупреждават: Предстои истинско изпитание за планетата и човечеството

Астролози предупреждават: Предстои истинско изпитание за планетата и човечеството -1590328440.jpg

В книгата, написана от астрофизиците Джон Грибин и Стивън Плагман през 1974 г., ...

24 май 2020 | 16:51

Вторник е активен критичен ден с материални загуби, подлъгване, заблуда, влошено здраве

За консултация и записване на час при Милена Иванова http://ЕАF@Ealife.bg-1587238884.jpg

В сряда покрай трудностите ще има възможности за благоприятно развитие. Въпреки ...

25 май 2020 | 23:04

Играта представя „Ярък цвят“
(Видео)

Играта представя „Ярък цвят“-1590089233.jpg

Хип-хоп изпълнителят показва свое непознато лице

21 май 2020 | 22:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.