Британци и американци виждат в Москва „военна заплаха“

Западът се страхува от Русия и Трета световна война

3089 | 9 ян. 2017 | 11:33

Жителите на САЩ обясняват своите страхове с предстоящото встъпване в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп


Третата световна война може да започне в близко време и светът балансира на границата на най-големия конфликт в историята. Това показва проучване на изследователската компания YouGov, проведено сред жителите на страните от Запада. В изследването са участвали 9000 души от 9 страни, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Финландия, Норвегия и Швеция.

 

Анкетираните посочват, че установяването на мира в света през следващите години е малко вероятно, но най-големият международен въоръжен конфликт може да започне скоро. Трета световна война предсказват 64% от американците, във Великобритания - 61%. В подобно развитие не вярват жителите на държавите от Северна Европа, около 39% от датчаните смятат, че за планетата има заплаха от нова световна война.

 

Ръководителят на политическите и социални изследвания в YouGov Антъни Уелс отбелязва, че най-голям страх от конфликт има във Франция и Съединените щати, но по различни причини.

 

Американците обясняват своите страхове от Трета световна война с предстоящото встъпване в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп. 59% от американците виждат заплахата от Русия. От Москва се опасяват и британците -71%. Франция се страхува от тероризма, над 81% от анкетираните смятат, че нови атаки се очакват в страната в близко бъдеще. Френската общественост е малко вероятно да види заплаха в лицето на Русия.


От категорията

Сергей Лавров: Посолството на САЩ в Москва постоянно се меси в руските избори

Сергей Лавров-1477057037.jpg

Русия не възнамерява да се намесва в делата на други страни, наподобявайки ...

15 дек. 2017 | 14:55

Британски шофьор убил човек, докато гледал порно зад волана, е осъден на 8 години затвор

-1495890064.jpg

Бившият войник Феликс Гилън, докато е управлявал тежкотоварния автомобил, се е ...

15 дек. 2017 | 14:54

САЩ предвиждат Стената на плача в Източен Ерусалим да остане в Израел

САЩ предвиждат Стената на плача в Източен Ерусалим да остане в Израел-1513406299.jpg

Стената на плача, остатъците от западната стена на Втория храм в Ерусалим, е ...

16 дек. 2017 | 08:36

Започва втора фаза на преговорите за Брекзит

Снимка: БГНЕС-1513348702.jpg

Предстоят разговори за регламентирането на двегодишен преходен период, който ще ...

15 дек. 2017 | 16:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


9 ян. 2017 | 17:00Западното общество е тотално зомбирано от политиците си и т. нар. "водещи медии" и просто не знае къде се намира и какво прави. Само хора с тежко психическо разстройство могат да мислят за възможността от гореща война с Русия.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.