Президентът на ПЕС се включи в кампанията за евровота на Лейбъристите

Станишев и Корбин: Не може един човек да се чувства изоставен и да бъде проевропеец!

3841 | 6 май 2019 | 14:45

Очаквам след евровота ПЕС да има 9 премиери и 11 еврокомисари, прогнозира лидерът на европейската левица

-1557130632.jpg-1557146379.jpgПрезидентът на ПЕС се включи в кампанията за евровота на Лейбъристите-1557145715.jpg

Не може един човек да се чувства изоставен и да бъде проевропеец, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в Лондон. Той се включи в кампанията на Лейбъристката партия за Европейския парламент. Станишев разговаря с лидера на лейбъристите Джереми Корбин в неделя вечерта. А на следващия ден участва в акция от врата на врата на лейбъристите.

 

В проявата се включи цялата лондонска листа на лейбъристите, начело с Клод Мораес - действащ евродепутат и председател на комисията по граждански права и вътрешни работи в Европейския парламент (ЛИБЕ). Станишев благодари на Мораес за подкрепата за неговия доклад по Шенген, в който се призовава България и Румъния да бъдат приети в зоната за свободно движение с всичките си граници.

 

Очакваме силен резултат на лейбъристите на евровота, каза Станишев. И прогнозира, че ПЕС ще има 11 еврокомисари и 9 премиери в следващата Европейска комисия.

В постоянен контакт сме с Лейбъристката партия и с Джереми Корбин заради Брекзит, каза Станишев. Той бе категоричен, че правата на 300 хиляди българи на Острова, както и близо 2 милиона граждани на ЕС в Обединеното кралство трябва да бъдат защитени след напускането. От самото начало на Брекзит лейбъристите бяха за еднакво третиране на гражданите на ЕС във Великобритания и на Великобритания в страните от ЕС, напомни президентът на ПЕС.

Европейският парламент прие доклада на Станишев за това при Брекзит без сделка,  европейските граждани да пътуват без визи във Великобритания, а британските - в държавите от ЕС. Това е особено важно за българите, които живеят на Острова.

 

Консерваторите докараха нещата до задънена улица, изтъкна Станишев.

И продължи, че очаква социалистите да бъдат незаобиколим фактор в следващия Европарламент, за да могат да сложат край на политиката на затягане на коланите. Да поставим човека в центъра, каза Станишев. И изтъкна, че "ресурс винаги има, стига да има политическа воля".

 

"Социална Европа гарантира бъдещето на Европа - така ще се решат демографските проблеми на Стария континент. Десните орязаха социалните разходи, но не пипнаха администрацията. Така правеше и първият кабинет на Борисов, спомняте си постната пица", припомни пред българските медии Станишев. "За да се борим с неравенствата, ни трябва сила. Само, ако сме заедно може да обърнем кораба на Европа в друга посока", изтъкна президентът на ПЕС.

 

"Работихме заедно със Сергей и ние подкрепихме приемането на България в Шенген", каза Мораес. И продължи:"Лейбъристите във Великобритания стъпваме върху манифеста на ПЕС, защото той предлага истинска лява политика!"

 

Депутатът и министър в сянка на лейбъристите за Брекзит Киър Стармър подчерта : "Споделяме общи ценности и платформа с ПЕС и затова е истинско удоволствие за нас да посрещнем президента на ПЕС тук! Тук сме, за да покажем, че има силно сътрудничество между нас и нашите европейски партньори. Има много предизвикателства, които трябва да решим заедно - работа, доходи, реформи в икономиката, климатични промени! Влизаме в трудна кампания за европейските избири, в която няма да отстъпим от нашите ценности. Ние не сме партията на Найджъл Фараж!"

 


От категорията

По разпореждане на Борисов връщат брифингите на НОЩ, начело с ген. Мутафчийски

По разпореждане на Борисов връщат брифингите на НОЩ, начело с ген. Мутафчийски, за коронавируса-1601036286.png

България държи успешно епидемията под контрол, спада заболеваемостта от ...

25 септ. 2020 | 14:33

Пред 500 гости на 50-ти юбилеен конгрес на БСП:Нинова с призив за единение и спечелване на изборите!

-1560629328.jpg

Очаква се да присъстват над 500 гости - близо 40 представители на ...

25 септ. 2020 | 11:41

ЕК: България е сред страните с най-висок риск за "смъртоносна двойна пандемия" от COVID-19 и грип

Здравните системи на няколко страни вече са под натиск, заяви еврокомисар Стела Кириакикис-1601038397.jpg

У нас, както и в Хърватия, Малта, Испания, Чехия и Унгария смъртните случаи ...

25 септ. 2020 | 15:44

Д-р Симидчиев: Изкаралите Covid-19 да направят преглед на белите дробове

-1593612336.png

Все още няма достатъчно статистически данни за коронавируса и много въпроси ...

25 септ. 2020 | 15:34