Зоран Заев

Скандалът в Скопие се разраства

Заев: Никой няма право да пречи на гражданите да вземат правилното решение за бъдещето на Македония!

3019 | 13 юни 2018 | 15:16

Правителството призовава всички политически фактори да се присъединят към националните приоритети и да подкрепят просперитета на гражданите и влизането на Македония в НАТО и ЕС


Премиерът Зоран Заев и министърът на външните работи Никола Димитров проведоха бурна среща с президента на Република Македония Георге Иванов, на която се опитаха да представят договора за решение на спора за името на страната, припомня скопското електронно издание „Нова Македония“, цитирано от Агенция "Фокус".

От правителствената пресслужба съобщават: Премиерът Заев и министър Димитров са предприели конструктивен опит за представяне и обсъждане на съдържанието на договора, но президентът Иванов ги е прекъснал и е напуснал заседанието, като е отказал да говори за ползите от този исторически договор за македонското бъдеще.

Правителството на Република Македония призовава всички политически фактори да се присъединят към националните приоритети и да подкрепят просперитета на гражданите и влизането на Македония в НАТО и ЕС, се казва още в изявлението.

„Гражданите получиха шанс да напишат нова глава в историята на нашата страна и никой няма право да им пречи да вземат правилното решение за македонското бъдеще“, се подчертава в изявлението от пресслужбата на правителството в Скопие.

 


Още по темата

Резил в Македония! Георге Иванов изгони Зоран Заев и Никола Димитров след среща, продължила 120 сек.

-1501797677.jpg

Премиерът и министърът на външните работи трябваше да информират държавния ...

13 юни 2018 | 12:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.