Наградите за отборите-първенци бяха връчени от Валентина Димитрова -зам. Кмет на община Кирково и Веселин Каменов началник група охранителна полиция – РУ Кирково. Снимки Facebook

40 велосипедисти от 7 училища показаха отлична теоретична подготовка

За 15-а поред година учениците от Община Кирково се състезаваха по майсторско колоездене

510 | 6 юни 2019 | 15:47

Състезанието е част от работната карта на Районното полицейско управление и общината за превенция на противообществените прояви на подрастващите

Наградите за отборите-първенци бяха връчени от Валентина Димитрова -зам. Кмет на община Кирково и Веселин Каменов началник група охранителна полиция – РУ Кирково. Снимки Facebook-1559825344.jpg40 велосипедисти от 7 училища показаха отлична теоретична подготовка.-1559825376.jpg

РУ на МВР – Кирково съвместно с общинска администрация Кирково организираха днес на площада петнадесето по ред състезание по колоездене.

 

Първият етап от надпреварата включваше решаване на тест за проверка на знанията за правилата за движение по пътищата. 40 велосипедисти от 7 училища на територията на община Кирково показаха отлична теоретична подготовка. Това съобщиха от община Кирково.

 

Във втория етап от състезанието колоездачите демонстрираха майсторско колоездене при заобикаляне на 5 конуса в зиг-заг, пренасяне на чаша с вода, движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка плътна топка в цел, указване на извършвани маневри пред пешеходна пътека.

 

Първо място отборното класиране заеха учениците от ОУ “Иван Вазов” в с. Чакаларово, на второ място е отборът на ОУ ,,Васил Левски“ с. Тихомир, а на трето – СУ “Христо Ботев” в с. Чорбаджийско.

 

При момичетата шампионка стана Антония Асенова от ОУ “Иван Вазов” – Чакаларово с най- добър резултат за всички участници, следвана от Ивет Димова от ,,Васил Левски“ с. Тихомир, а на трето място се нареди Валентина Башева от ОУ “Иван Вазов” – Чакаларово.

 

При момчетата първенец стана Даниел Семерджиев от СУ “Отец Паисий” – Кирково, следван от Борис Асенов Палов от ОУ ,,Иван Вазов“ - Чакаларово. На трето място се класира Йордан Атанасов от СУ “Отец Паисий” – Кирково. Наградите за отборите-първенци – купи, трофеи и медали, футболни топки за всички отбори и други предметни награда за победителите, бяха връчени от Валентина Димитрова -зам. Кмет на община Кирково и Веселин Каменов началник група охранителна полиция – РУ Кирково.

 

Всички участници в състезанието получиха специално изработени чаши с мотото ,,Заедно и безопасно на пътя“, подарени им от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 

Днешното състезание е част от работната карта на Районното полицейско управление и общината за превенция на противообществените прояви на подрастващите.


От категорията

Радев: Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за постъпките си

-1523173261.jpg

Според държавния глава един лидер на партия не трябва да се води само от това ...

16 юни 2019 | 14:38

Нинова оттегли оставката си: "Стига! Измъчихме хората!" Залата избухна в аплодисменти

-1560672287.png

Предпазвам партията от хаос в навечерието на местните избори, изтъкна тя Ако се ...

16 юни 2019 | 11:19

Стотици пяха с БТР в "Нощта на Орфей"

С "Добре дошли" дошлите на фестивала бяха приветствани от кмета на общината Сунай Хасан-1560715267.jpg

През годините фестивалът, организиран от община Момчилград се утвърди като ...

16 юни 2019 | 22:58

Проф. Константинов: БСП ще има по-добри резултати на местните избори, а ГЕРБ - леко отстъпление

Снимка Канал 3-1560707122.jpg

По наши оценки машинният бюлетин ще е дълъг няколко десетки метра. Бих казал на ...

16 юни 2019 | 20:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.