Снимка Кадър БТВ

Борисов да поеме отговорността към ГЕРБ така, както направи Първанов през 2001 г. към БСП, каза вицепрезидентът

Илияна Йотова: Да, тези 180 човека, които са в нашия ИК, са цветът на нацията

6187 | 28 септ. 2021 | 17:58

От една година единствената стабилна институция е президентската, категорична е вицепрезидентът. Опитите да се вбива клин между нас с Радев и БСП са обречени на неуспех, подчертава тя (ВИДЕО)


Бойко Борисов да поеме отговорността към ГЕРБ така, както направи през 2001 г. Георги Първанов към БСП.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира призива към лидера на ГЕРБ да се кандидатира за президент, който отправи президентът Румен Радев.

 

Йотова бе гост в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Запитана дали смята, че двамата с Румен Радевса безалтернативни на изборите за държавен глава, Йотова бе категорична: "В никакъв случай!" И заяви, че разглежда с уважение и отговорност всички, които се кандидатират.

Бойко Борисов да твърди, че Радев е безалтернативен?!, коментира още Йотова в отговор на въпроси, свързани със задочната престрелка между Радев и Борисов.

"Знаете ли, нашият народ е много мъдър. Има поговорка: Присмяла се крива булка на кука", каза Илияна Йотова. Тя бе категорична, че от една година насам единствената стабилна институция в държавата е президентската.

 

Тя отговори на много въпроси, свързани с миналогодишните протести, като каза, че с президента Радев са "с хората, които искат друга България".

 

"Ние подкрепяме тези хора. Това, че някои партии не застанаха до тези хора, си е техен проблем. Единство ли е да се договаряш с политически елити за правителство, което отново няма да отговаря на очакванията на хората, или е единство да вървиш редом с хората? Аз подкрепям по-скоро второто", каза тя.

 

Илияна Йотова подчерта, че "много се надява да има редовен кабинет, който да внесе плана за възстановяване и развитие, за да може страната ни да започне да получава европари по плана". Вицепрезидентът подчерта, че служебното правителство е направило редица полезни корекции по плана, но не е редно то да го внася.

 

Водещата зададе на Илияна Йотова серия въпроси, свързани с отношенията между "Дондуков" 2 и БСП и номинациите за кандидат-президент, които правят социалистите.

 

"Не правя от тази муха - слон. Вярвам на това, което хората ми казват очи в очи", посочи Йотова. И подчерта, че съмненията как хора на президента са се опитвали да късат структури от БСП в полза на проекта Петков/Василев, са отпаднали.

Опитите да се вбива клин между нас с Радев и БСП са обречени на неуспех, бе категорична тя.

 

Нека г-жа Атанасова да излезе и да се срещне с тези хора. И да каже:„Ти не си български гражданин, не заслужаваш да влизаш в политиката или инициативен комитет, защото ти си доносник", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред бТВ. 

Изказването ѝ бе в отговор на написаното от доскорошния лидер на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова във Фейсбук: Сътрудници на ДС са "цвета на нацията" - по адрес на ИК, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова като кандидат-президентска двойка вчера.

 

"Г-жа Атанасова трябва да се обърне към тези хора лично, защото това е достойното отношение. Когато говорим с такива определения, е по-хубаво всеки да погледне и собствения си двор", коментира Йотова.

 

По думите ѝ инициативният комитет е отворен, а двамата с президента уважават всички в него, които с много ентусиазъм продължават да ги подкрепят.  

 

"Инициативният комитет е създаден с много ентусиазъм и подкрепа. Не се отричам от думите си, че тези 180 човека, които бяха снощи на представянето на кандидатурата ни, са цветът на нацията. Всеки един от тях тежи на мястото си. Уважаваме всички хора, които са в нашия Инициативен комитет", каза в началото на гостуването си в предаването "Лице в лице" по БТВ вицепрезидентът Илияна Йотова.  И подчерта, че цветът на нацията са онези, които уважават преди всичко себе си.

"Изключително съм благодарна на българските социалисти. Освен БСП, ни подкрепя и партия АБВ. Тази подкрепа се засвидетелства и снощи", добави тя.

 

Йотова каза също така, че се кандидатира за повторен мандат като вицепрезидент, защото има още много несвършена работа.

 

"Опитвам се да съм от тези хора и институции в България, които подобряваме образа на страната ни навън. Думи като кауза, единение, бъдеще на България, справедливост да не бъдат просто думи от речника", обобщи Илияна Йотова. 

 

 

 От една година единствената стабилна институция е президентската, категорична е вицепрезидентът. Опитите да се вбива клин между нас с Радев и БСП са обречени на неуспех, подчертава тя (ВИДЕО)

От категорията

Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков!Той има проблем с БСП, яростно подкрепя Истанбулската конвенция!
(Видео)

Снимка Нова нюз-1638030247.jpg

Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет, посочи тя. Голямото ...

27 ноем. 2021 | 18:21

Преговорите за кабинет: България запазва "единната си позиция" по отношение на РС Македония
(Видео)

 Кирил Петков заяви, че е обнадежден, че след 4 години България няма да изглежда по този начин.-1638051554.jpg

На практика решението означава, че и занапред България ще се придържа към ...

27 ноем. 2021 | 23:55

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари, актуализация - през юли
(Видео)

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари-1638051413.png

От "БСП за Бъглария" предложиха още въвеждане на семейно подоходно ...

28 ноем. 2021 | 00:12

Румен Гечев: Политиците сме притиснати до стената. Трябва да взезем в 2022 г. с правителство
(Видео)

-1633069402.png

Преговорите не са театър. Най-важният ефект е, че се опознаваме, посочва той

27 ноем. 2021 | 20:51