Йорданка или Мая? Изберете сами!

Върху тези две жени са стоварени политическите амбиции на най-мощните партии в България

Йорданка или Мая? Изберете сами!

19458 | 8 авг. 2019 | 16:24

Две достойни дами, които трябва да се преборят с инерцията, с примирението; да покажат, че могат да удовлетворят желанието на столичани за европейското бъдеще на хилядолетна София.

Йорданка или Мая? Изберете сами! -1565270545.jpgСн. Фейсбук-1565270973.jpgСн. БГ Модна икона-1565270967.jpgСн. Архив-1565270956.jpgСн. Омбудсман-1565270946.jpgСн. Фейсбук-1565270936.jpgСн. Пресцентър, Архив-1565270930.jpgСн. Архив-1565270918.jpgСн. Архив-1565270907.jpgСн. Фейсбук-1565270895.jpgСн. Фейсбук-1565270883.jpgСн. Фейсбук-1565270876.jpgСн. EVA-1565270848.jpgСн. EVA-1565270835.jpgСн. Фейсбук-1565270823.jpgСн. Фейсбук-1565270818.jpgСн. Фейсбук-1565270811.jpgСн. HiLife
-1565270789.jpgСн. Фейсбук
-1565270782.jpgСн. Фейсбук-1565270736.jpgЙорданка или Мая? Изберете сами! -1565270723.png

Чужденец не би ги различил.
Двете са на почти една възраст, с финна фигура, с еднакви прически,  с еднакъв цвят на косата, почти еднакви на ръст. Обличат се делово елегантно, когато случаят го изисква, могат да надянат и маратонки.

Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Едната е кмет на София десет години - от частичните избори в града през есента на 2009 г.
Другата е национален омбудсман от 2015 г.

ЩЕ ЗАСТАНАТ ЛИ ЕДНА СРЕЩУ ДРУГА?

Фандъкова, която спечели кметския вот в София през 2009, 2011 и 2015 г. на първи тур, още не е казала дали ще се състезава за четвърти мандат. Но всички очакват това.
Политическите слухове спрягат Манолова за кандидат-кмет, подкрепен от БСП. Още не е казала дали ще влезе в битката. Но всички очакват това.

Фандъкова ще извести за решението си в началото на септември.

До 14 септември, когато е градската конференция на БСП-София, трябва да стане ясно какво е намислила и Манолова.

ПЪТЯТ ДО СОФИЯ

И двете не са коренячки софиянки, но столицата става техен дом и място, където реализират политическите си амбиции.

Йорданка Фандъкова е родена на 12 април 1962 г. в Самоков, но отрано пристига в столицата. Завършва 35-а руска гимназия, а след това руска филология в СУ. До 2005 г., когато става заместник на тогавашния столичен кмет Бойко Борисов, е учител и директор на 73-ото училище.
В първото правителство на Борисов е изстреляна право в креслото на министър на образованието - трамплин, от който атакува кметския пост в столицата. Партийната ѝ кариера също е шеметна – днес е един от двамата заместници на партийния лидер Борисов – пост с огромно влияние.

Мая Манолова е родена на 4 май 1965 г. в Кюстендил. Там завършва езиковата паралелка на ПГ „Неофит Рилски“, където изучава английски и руски език. Учи история в Москва, а след това икономика и право в Юридическия факултет на УНСС.
Член е на БСП от 1989 г., партийната ѝ книжка я връчва Георги Пирински.
Адвокатства в родния Кюстендил до 2005 г., когато е избрана за народен представител с листата на БСП. Остра, речовита, нападателна - с влизането си в парламента медиите започват да я наричат „червеното острие“.

ЛЮБОВ ОТ ПРЪВ ПОЛЕД, РАЗВОД И ПАК ЛЮБОВ

И двете са омъжени.

Фандъкова – за ученическата си любов, педиатъра д-р Юрий Фандъков. Манолова – за бившия си колега в парламентарната група на БСП Ангел Найденов, бивш министър на отбраната.
И двете наричат мъжете до себе си любовта на своя живот.
Но докато личният живот на Фандъкова е скучен, за историята на Манолова може да се напише роман. С първия си съпруг се разделят, но остават приятели. С депутата Ангел Найденов стават двойка доста по-късно. Семейство са от октомври 2016 г.

В КЛУБА НА ГОТИНИТЕ БАБИ

И двете имат дъщери – Михаела (на Фандъкова) и Ралица (на Манолова), а вече членуват и в „Клуба на готините баби“. Но тук Фандъкова води – тя има две внучета – 13-годишният Алекс и 4-годишната Елия. Манолова има един внук – Максим на две години.

Мая обича да готви, като истински представител на зодия „Телец“.
За „Овена“ Фандъкова готвенето не е страст.
И двете обичат да гледат планината. Фандъкова – от балкона на жилището си. Манолова – от вилата в Рударци.

ПРИЧЕСКИ КАТО ПОД ИНДИГО, ДАНТЕЛА В ГАРДЕРОБА, ТОКЧЕТА И КЕЦОВЕ

И Фандъкова, и Манолова "говорят" чрез облеклото си.
Кметът на столицата предпочита по-консервативния стил - семпъл, ненатруфен, ежедневен. Залага на мотото: "Удобството преди всичко" и често може да бъде видяна със спортна визия - панталон с риза, дънки с тениска,  неутрални тонове или класически комбинации. 
 
Омбудсманът прави впечатление с облеклото си - залага на наситени, дори бонбонени цветове: розово, цикламено, жълто, оранжево. Интересен детайл от облеклото ѝ е смелият избор на непреходният във времето десен на точки.
Манолова признава, че модата е най-голямата ѝ слабост, но не прекалява със скъпи дрехи и обувки.  80% от костюмите ѝ са дело на български фирми, а едни от любимите ѝ дизайнерки са Нели Колева и Жени Живкова. Като депутат тя прокарва пътя на дантелата в парламента точно с делови костюм от модното студио на Колева през 2014 г.
Облечена в жълта рокля е спечелила сърцето на депутата Ангел Найденов, с когото сключва граждански брак през октомври 2016 г. Сватбената рокля на Манолова е в бонбонен розов нюанс, който тя определя като своя най-любим цвят. През 2018-та Мая грабна призна „БГ модна икона” в категория "Политика". 
 
И Фандъкова, и Манолова не носят обемни бижута, придържайки се към класически колиета или перлени огърлици. Обща страст на двете обаче са шаловете.
 
Фандъкова следва семплия стил и при избора на аксесоари.

Манолова не крие слабостта си към дамските чанти.

Токчетата са се превърнали в запазена марка на Мая Манолова. Щом стана зам.-председател на парламента получи прозвището Генерал на токчета.

Кметицата предпочита леки обувки тип балеринки и елегантни кецове на ниска платформа. На официални събития може да бъде видяна с класически обувки стилето, но на ток от едва 4-5 см.

Манолова подбира рокли с дължина около коляното, дори за вечерни събития и официални празненства, като пример за това е сватбата на дъщеря й Ралица през юли 2016 г., когато Манолова се появява с дантелена рокля в тюркоазено.
 
Тази на пръв поглед семплост на юристката не важи за визията на бившата учителка Йорданка Фандъкова по време на вечерни приеми. Стилът ѝ буквално се променя под вечерните прожектори. За Виенски бал Фандъкова подбира изящни дълги бални рокли.

Пълен синхрон виждаме при избора на прически.

Късото каре се е превърнало в запазена марка на двете дами, като единственият детайл, който ги различава, е бретонът. Фандъкова залага на обемен прав бретон в стила на гранд дамата на френския шансон - Мирей Матийо, а Манолова - на фризиран с асиметрична форма.


МЪЖКИ МОМИЧЕТА В БИТКАТА С РАКА

И двете пребориха една и съща ужасна диагноза – рак на гърдата. И Фандъкова, и Манолова споделят, че не биха успели в битката без помощта и подкрепата на близките си. И кметът, и омбудсманът не спряха политическата си дейност, докато траеше лечението им.

Бяха мъжки момичета. Не се предадоха. И за двете времето, когато се бореха с болестта, съвпадаше с време на върховно усилие.

За Фандъкова това бе първото участие на ГЕРБ в парламентарни избори, а след това и нейното първо кандидатиране за кмет през 2009 г. Тежка кампания. Първата дама на ГЕРБ не се огъна - сложи перука, за да прикрие следите на тежката химиотерапия и продължи да работи, сякаш нищо не се е случило. В изборната нощ на 15 ноември 2009 г. очите ѝ заплакаха, неиздържайки на светлината на камерите, „втренчени“ в лицето ѝ. Победата ѝ беше върхова – спечели с 67% срещу опонента си Георги Кадиев (27.71%).

Стана 57-мият кмет на София и първата жена на този пост в 130-годишната история на София като столица на България.

За Манолова първото известие за коварната болест идва през 2015-а, лекува се по времето, когато трябва да вземе тежкото решение дали да излезе от активната партийна дейност и да се кандидатира за обществен защитник. Не напусна политиката. Продължи да работи активно така че никой да не заподозре вътрешната ѝ драма, а през юни 2015-та стана първата жена национален обмудсман на България.

 

Заболяването на Фандъкова е открито по време на профилактичен преглед и тя винаги съветва жените да не „прескачат“ профилактиката. Същото говори и Манолова, след като сама се сблъсква със собствената си небрежност към здравето.„Когато чух диагнозата, бях бясна на себе си“, споделя Манолова. Защото половин година по-рано тя организира безплатни прегледи за рак на гърдата на шивачки от Кюстендил, и когато лекарите ѝ предлагат тя също да се прегледа, Мая отказва, защото бързала и няма време.
Сега и двете говорят за тежкото премеждие спокойно, но и двете проявиха невероятна сила на духа и характера.

УСАМОТЕНИЕ В ХРАМА

И двете са религиозни. Дори и най-напрегнатата политическа програма никога не може да попречи на Мая в неделя или на църковен празник да влезе в храм и да запали свещ. Казват, че и Фандъкова влиза в църквата „Св. София“ всеки ден преди да отиде в кабинета си на „Московска“ 33.

ТРАМПЛИНЪТ В ПОЛИТИКАТА

Фандъкова едва ли би се изстреляла до шестата позиция в държавата, каквато е кметският пост в столицата, без Бойко Борисов. Въпреки че десета година е на това ветровито място, не е запомнена с ярко политическо изказване. По време на форумите на ГЕРБ представителите на медиите не затаяват дъх, щом стане ясно, че предстои изказване на зам.-председателя Йорданка Дандъкова. В политиката тя по-скоро свети с отразената светлина на Борисов. За него тя е Данчето.

Манолова, напротив, сама пробива пътя си нагоре. С амбиция, хъс и изключителна работоспособност. Няма трудност, която да я спре.

КРЕСЛОТО НА „МОСКОВСКА“ 33 И СТОЛЪТ НА ОМБУДСМАНА

Фандъкова също е работна пчеличка, но дългият ѝ стаж на „Московска“ 33 вече е нож с две остриета. Безспорно по време на нейното кметуване столицата се промени, придоби цветен „женски“ облик , грейнаха много сгради, огромна част от транспорта слезе под града, културната програма на столицата се насити, но колкото повече стои в кметското кресло, толкова повече се трупат проблемите на града и недоволството расте. Днес едва ли някой ще си спомни с благодарност първите ремонтирани улици и мостове в София, първата метростанция или началото на ремонта на бул „Витоша“, всички гневно са се вторачили в „Ларгото“, в „Графа“, в градинката пред „Св. Седмочисленици“, откъдето все извират скандали и вече все в кмета рефлектират.

 

За Фандъкова сега няма път нагоре. Тя можеше да спечели, ако се беше кандидатирала на президентските избори, както настояваше Борисов.

Днес я следват само неприятности с обществени поръчки, счупени плочки, градоустройствени проблеми. Следват я критиките, а не похвалите. Кметската власт в София е в криза, а не в подем. Скандалите, свързани с корупция и безстопанственост, се коментират от всеки жител на града. Обвиненията за провали отдавна не жалят и кмета. Мръсен въздух; лош транспорт; кофи, пълни с боклуци; безразборно строителство; ужасни тротоари...

Миловидното лицето на Фандъкова вече изразява умора, а не възторг. Тя е в отбранителна позиция. Бранейки своя 10-годишен труд, тя трябва да брани и постигнатото от ГЕРБ, а то е подложено на унищожителна критика.

Точно обратното е при Манолова - тя е в позицията на централен нападател. В дългата ѝ политическа кариера юристката също има куп неща, за които търпи критика. Обвинявана е за Костинбродската афера, наричана е „сестра Галева“, критикувана е заради текстовете в Изборния кодекс от 2009 и 2014 г., атакувана е за позицията ѝ по Истанбулската конвенция.
Като омбудсман обаче Мая събира много позитиви, уплътни максимално тази длъжност, превърна се в истински защитник на бедните, на онеправданите, извиси снага като яростен опонент на всяка власт. В кметската битка за София тя ще влезе с тези бонуси и с очакването, че каквато е била като омбудсман, такава ще бъде и като кмет. В излъчването на Мая има борбеност, има хъс за победа, има настъпателност. 

Ако загуби, не е сигурно, че ще загуби политическо присъствие - всичко ще зависи от общата политическа картина в държавата.

Ако спечели, това ще бъде мощен пробив за опозиционните сили в страната. И ГЕРБ знаят това.

Върху тези две жени в момента са стоварени политическите амбиции на най-мощните партии в България.

Загубата на Фандъкова е началото на края на управлението ГЕРБ.

Победата на Манолова е началото на връщането на БСП във властта.

РЕШАВАТ СОФИЯНЦИ
За обществото Фандъкова е лицето на статуквото, Мая е очакването за промяна.
Битката ще е за сърцата и разума на софиянци.
Две достойни дами, които трябва да се преборят с инерцията, с примирението; да покажат, че могат да удовлетворят надеждите на столичани за европейското бъдеще на хилядолетна София.


От категорията

Д-р Калоян Методиев – консерваторът-бунтар, който се гмурна в реалната политика

-1566212206.jpg

Политологът пое щафетата от Иво Христов и ще бяга бързо. Категорична е ...

19 авг. 2019 | 20:23

Емил Караниколов: "Фолксваген" не е единствената възможна голяма инвестиция за нас

Емил Караниколов: Фолксваген не е единствената възможна голяма инвестиция за нас-1566213631.jpg

Инвеститори не бива да идват у нас заради евтина работна ръка, а заради ...

19 авг. 2019 | 13:54

САЩ използват Китай като полигон за изпробване на нови форми, способи и методи на хибридна агресия

-1565074236.jpg

Ако Пекин се поддаде на натиска на Вашингтон, подриването на китайската ...

20 авг. 2019 | 14:13

"Сабах": Второ фиаско за САЩ в Хонконг

-1564494079.jpg

Според американските изчисления в резултат от украинската криза от ...

20 авг. 2019 | 12:52

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борислав Георгиев


19 авг. 2019 | 11:58Ако ГЕРБ за пореден път не измошнничестват естествено МАЯ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


11 авг. 2019 | 18:02Мая прегърна джендерската конвенция. Това е достатъчно, за да я дискредитира в очите на много хора. Точно по тази причина за мен е НЕизбираема!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


11 авг. 2019 | 18:00Коя от коя копира прическата?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Херодот


10 авг. 2019 | 16:27Не са от "един дол дренки"господин Лулчев !Мая Манолова е на светлинни години над хрисимата кметица,която заедно с мутрата б.борисов е виновна за кражбата на милиони,а може би и милиарди от бюджета на София в полза на шайката герб!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


10 авг. 2019 | 16:40И Мая ще краде, Херодете, не се притеснявай!Фандъкова е морално изхабена, такава ще е и Манолова. Евентуалният избор на Манолова се определя не от качествени критерии, а от порив за нещо ново, което не е невъзможно, защото това "ново" също е обременено с грехове и придобити лоши навици от направените грехове.Питам се, ако Мая Манолова беше представител на някоя друга партия, а не на БСП, дали щяхте така страстно да я защитавате и величаете? Апропо, какви заслуги има Манолова пред България и нейния народ?


иван узунов


9 авг. 2019 | 20:05Загубата на Фандъкова е началото на края на управлението на Герб, твърди Епицентър. И тъй като този сайт много често демонстрира своята амнезия, нека провери колко пъти през годините различни събития са обявявани за края на Герб.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Antova


9 авг. 2019 | 17:09Госпожо Паунова, трогната съм от вниманието времето, което отделяте, за да коментирате мнението ми! Но то остава непроменено! Манолова не е решила нито един реален проблем! Ако поста й не позволява това, то тогава той е абсолютно излишен и е безсмислено да се харчат пари за подобна длъжност! Що се отнася до зависимостите, нека да не влизаме в подробности, които не са за форуми. Но е добре човек да може да чете на няколко езика, да анализира прочетеното и да прави съответните изводи!!! Права сте, че избирателите ще решат за кого да гласуват. Поне това им дава бутафорната демокрация. Друг въпрос е, кой обработва резултатите!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


10 авг. 2019 | 21:30Независимо от това ,че мислите Ви се основават на факти,според Вас, мнението Ви също е подвеждащо и неполезно за обществото,защото не одобрявате нищо и никого и не давате идея за подкрепа.


Лулчев


10 авг. 2019 | 16:48Пренебрегването на избирането на Манолова за омбудсман с част от гласовете на управляващите е акт, който честен и принципен човек няма да приеме. В този случай Манолова е направила компромис със съвестта си за да заеме висок пост.А каква е гаранцията, че няма да направи това още веднъж и още веднъж?


Лулчев


10 авг. 2019 | 16:44Да, всеки има право да мисли, че приказките не са му празни, но има факти, на които трябва да се основават мислите.Когато фактите се игнорират и на преден план се бълват неверни твърдения и откровени лъжи, това е особен вид мислене, неполезно и заблуждаващо, меко казано.


Mari Paunova


9 авг. 2019 | 22:17Г н Лулчев, не съм член на БСП и никога не съм била, за едните и другите съдя не по приказките, а по действията им. Всеки има право да мисли ,че приказките му не са празни ,включително и Вие, а дали е така ?!


Лулчев


9 авг. 2019 | 20:00Antova, моля да не се впечатлявате от странни хрумвания и тези на някои читатели. За тях партийната принадлежност стои над всичко, а останалото са празни приказки, фокуси и тотална преданост към БСП и ГЕРБ.


Клеопатра Винер


9 авг. 2019 | 14:06Мая е поне една категория над мързеливата и некадърна даскалица.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Клеопатра Винер


9 авг. 2019 | 11:00Каква достойна дама е Фандъкова г да от редакцията на този сайт? Крадлива и некадърна гербаджийка. София прилича на боклучарник.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Херодот


10 авг. 2019 | 16:29Абсолютно сте права!Подкрепям Ви!


мирослав


9 авг. 2019 | 10:08фани една удари друга, що пари помляхте в София и пак село си останахте


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ilieva


9 авг. 2019 | 08:57Глупави и ненужни съпоставки !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zahari savov


9 авг. 2019 | 07:52Хвани едната, удари другата! И двете са храненици на БКП!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


8 авг. 2019 | 23:13Мая конечно! Фандъка вони!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


8 авг. 2019 | 22:48Къде е достойнството на г жа Фандъкова?!......от бивш член на БСП стана член на шайката герб ,вероятно по "идейни" причини!!! А Мая може и да има грешки,но това, което прави за хората е много повече и не и преписвайте чужди грешки."Костинбродската афера" е творение на герб ,а Мая само я разкри!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


8 авг. 2019 | 22:48Къде е достойнството на г жа Фандъкова?!......от бивш член на БСП стана член на шайката герб ,вероятно по "идейни" причини!!! А Мая може и да има грешки,но това, което прави за хората е много повече и не и преписвайте чужди грешки."Костинбродската афера" е творение на герб ,а Мая само я разкри!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


9 авг. 2019 | 12:50Да ,Мая беше избрана с част от гласовете на управляващите, но при условие да отрече "Костинбродската " измама, което тя не изпълни (поздравления за което) въпреки това я избраха за да и затворят устата, защото често основателно ги критикуваше като депутат.Дори и като омбудсман продължи с критики към управляващите, защото ги заслужават, така че аз не мисля ,че Мая е зависима от когото и да било.


Mari Paunova


9 авг. 2019 | 12:50Да ,Мая беше избрана с част от гласовете на управляващите, но при условие да отрече "Костинбродската " измама, което тя не изпълни (поздравления за което) въпреки това я избраха за да и затворят устата, защото често основателно ги критикуваше като депутат.Дори и като омбудсман продължи с критики към управляващите, защото ги заслужават, така че аз не мисля ,че Мая е зависима от когото и да било.


Antova


9 авг. 2019 | 06:29Посочете един проблем на обществото, разрешен или доведен до положителен резултат от Манолова!


Лулчев


8 авг. 2019 | 23:22А това, че Фандъкова е гербаджийска маймуна е неоспорим факт.Манолова също има трески за дялане и заради това тя също не е света вода ненапита, защото омбудсман не се става без разрешението на управляващите.Каква е Мая Манолова? Мнението ми е, че е опит за пробутване на "ново" лице във високите етажи на властта.Днес омбудсман, утре кмет, а после..? Спомнете си кариерата на Тиквата?


Лулчев


8 авг. 2019 | 23:14Лично за мен нищо не е направила нито Фандъкова, нито Манолова и заради това ги слагам в групата"от един дол дренки".


Лулчев


8 авг. 2019 | 21:13Две достойни дами? не бих казал същото за нито една от двете.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.