Скандал в БТВ! Яне Янев: Аз извадих наяве шестте апартамента на Цветанов, но всичко беше потулено

Александър Манолев през последните години се опита да феодализира целия град", разкри Янев

Скандал по БТВ! Яне Янев: Аз извадих наяве шестте апартамента на Цветанов, но всичко беше потулено

23267 | 23 апр. 2019 | 08:52

Вярно ли е, че Янев подсъдим и е фалшифицирал подписите на свои роднини, а че е навлязъл в църковен имот? Атаките му се дължат на това, че спрях всички негови незаконни практики. Той ще бъде политически труп при следващите местни избори, отвърна Александ


В България трудно се говори истината. Реших, че в един момент е по-добре да се оттегля и да бъда страничен наблюдател. Така човек по-ясно преценява какво се случва в държавата.

Това каза лидерът на РЗС Яне Янев в ефира на БТВ.

 

Той бе поканен да коментира "Апартаментгейт" в качеството му на "бивш съветник на премиера Бойко Борисов".

 

В момента предимно живея и работя в Сандански.

Преди 9 години лично аз извадих апартаментите на Цветан Цветанов, припомни Яне Янев.

 „Тогава се надигна вой срещу мен. Сега голяма част от медиите работят по моя модел. Аз съм показал на обществото как трябва да бъдат вадени информациите за имотите. Тогава извадихме на бях свят неоспорими доказателства, че Цветанов не е имал доходи, за да притежава тези апартаменти и тази информация отиде в НАП. Тя обаче беше потулена“, заяви Янев.

 

И продължи: "И същият този шеф от НАП бе направен депутат от ГЕРБ по предложение на Цветанов. Той се оказа и сътрудник на ДАНС. Висшите етажи на властта мога да ги коментирам, ако имаме 2-3 часа телевизионно време. Професионално, а не аматьорски като КПКОНПИ. Видял съм в Израел как се работи. Там се използват  технологиите,  които не позволяват човешка намеса, когато става дума за разследване на  корупция по висшите етажи на властта. Там техниката прави извод. Няма човешка намеса".

 

Янев нападна и бившата партньорка на ГЕРБ: "Кунева бе против мен и моите виждания. Тя направи скопен закон. Този закон е малко цецовизация в този вид".  

 

След това бившият съветник на Борисов насочи атаката си към подалия наскоро оставка зам.министър заради къщата му в Сандански: "Александър Манолев беше феодализирал моя град Сандански. Тази къща на Манолев и хотелът на кмета Котев са в парка на Сандански - в белите дробове на града. Как си е позволил тази вандалщина, е друг въпрос?

Целият град минава нагоре, оттам е пътят за курортната зона на града. Всеки Божи ден Манолев живее в тази къща. Винаги е живял там. Знаем, че само и единствено Манолев живее там. Привиква там политици на разни сбирки. Всичко е построено, когато бе построен водопроводът. Подставено лице на Манолев - една девойка, е станала собственик на фирма. Тя е придобила имот, когато е била непълнолетна. Незаконно е прокаран водопровод. С него е захранен хотелът на кмета и къщата на Манолев. Той се опита да феодализира целия град. Той изпълняваше и длъжността кмет на Сандански", изригна Янев.

 

Той даде и любопитни подробности от партийния живот на ГЕРБ в града и разкри фактически нов "Кумгейт": "Манолев водеше Котев на всяко събитие. Кой ходи - ще ви отговоря персонално. Ходи котилото на кмета Котев: вуйната на Кмета е назначена за шеф на местни данъци . Вуйчото на Котев е шеф на общински пазари. Съпругата на шефа на полицията е назначена за главен счетоводител на общински пазари. Брата на шефа на полицията е шеф на инспектората и е плътно до Котев. Чичото на Котев е назначен от него в Пречиствателната станция. Тези хора биха могли да имат достъп до къщата на Манолев".

 

В разговора по телефона се включи  Манолев:

"Няма по-красноречив начин да стане ясно кой стои зад атаката срещу мен. Партията на господина е напълно забравена на национално ниво и е на път това да се случи и на местно ниво. Цялото ми семейство сме потърпевши. Човекът, който не е наясно със своята сексуална ориентация, е седнал да раздава морални оценки. Вярно ли е, че е подсъдим и е фалшифицирал подписите на свои роднини, вярно ли че е навлязъл в църковен имот? Атаките му се дължат на това, че спрях всички негови незаконни практики. Той ще бъде политически труп при следващите местни избори“, заяви Манолев едва сдържайки гнева си.

 

Бившият зам.-министъэр продължи да се отбранява: "Няма как да е моя тази къща. По документи се вижда ясно чия е къщата. Като турист съм посещавал тази къща и съм си плащал за това. Не зная дали е проверявана като къща за гости. Аз съм участвал в изграждането й. Финансирал съм момичето. Работил съм в частния бизнес. Годишната ми заплата е надхвърляла 100 000 лв. Имотът не е прехвърлен на момичето. Отстъпил съм ѝ  правото на строеж през 2013 г, когато това момиче е било над 18 г. Имало е проверка от Фонд „Земеделие“. В момента никой не  може да отиде в къщата, защото тя не функционира като къща за гости. Резервирал съм места като съм звънял на управителката. Не мога да кажа как е прокарана минералната вода. Обадих се на премиера и му казах, че нямам притеснения и затова подадох оставка".

 

Невъзмутим Яне Янев контрира: "Ей така правят безобразия! Не може да се говори с тях. Използват типични мутренски методи. Не мога да разбера как може да говори лъжи. Целият град вижда как той е излизал от въпросната къща с лимузини за няколко стотин хиляди лева. Демонстрира лукс и разкош за хиляди. Коли, АТВ-та, мотори и т. н. ще видите в къщата на Манолев. Ако отидете там, ще намерите негови вещи. Да не злослови Манолев. Подсъдим съм от сестра му. Тя гледа дело, което го протака 11 заседания по поръчка на брат си Манолев"

 

И продължи да разплита кълбото: „Мистериозно Манолев се сдобива с къща в парка на Сандански заедно с кмета Котев. Манолев и семейството му живее там и всички го знаят. Той привиква хора там. Как някой си е позволил да сече вековни чинари? Къщата е построена така, както и последният водопровод за минерална вода в града - през фирмата на кмета и майка му. Незаконно е захранен с минерална вода имотът на Манолев и хотелът на Котев в града“, разкри още  Янев.

  

Манолев призова да се изчака да приключат проверките.

 

"Тези хора са се самозабравили и говорят абсолютни лъжи. Този човек демонстрираше лукс, какъвто нямат арабски шейхове, отговори Янев.

 

"Подадох си оставката, защото при много по-малки съмнения при мои колеги те го направиха, счетох за нужно, че трябва да го направя и аз", завърши Манолев. 

"Аз съм богато момче от богат род, имам в Сандански пет къщи, гордея се с корените си. Ходя с гордо вдигната глава. С фамилни средства сме реставрирали църква, няма от какво да се срамувам", завърши Янев.

 


От категорията

Корнелия Нинова: Мога да допринеса за промяна в Пловдив с конкретни политики и проекти

Снимка БСП-1614408882.jpg

Нашите предложения в областта на икономиката са в помощ на малките и средни ...

27 февр. 2021 | 08:50

Лек спад на новите ковид-случаи - 1 681, рекорд на новите имунизации са 15 927

новите имунизации са 15 927 -1614381442.jpg

Активните случаи се увеличават и вече са 32 005, което е ръст с 832 спрямо ...

27 февр. 2021 | 01:16

След кафе с Борисов изгонената от Слави Росица Кирова ще води листата на ГЕРБ във Видин

След кафе с Борисов изгонената от Слави Росица Кирова ще води листата на ГЕРБ във Видин-1614416629.jpg

„Не съжалявам за кафето с Борисов. Всъщност аз го помолих, за да се уговорим за ...

27 февр. 2021 | 11:03

Андрей Райчев: Предстои да видим много силно ДПС на тези избори

Андрей Райчев: Предстои да видим много силно ДПС на тези избори-1614416167.jpg

"ГЕРБ е лидерски проект и докато на терена няма алтернативен лидер, няма ...

27 февр. 2021 | 10:55