Вицепремиерът Валери Симеонов има сериозни грехове към етническия мир в страната

Йордан Цонев писа тройка на кабинета. Хаосът компрометира усилията на Борисов в международен план

2103 | 28 юли 2017 | 09:17

Хаос, сгрешена формула на кабинета, липса на управленска програма, изявени външнополитически усилия на премиера, които потъват в скандалите във вътрешен план - това е оценката на депутата от ДПС Йордан Цонев за 100-те дни на правителството.


Хаос, сгрешена формула на кабинета, липса на управленска програма, изявени външнополитически усилия на премиера, които потъват в скандалите във вътрешен план - това е оценката на депутата от ДПС Йордан Цонев за 100-те дни на правителството.

 

„Аз познавам много банкери, но никога не съм успявал и не съм искал да склоня някой да наруши закона“, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Йордан Цонев от ДПС.

 

„Много пъти съм бил в кабинета на Цветан Василев, в кабинети на други банкери и в моя кабинет, но никога не съм знаел как се е управлявала КТБ“, обясни политикът.

 

Цонев поясни, че не знае нищо за отношения между Делян Пеевски и Цветан Василев, за това кой стои зад абревиатурата Д.П. „Всички неща, които се говорят в публичното пространство е добре да се доказват, а не да се шантажира какво е имало“, категоричен бе депутатът от ДПС. 

 

Делян Пеевски не присъства в обвинителния акт, защото не е длъжностно лице. Няма кредити, които да не е върнал и с нищо не е нарушил закона. В обвинителния акт присъстват тези, които по закон са длъжни да пазят парите на вложителите. Това са мажоритарният акционер, членовете на Управителния съвет, изпълнителните директор, главните счетоводители двамата подуправители, коментира Йордан Цонев.

По думите му адвокатите на Цветан Василев отправят лъжливи обвинения, за да отклонят вниманието от главния виновник, „който пропиля парите на милиони българи”.

„Прокуратурата този път си свърши работата. Сега се надявам съдът да бъде безпристрастен по това дело”, заяви Цонев.

 

Йордан Цонев сподели, че не знае дали Василев е ухажвал политици и уточни, че ако има такава информация е щял да я оповести.

 

Политикът смята, че най-важното събитие днес са 100-те дни от кабинета „Борисов 3“. Цонев писа три на правителството и заяви, че премиерът е направил сериозни грешки до момента. Той определи като голям проблем за липсата на програма за демографската криза, за развитието на икономиката и за политиката на доходите.

 

Депутатът смята, че е цинизъм Валери Симеонов да отговаря за демографската криза у нас и поясни, че вицепремиерът има сериозни грехове към етническия мир в страната.

 

Цонев бе категоричен, че формулата на кабинета“Борисов 3“ е изключително грешна. По думите му има само скандал след скандал. „Хаосът, който цари в това управление компрометира усилията на премиера във външнополитически план, усилията на ПГ на мнозинството“, каза още Йордан Цонев.  

 

Оценката за работата на кабинета е лоша, защото няма визия за развитието на България. Няма мерки за увеличаване на икономическия растеж, няма ясна програма как това ще се случва. Липсва национален консенсус за справяне с демографската криза, което изправя България на ръба на съществуването. Нашата оценка от първия ден е, че кабинетът е обречен на неуспех поради сгрешената му формула, изрази позицията на ДПС депутатът.

 

Цонев смята, че ГЕРБ можеше да управлява самостоятелно, но предпочете да направи една неевропейска коалиция, която поставя под съмнение неговото управление, което започна със скандали. Трябва да признаем обаче че има диалог, но коалиционният партньор  спъва ГЕРБ да управлява, продължи коментара си Цонев. 

 

Очаквайте подробностиЙордан Цонев писа тройка на кабинета. Хаосът компрометира усилията на Борисов в международен план

Хаос, сгрешена формула на кабинета, липса на управленска програма, изявени външнополитически усилия на премиера, които потъват в скандалите във вътрешен план - това е оценката на депутата от ДПС Йордан Цонев за 100-те дни на правителството.

От категорията

Тереза Мей покани Бойко Борисов да посети Обединеното кралство (ВИДЕО)

Снимки: Правителствена информационна служба-1508423064.jpg

Британският премиер посочи, че е запозната отлично с усилията на страната ни за ...

19 окт. 2017 | 17:16

Президентът Радев открива в петък тапицерски цех в Попово

-1479914130.jpg

Компанията е най-големият производител в България за мебели и матраци, с повече ...

19 окт. 2017 | 16:37

Министър Валентин Радев: Оградата по границата с Турция е напълно завършена

Министър Валентин Радев: Оградата по границата с Турция е напълно завършена-1508430672.jpg

"Това което ще правим от тук натам по цялото съоръжение между България и ...

19 окт. 2017 | 19:30

Борисов защити пред Тереза Мей интересите на българска диаспора в Обединеното кралство

Борисов защити пред Тереза Мей интересите на българска диаспора в Обединеното кралство-1508427830.jpg

"Това са висококвалифицирани специалисти, които дават голяма добавена ...

19 окт. 2017 | 18:42

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.