Започна строеж на нова детска градина в Бургас Снимки: Община Бургас

В нея ще бъдат разкрити 4 градински групи с капацитет за прием на 72 деца

Започна изграждането на нова детска градина в ж.к. „Братя Миладинови“ в Бургас

1868 | 13 апр. 2021 | 12:25

"Районът е атрактивен, поетапно променя облика си, като в новопостроените кооперации се заселват все повече млади семейства с деца", посочва кметът Димитър Николов

Започна строеж на нова детска градина в Бургас Снимки: Община Бургас-1618306020.jpgВизуализация на проекта за нова детска градина в Бургас-1618306062.jpg

Започна изграждането на нова детска градина до блок 156 в ж.к. „Братя Миладинови“ в Бургас. Тя ще носи името „Морско конче“ и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея детска градина „Раковина“ на ул. „Христо Ботев“ №48. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

„Районът е атрактивен, поетапно променя облика си, като в новопостроените кооперации се заселват все повече млади семейства с деца, за които да се осигури място в детската градина“, посочва кметът Димитър Николов.

Новата общинска детска градина ще е на мястото на несъществуващата от 1994 година градина, която беше филиал на ДГ „Вълшебство“ и бе затворена, поради сериозни конструктивни нарушения на сградата и липса на подходящи условия за отглеждане на децата.

В централна градска част функционират още 7 детски градини - „Раковина“, „Радост“, „Златното ключе“, „Синчец“, „Слънце“, „Звездица“ и „Вълшебство“ (с филиал на ул. „Места“ № 104), но въпреки това капацитетът им не е достатъчен да удовлетвори желанията на всички родители, живеещи в района, за прием на децата им в детска градина.

С изграждането на новата детска градина ще бъдат разкрити 4 градински групи с капацитет за прием на 72 деца в тях. Сградата ще бъде на 2 етажа и ще разполага с всички необходими налични ресурси и капацитет за осигуряване на отлични условия за отглеждане и възпитание на децата в района. На първия етаж ще бъдат разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, занималня с кът за хранене и спалня, санитарен възел, както и методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет.

На втория етаж ще бъдат разположени помещенията за 3-та и 4-та градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, санитарен възел, занималня с кът за хранене и спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая.

Освен това, детската градина ще има осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Изграждането на детска градина „Морско конче“ в ж.к. „Братя Миладинови“ е част от усилията на Община Бургас в последните десет и повече години за цялостна модернизация и обновяване на образователната инфраструктура в града, кварталите и съставните селища. Освен нея, местната администрация скоро стартира изграждането на още две нови детски заведения - ДГ „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ и ДГ „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“.

 


От категорията

Петков и Василев: Може да работим заедно с ДПС и ГЕРБ, ако признаят за корупцията (Видео)

Петков и Василев: Може да работим заедно с ДПС и ГЕРБ, ако признаят за корупцията -1632074911.png

„Има хора от цялата палитра. Не трябва да се делим на ляво и дясно, на почтени ...

19 септ. 2021 | 21:07

Проф. Иванов за Петков/Василев: Удивен съм от арогантното им желание да приватизират почтеността

-1572464911.jpg

Кой ги посвети в това "рицарство"? На основата на какви биографии и ...

19 септ. 2021 | 20:11

Румен Петков: Министерствата на финансите и на икономиката са се превърнали в хранилка за партии

-1613893938.jpg

Предполагам, че ще имат клубове по интереси. Единият клуб, ръководен от г-н ...

19 септ. 2021 | 20:06

Петър Илиев: Книгата ми е издадена през 2015-а и няма промяна в размера й, другото са спекулации

Петър Илиев: Книгата ми е издадена през 2015-а и няма промяна в размера й, другото са спекулации-1632070470.jpg

Нямам отговор защо Етичната комисия се занимава със случая. Във Факултетния ...

19 септ. 2021 | 19:49