Виенски бал в София

За първи път на Виенския бал - концерт-майстор на оркестъра от Австрия

3702 | 5 февр. 2019 | 10:35

Деветнадесетото издание на светското събитие на сезона ще набира средства за подпомагане на сдружение „Асоциация Аутизъм“ и Университетска болница по ортопедия в София „Проф. Б. Бойчев“

Виенски бал в София-1549311693.jpgВиенски бал в София с бившия вече посланик на Австрия, традиционния патрон на бала Йорданка Фандъкова и педседателя на Виенския клуб Мария Нейкова.-1549355708.jpgВиенски бал в София-1549355445.jpgВиенският бал в София-1549311820.jpgСекретарят на Виенския клуб Светлана Тилкова-Алена с австрийския готвач Готфрид Ганстерер.-1549311755.jpg

На 23 февруари 2019 г. предстои провеждането на традиционния благотворителен Виенски бал, който заема централно място в културния афиш на столицата и продължава да бъде традиционно място за среща на икономиката, политиката и дипломацията.

 

Събитието има съществен принос за развитието на прекрасните взаимоотношения и приятелство между София и Виена и това се подкрепя от изпращането на специална делегация от Виена, която не само взема участие в балната вечер, но и осъществява важни срещи с колегите си от Община София.

 

Патрони на бала отново ще бъдат столичният кмет Йорданка Фандкова и посланикът на Австрия у нас Андреа Вике.

 

Валсовете са музикалното послание на столицата на баловете Виена в над 30 столични града по света, които посвещават една вечер в годината на забавление с музиката на австрийските класици и София ще направи това за деветнадесети път.

 

Програмата отново ще открият подбраните с кастинг от столичните елитни училища дебютанти, които в продължение на три месеца разучаваха под ръководството на хореографката Ваня Рошкова стъпките на валса и полонезата.

 

След това в програмата, подбрана от проф Румен Нейков, звездите на Музикалния театър в София и неговият оркестър, както и балетът на Държавна опера Стара Загора и Вая Денс Студио ще изненадат гостите на бала с красивите си изпълнения.

 

Новият акцент в програмата ще е участието на концерт-майстор на оркестъра от Виена.

 

Разбира се, валсовете ще бъдат редувани с хитовете на модерната музика, които ще изпълнят Рич бенд и неговите солисти.

В полунощ австрийският танцмайстор Ади Лозанчич ще покани гостите на бала да танцуват кадрил под негово ръковоство.

 

Виенската атмосфера се дължи не само на музикалното оформление, но и на грижите на шеф Готфрид Ганстерер за изисканото меню, който ще предложи на гостите на бала при посрещането минишницели, шунка с хрян, солети и пълнени маслини с овче сирене.

 

Предястието е пушено филе от сом с червено цвекло и хрянов сос, а основното ястие е печено телешко филе с гриловани зеленчуци, полента и кайзеров сос. За десерт гостите ще се насладят на опияняващия вкус на терината от цветове на бъз с горски плодове.

 

По-късно, във винарната изморените от танците гости ще могат да се подкрепят с франкфуртски вурстчета с горчица и хрян, австрийски сирена и ще дегустират отбрани вина от селекцията на винарна „Катаржина“.

 

Но Виенският бал има и друга цел – благотворителност. Със средствата от миналогодишния Виенския бал  бяха закупени спортни пособия и специализирано оборудване за домовете от семеен тип в София и беше обзаведена сензорна стая за деца аутисти.

 

Предстоящият Виенски бал ще набира средства за подпомагане на сдружение „Асоциация Аутизъм“ и Университетска болница по ортопедия в София „Проф. Б. Бойчев“. Освен от приходите от кувертите организаторите разчитат и на постъпленията от благотворителния търг и томбола.

 

Резервации за куверти се приемат до 15 февруари чрез сайта на сдружение Виенски клуб.

 

Мария Нейкова, председател на Виенския клубПо традиция всяка година танцът на дебютантите открива Виенския бал.

Деветнадесетото издание на светското събитие на сезона ще набира средства за подпомагане на сдружение „Асоциация Аутизъм“ и Университетска болница по ортопедия в София „Проф. Б. Бойчев“

От категорията

Римска ваканция: Дженифър и Брад отново заедно

-1481012357.jpg

Пит и звездата от „Приятели“ се разделиха през 2005 г. Тогава Анджелина Джоли ...

15 юни 2019 | 16:39

Йога ден – хармония и умения в синхрон

В Индия йогата е част от физическото възпитание в училище. Масова йога в щата Гуджарат.-1560595856.jpg

Централното събитие и тази година ще е в София като официалното откриване от ...

15 юни 2019 | 13:48

Ден за трайни материални капиталовложения, който може да ви подсигури добри доходи в бъдеще

За консултация и записване на час при Милена Иванова ЕАF@Ealife.bg-1548619881.jpg

На обяд всичко ще се случва с лекота, бързина и без усилие

16 юни 2019 | 23:43

Обувки на 450 години шляпат в музея на Злин
(Галерия)

Бирмански обувки от 19 век-1560626213.jpg

Целувка с делфин в Куба. "Облачната врата" на Чикаго - като криви ...

15 юни 2019 | 22:20

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.