Виенски бал в София

За първи път на Виенския бал - концерт-майстор на оркестъра от Австрия

3167 | 5 февр. 2019 | 10:35

Деветнадесетото издание на светското събитие на сезона ще набира средства за подпомагане на сдружение „Асоциация Аутизъм“ и Университетска болница по ортопедия в София „Проф. Б. Бойчев“

Виенски бал в София-1549311693.jpgВиенски бал в София с бившия вече посланик на Австрия, традиционния патрон на бала Йорданка Фандъкова и педседателя на Виенския клуб Мария Нейкова.-1549355708.jpgВиенски бал в София-1549355445.jpgВиенският бал в София-1549311820.jpgСекретарят на Виенския клуб Светлана Тилкова-Алена с австрийския готвач Готфрид Ганстерер.-1549311755.jpg

На 23 февруари 2019 г. предстои провеждането на традиционния благотворителен Виенски бал, който заема централно място в културния афиш на столицата и продължава да бъде традиционно място за среща на икономиката, политиката и дипломацията.

 

Събитието има съществен принос за развитието на прекрасните взаимоотношения и приятелство между София и Виена и това се подкрепя от изпращането на специална делегация от Виена, която не само взема участие в балната вечер, но и осъществява важни срещи с колегите си от Община София.

 

Патрони на бала отново ще бъдат столичният кмет Йорданка Фандкова и посланикът на Австрия у нас Андреа Вике.

 

Валсовете са музикалното послание на столицата на баловете Виена в над 30 столични града по света, които посвещават една вечер в годината на забавление с музиката на австрийските класици и София ще направи това за деветнадесети път.

 

Програмата отново ще открият подбраните с кастинг от столичните елитни училища дебютанти, които в продължение на три месеца разучаваха под ръководството на хореографката Ваня Рошкова стъпките на валса и полонезата.

 

След това в програмата, подбрана от проф Румен Нейков, звездите на Музикалния театър в София и неговият оркестър, както и балетът на Държавна опера Стара Загора и Вая Денс Студио ще изненадат гостите на бала с красивите си изпълнения.

 

Новият акцент в програмата ще е участието на концерт-майстор на оркестъра от Виена.

 

Разбира се, валсовете ще бъдат редувани с хитовете на модерната музика, които ще изпълнят Рич бенд и неговите солисти.

В полунощ австрийският танцмайстор Ади Лозанчич ще покани гостите на бала да танцуват кадрил под негово ръковоство.

 

Виенската атмосфера се дължи не само на музикалното оформление, но и на грижите на шеф Готфрид Ганстерер за изисканото меню, който ще предложи на гостите на бала при посрещането минишницели, шунка с хрян, солети и пълнени маслини с овче сирене.

 

Предястието е пушено филе от сом с червено цвекло и хрянов сос, а основното ястие е печено телешко филе с гриловани зеленчуци, полента и кайзеров сос. За десерт гостите ще се насладят на опияняващия вкус на терината от цветове на бъз с горски плодове.

 

По-късно, във винарната изморените от танците гости ще могат да се подкрепят с франкфуртски вурстчета с горчица и хрян, австрийски сирена и ще дегустират отбрани вина от селекцията на винарна „Катаржина“.

 

Но Виенският бал има и друга цел – благотворителност. Със средствата от миналогодишния Виенския бал  бяха закупени спортни пособия и специализирано оборудване за домовете от семеен тип в София и беше обзаведена сензорна стая за деца аутисти.

 

Предстоящият Виенски бал ще набира средства за подпомагане на сдружение „Асоциация Аутизъм“ и Университетска болница по ортопедия в София „Проф. Б. Бойчев“. Освен от приходите от кувертите организаторите разчитат и на постъпленията от благотворителния търг и томбола.

 

Резервации за куверти се приемат до 15 февруари чрез сайта на сдружение Виенски клуб.

 

Мария Нейкова, председател на Виенския клубПо традиция всяка година танцът на дебютантите открива Виенския бал.

Деветнадесетото издание на светското събитие на сезона ще набира средства за подпомагане на сдружение „Асоциация Аутизъм“ и Университетска болница по ортопедия в София „Проф. Б. Бойчев“

От категорията

Румен и Десислава Радеви уважиха премиерата на първия филм на Камен Донев (Снимки)

Сн. Фейсбук-1552988553.jpg

Лентата носи отличителните белези на трите постановки, в които актьорът е ...

19 март 2019 | 11:43

Дженифър Анистън се готви с естетични процедури за нов телевизионен проект - „First Ladies”
(Видео)

Дженифър Анистън се готви с естетични процедури за нов телевизионен проект - „First Ladies”-1553197468.jpg

Колежката й от "Приятели" - Кортни Кокс ползва същия апарат

21 март 2019 | 21:41

Модели ще дефилират със захарен памук в ръце
(Видео)

-1553107380.jpg

Водещи на събитието през първите три вечери ще бъдат Елица Стойчева и Златина ...

21 март 2019 | 21:05

Алберто Веделаго: Останах верен на мечтата си да бъда шивач на личността
(Видео)

Дизайнерът на Фабио Ламборгини - Алберто Веделаго,  изнесе лекция в УНСС-1553192014.jpg

"Не се подвеждайте от марката - и най-скъпите и известни брандове могат да ...

21 март 2019 | 20:11

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.