Започна монтирането на екологични отоплителни инсталации, изтъква столичният кмет

Йорданка Фандъкова: Строителството на софийското метро няма да спира

3303 | 17 септ. 2021 | 17:38

По думите ѝ Планът за възстановяване и развитие дава огромни възможности за развитие както на страната, така и на отделните общини


"Всеки град се развива. Няма град, който да е постигнал целите си. Всеки град има своите предизвикателства. Най-важното за мен е това да се постигане гражданска активност. Мисля, че това се случва в последните години, това е гаранцията за развитието на града. Без участието на всички - институциите, медиите, гражданите няма как да имаме общност. В този смисъл аз смятам, че градът ни постигна много и хората са мотивирани“, каза за БНР кметът на София Йорданка Фандъкова в деня, в който отбелязваме празника на София.


По думите ѝ Планът за възстановяване и развитие дава огромни възможности за развитие както на страната, така и на отделните общини.

„Всеки от нас е заложил проекти, които са важни. Най-важният проект - това, за което съм поела ангажимент пред софиянци, е строителството на метрото да не спира, защото се променя цялата среда. В този смисъл положихме много усилия, имах срещи и противоречия с вицепремиера, но успяхме да защитим метрото да остане за финансиране по плана“, допълни в предаването „Хоризонт за вас“ Йорданка Фандъкова.

Във връзка с проблема с превишаването на нормите за замърсяване на въздуха кметът на София заяви:

"Не сме най-мръсният град в Европа. Има все още проблеми със среднодневните превишения в някои от дните, особено в зимните месеци. Работим по много амбициозна програма. Метрото е част от тази програма, защото няма по-екологичен начин за придвижване и няма по-удобен начин да се обърнем към софиянци да заместят колите с градски транспорт. В същото време тази година стартира по същество проекта за подмяна на отоплителните инсталации на твърдо битово гориво с екологични възможности за отопление. Направихме нашите пилотни проекти, те се оказаха успешни. Подписахме договор с 5 хиляди домакинства, има избрани изпълнители. Започна монтирането на екологични отоплителни инсталации".


От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Милка Христова: Безотговорнo е СO да обвинява държавата за проблеми на „Топлофикация“

-1621511522.jpg

Ще търсим най-вече вариант, при който да не се повишават цените на парното за ...

26 окт. 2021 | 11:52

Увеличават се областите в тъмночервената зона

-1635237644.png

С най-ниска 14-дневна заболеваемост е Кърджали, единственият град в жълтата зона

26 окт. 2021 | 11:37