Запалиха гаража на общински съветник от БСП в Борован

Хората в Борован ги е страх да сигнализират за репресии и натиск, защото се страхуват

Запалиха гаража на общински съветник от БСП в Борован

4176 | 8 ноем. 2019 | 12:47

Семейството е в шок, детето е в стрес, а самият Пламен Петров заявил на съпартиеца си, че при това положение няма да подкрепи кандидатурата му.


Снощи в Борован е била запалена гаражната врата на общинския съветник от БСП Пламен Петров. Мотивът - да не гласува за кандидатурата на съпартиеца си Петър Станев, също общински съветник, когато местната коалиция издига за председател на Общинския съвет в града.
Против неговата кандидатура са общинските съветници от ГЕРБ.

Разположението на силите в местния парламент е такова, че гласът на Пламен Петров се оказва решаващ за избирането на Петър Станев от БСП. Ако той гласува против Станев, за шеф на общинския съветник ще бъде избран посочения от ГЕРБ кандидат.

Актът на насилие е драстичен. Гаражната врата пламнала между 21.30 и 22.00 часа. Огнените пламъци видяла дъщерята на Пламен Петров, след което започнало гасенето. Ако не е било детето, пламъците са можели да обхванат цялата къща, която се намира над гаража.
МВР е констатирало вандализма, но нищо повече.

Семейството е в шок, детето е в стрес, а самият Пламен Петров заявил на съпартиеца си, че при това положение няма да подкрепи кандидатурата му.

Пред Епицентър.бг Петър Станев, който е и местен лидер на БСП, заяви че хората в Борован ги е страх да сигнализират за репресии и натиск, защото се страхуват и от МВР, и от другите органи на власт.

 

„Това ли е отборът на Борисов в Борован – съставен от момчета, които не са научили нищо след 90-те години на миналия век и със същите прийоми се опитват да решават проблемите си и да формират мнозинството за днешното заседание“ , попита риторично Ивайло Лилов от БСП, като уточни, че в следващите дни ще бъде осигурена охрана на семейството на Пламен Петров.

 

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Анастас Попдимитров заяви, че за последните 30 години не е виждал толкова грубо посегателство върху публичната власт в областта и го определи като откровен провал на демокрацията в нашата страна. Във връзка със започналото разследване на случая от органите на МВР, той заяви, че е отправил искане за среща с директора на ОД на МВР за изясняване хода на следствието.


От категорията

Прокуратурата нареди проверка на антични предмети, стопанисвани от Фондация „Братя Бобокови"

-1590678908.jpg

Проверката е свързана с изясняване на множество обстоятелства, свързани с ...

3 юни 2020 | 16:37

Христо Монов: Освобождавайки Полфрийман, съставът на САС извърши престъпление срещу държавността

Христо Монов-1446967892.jpg

Лозан Панов подмолно разрушава доверието в съдебната власт и колкото по-бързо ...

3 юни 2020 | 11:24

По предложение на Гешев прокурорската колегия на ВСС отстрани временно следовател Куюмджиева

-1585922685.jpg

Тя следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура

3 юни 2020 | 16:55

Още един обвиняем по кокаиновата афера в "Студентски град", спипали го по пръстови отпечатъци

Първоначално в качеството на обвиняем по делото е бил привлечен Н.П. (На снимката)-1590584891.jpg

Продължава разследването по заловените преди дни 327 килограма кокаин, открити ...

3 юни 2020 | 16:52