Явор Божанков Снимка: БСП

Целта ни е след вота на недоверие всички да живеем в по-чиста околна среда, подчерта той

Явор Божанков: ГЕРБ реагират кризисно на всяка ситуация с популистки мерки

3096 | 27 ян. 2020 | 19:58

В момента хората искат бързи решения, а властта се надяваше на природата, заяви народният представител от "БСП за България"


„Протестите на перничани са логичното развитие на ситуацията, тя се развива от половин година насам. В момента хората искат бързи решения, а властта се надяваше на природата. Ситуацията се задълбочава." Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков пред БНТ. По думите му е логично хората да са недоволни, но е нелогично, когато срещу тях се използва сълозтворен газ, съобщава пресцентърът на БСП.

По повод предстоящия вот на недоверие, Божанков акцентира, че гласуването ще покаже кой крепи настоящото управление, защото по думите му математически управляващите в момента нямат мнозинство. Относно подкрепата на обявилите се за опозиционни парламентарни партии при гласуването, Божанков коментира: „Общественият интерес изисква такъв вот. От друга страна – тяснопартийният им интерес може би не го позволява“.

„Мотивите за вота не започват и не свършват с кризата в Перник, водни кризи има и в други общини. Целият ВиК сектор е в криза. Не става дума за природно бедствие, а за системно водена политика. Ние задавахме въпроси, викахме министри - реакция нямаше, затова стигнахме до вот на недоверие. Това са системни проблеми. Сектор „отпадъци“ е изграден върху една огромна лъжа“, подчерта социалистът.

„За да решим тези проблеми, са ни необходими решителни промени. ГЕРБ реагират кризисно на всяка ситуация с популистки мерки“, категоричен бе Божанков.

„Целта ни е след вота на недоверие всички да живеем в по-чиста околна среда. Този вот вече дава своите резултати и има конкретни мерки, взети в резултат от действията ни“, каза още народният представител от левицата.

 


От категорията

Борисов: Преговаряме с Гърция и с Франция за ваксини назаем (ВИДЕО)
(Видео)

-1614278878.jpg

По-рано днес премиерът нареди на здравния министър проф. Костадин Ангелов да ...

28 февр. 2021 | 19:24

"Медиана": Към момента четири партии сигурно влизат в НС: ГЕРБ, БСП, „Има такъв народ“ и ДПС
(Видео)

-1613900668.jpg

Още четири формации се намират близо до бариерата и имат реални шансове да ...

28 февр. 2021 | 14:01

Гуцанов: Единствената партия, която може да премахне и разформирова срутището ГЕРБ е именно БСП
(Видео)

-1606805687.jpg

"Вторият мост на Варна трябва да бъде една магистрала, която да свързва ...

1 март 2021 | 00:39

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син цял месец с безплатна реклама по БТВ?
(Видео)

По БТВ стартира  новото издание на формата "България търси талант", в чието жури участва и Любен Дилов-син -1614549403.jpg

През 2011 г. именно bTV отлага старта старта на сериала "Стъклен ...

28 февр. 2021 | 23:53