Проф.Стоилов за Петков/Василев: И преди 20 години имахме едни юпита, но балонът им бързо спихна

гражданите трябва по-аналитично да се отнасят към всяка една заявка, за да бъде тя проверявана още преди да се е състояла

Проф.Стоилов за Петков/Василев: И преди 20 години имахме едни юпита, но балонът им бързо спихна

28497 | 18 септ. 2021 | 09:22

По думите му бидейки в Министерство на правосъдието Бюрото ще бъде в някаква степен независимо от своята дейност. Трудностите ще бъдат в статута на служителите, добави още той.


Кирил Петков и Асен Василев натрупаха опит в служебното правителство, вложиха много енергия, така че имат правото на своите амбиции. Мисля, че на предстоящите избори те ще имат резултат, който ще им позволи не само да участват в парламента, но и да помогнат на следващата управленска конфигурация. Защото партиите на протеста два пъти получаваха такъв шанс от гражданите, но той не беше оползотворен. В същото време обаче искам да предупредя за нещо, преди двайсетина години имахме едни юпита, които дойдоха със своя западен опит и образование, но след дългото надуване на балона, той бързо спихна.

Това заяви пред бТВ служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов.

Според него гражданите трябва по-аналитично да се отнасят към всяка една заявка, за да бъде тя проверявана, още преди да се е състояла.

Запитан дали е получавал покана да се присъедини към двамата си бивши вече колеги, Стоилов каза, че е работил успешно с тях, с Кирил Петков имал повече допирни токи, но темата не са обсъждали.

Аз съм по-радикален от тях, защото за мен лявото не е просто разпределение, каза още Стоилов.

Всеки нов проект създава потенциален риск за настоящите партии, но за мен въпросът трябва да бъде обърнат към БСП – какво прави тя и какво излъчва, за да не отиде периферията ѝ към други политически сили, коментира министърът.

Във връзка с преминаването на Бюрото по защита от Прокуратурата към Министерството на правосъдието и срещата на Стоилов с Иван Гешев, правосъдният министър каза, че е получил уверение, че няма да бъдат създадени пречки.

За разлика от главния прокурор, аз няма да се движа с няколко големи автомобила. Защитата ще бъде за свидетелите, за прокурорите, увери Стоилов.

По думите му бидейки в Министерство на правосъдието Бюрото ще бъде в някаква степен независимо от своята дейност. Трудностите ще бъдат в статута на служителите, добави още той.

По повод промените в Закона за съдебната власт, Янаки Стоилов е категоричен, че специализирано правосъдие – да, трябва да има, но без специализиран съд.

Добрите страни в специализацията да се запазят, но сегашните специализирани структури да се премахнат. Това означава да се стесни обхвата на компетентност на специализираното правосъдие и да се създадат звена към апелативните окръжни прокуратури, обясни той.

/БГНЕС

 


От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Борисов поставя остро въпроса за машините за гласуване
(Видео)

-1635238989.png

26 окт. 2021 | 12:02

Николай Нанков към строителите: Честит празник! Свети Димитър да ви закриля!
(Видео)

Николай Нанков-1624620804.png

Днес строителите посрещат професионалния си празник в смутни времена - с ...

26 окт. 2021 | 12:00