Британци и американци виждат в Москва „военна заплаха“

Западът се страхува от Русия и Трета световна война

2777 | 9 ян. 2017 | 11:33

Жителите на САЩ обясняват своите страхове с предстоящото встъпване в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп


Третата световна война може да започне в близко време и светът балансира на границата на най-големия конфликт в историята. Това показва проучване на изследователската компания YouGov, проведено сред жителите на страните от Запада. В изследването са участвали 9000 души от 9 страни, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Финландия, Норвегия и Швеция.

 

Анкетираните посочват, че установяването на мира в света през следващите години е малко вероятно, но най-големият международен въоръжен конфликт може да започне скоро. Трета световна война предсказват 64% от американците, във Великобритания - 61%. В подобно развитие не вярват жителите на държавите от Северна Европа, около 39% от датчаните смятат, че за планетата има заплаха от нова световна война.

 

Ръководителят на политическите и социални изследвания в YouGov Антъни Уелс отбелязва, че най-голям страх от конфликт има във Франция и Съединените щати, но по различни причини.

 

Американците обясняват своите страхове от Трета световна война с предстоящото встъпване в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп. 59% от американците виждат заплахата от Русия. От Москва се опасяват и британците -71%. Франция се страхува от тероризма, над 81% от анкетираните смятат, че нови атаки се очакват в страната в близко бъдеще. Френската общественост е малко вероятно да види заплаха в лицето на Русия.


От категорията

Скандално! Путин към Георге Иванов: Писмеността дойде при нас от македонската земя

Снимка: kremlin.ru-1495633084.jpg

Македонският президент беше в Москва, за да получи наградата на фондацията ...

24 май 2017 | 16:36

Анкара: Асимилацията на турците в България продължава

-1492419292.jpg

Реалният брой на турците в България е над 1 млн. души, заяви председателят на ...

24 май 2017 | 17:35

Бащата на заподозрения за атентата в Манчестър отрича той да е имал връзки с ислямисти

"Дейли мейл" публикува фотос на заподозрения от Либия, 7 години преди атентата-1495637730.jpg

Салман Абеди се готвел да замине за Либия, където да прекара свещения месец ...

24 май 2017 | 17:53

Напрежение и в Лондон! Арестуваха мургав мъж с нож близо до Бъкингамския дворец

-1495629287.jpg

Инцидентът е станал тази сутрин преди планираното събитие на кралица Елизабет в ...

24 май 2017 | 15:33

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


9 ян. 2017 | 17:00Западното общество е тотално зомбирано от политиците си и т. нар. "водещи медии" и просто не знае къде се намира и какво прави. Само хора с тежко психическо разстройство могат да мислят за възможността от гореща война с Русия.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.