Третият национален литературен конкурс "Албена"

Започна Третият национален литературен конкурс "Албена"

4399 | 18 ян. 2019 | 10:47

Жури в състав Никола Инджов, Владо Даверов и проф. Аксиния Джурова, ще отличи четирима лауреати според качествата на представените творби. Наградният фонд е 2 000 лв. и е осигурен от Фондация „Българска памет“


За поредна година бе дадено началото на един от най-мащабните белетристични форуми у нас – Национален литературен конкурс „Албена“. Конкурсът се организира от Кметство Врабево и НЧ „Христо Ботев - 2011“ с финановата подкрепа на Фондация „Българска памет“ и в партньорство със Съюза на българските писатели и Община Троян.

В литературното предизвикателство могат да участват автори, пишещи на български език, навършили 18 години само с един разказ, пресъздаващ драматичен женски образ.

 

Разказите не трябва да надвишават обема на четири стандартни страници с шрифт Times New Roman, размер 14, и да не са публикувани до момента на приключването на конкурса. Авторите могат да изпращат своите творби на имейл konkurs.albena@abv.bg от 15 януари до 31 май 2019 г., като посочат трите си имена, годината на раждане, личния си имейл или телефон за връзка.

 

Жури в състав Никола Инджов, Владо Даверов и проф. Аксиния Джурова,  ще отличи четирима лауреати според качествата на представените творби. Наградният фонд е 2 000 лв. и е осигурен от Фондация „Българска памет“, а И.К. „Световит“ ще издаде сборник с отличени от същото жури разкази.

 

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през последната седмица на месец юни 2019 г., на сайта на Кметство Врабево а наградите, връчени на 29 юни в културния дом на селото.

 

За допълнителна информация участниците в конкурса могат да се обръщат на посочения по-горе имейл или на тел. 0884339516 - Павел Боржуков,  координатор за конкурса.

 

За Фондация „Българска памет“

Фондация „Българска памет“ е учредена през 2007 г. от д-р Милен Врабевски. Тя се занимава с разработването на креативни европейски проекти, както и с инициативи за съхраняване на българскотокултурно наследство, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се реализират в четири основни направления: Утвърждаване на националното чувство у най-младите, чрез инициативи за опазване на културно-историческото наследство; Инициативи за борба с демографската криза в България; Образователни инициативи за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за изграждане на иконом;ика на знанието и реализация на младите хора в България. Фондацията подкрепя национално отговорни инициативи в духа на демократичните ценности на Обединена Европа – плурализъм, толерантност, автономност и съгласие.     


От категорията

Неповторимата Лили Иванова стартира поредно национално турне с 16 концерта в цяла България

фотограф: Васил Къркеланов-1579092779.jpg

Концертите ще бъдат в най-големите спортни зали във Видин, Бургас, Сливен, Гоце ...

15 ян. 2020 | 14:44

Георги Господинов с престижна италианска награда за разказите си

Георги Господинов -1579185999.png

Господинов ще изнесе лекция магистралис във Флоренция, озаглавена „За тъгата, ...

16 ян. 2020 | 16:45

Рядък златен медальон на кан Омуртаг бе продаден в Ню Йорк

-1579261134.jpg

ФБР трябва да даде отговор на въпроса дали медальонът от търга е автентичен и ...

17 ян. 2020 | 13:35

Фондация „Стоян Камбарев“ пак предизвиква млади творци с Награда за кино 355

Деси Тенекеджиева връчва наградата на Йордан Михайловски-1579208909.jpg

Победителят ще спечели статуетка и 10 000 лв.

16 ян. 2020 | 23:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.