Явор Дачков

Лъже неубедително, но уверено, защото има гръб и това не е само гърба на Асен

Явор Дачков за Спецов: Много пъти сме гледали този пошъл театър, за да му се връзваме

65329 | 10 окт. 2021 | 20:48

"Впрочем - лъжите за заплахи и мъжественото сключване на вежди между сближените очи издават все пак ниско ниво. И от неговото интервю, както от интервютата на Кирил и Асен не остава нищо след като приключат. Нито дума, нито мисъл", пише журналис


Явор Дачков, Фейсбук

От пиарското интервю на Румен Спецов за бТВ разбрах следното: Той е специалист по данъчни измами, писал е закона за зърнопроизводителите, познава логиката и политиката на данъчните, както и предишния собственик на фирмата за търговия със зърно, която е купил и която се оказва с 1 млн. лева задължения, защото не се сметяло така, а иначе. После я продал на подставено лице по старата схема на измамниците, защото купувачът сам го потърсил да му я продаде за левче.

За другите обяснения не е времето сега и някой ден ще обясни. Излъчването и изказа му са на съдържател на ресторант от малък град, на когото се е разминала ревизията. Или на нападжия, който яде без пари в ресторанта на малкия град цял живот, защото е от НАП. Познава и двете страни на барикадата и това му е експертизата.

Лъже неубедително, но уверено, защото има гръб и това не е само гърба на Асен. Дисциплинирал се е във фитнесите на Дубай и е поставен начело на НАП (който е напуснал преди години), за да помогне на едни играчи да сменят други. Човек с характер и амбиция, на когото не му пука за истината, а за постигането на целта.

Тяхната, а не нашата цел. Някои от нас много пъти сме гледали този пошъл театър, за да му се връзваме. Това не означава, че предишните ми харесват, а само, че сегашните не струват. Впрочем Борисов тук е прав - по времето на Асен Василев и Спецов контрабандата отново тръгна рязко нагоре. Дали поради либерализацията на властта и контрола или по други причини няма голямо значение.

Впрочем - лъжите за заплахи и мъжественото сключване на вежди между сближените очи издават все пак ниско ниво. И от неговото интервю, както от интервютата на Кирил и Асен не остава нищо след като приключат. Нито дума, нито мисъл.

 

 


От категорията

Марко Семов: Нашето "Дано"

-1625947504.jpg

Има хора, родени за хаоса и безредието – за тях това е най-добрият ред. Време ...

6 дек. 2021 | 14:25

Валерия Велева: Управляващата коалиция ще е петорна. Радев има своя квота в кабинета "Петков"

Валерия Велева: Управляващата коалиция ще е петорна. Радев има своя квота в кабинета "Петков"-1638786584.jpg

Недоумение буди и решението всяка партия сама да отговаря за министрествата, ...

6 дек. 2021 | 12:10

The Times: Путин е готов да нападне Украйна след Нова година

-1636746878.jpg

Служители на американското разузнаване смятат, че Москва е разработила планове ...

6 дек. 2021 | 20:36

Десет са спорните въпроси, които ще обсъдят във вторник Байдън и Путин

-1616091713.jpg

Сред тях са евентуалната руска "агресия" в Украйна и западните ...

6 дек. 2021 | 17:36