Кирил Петков и Асен Василев представят политическата си формация

Ние ще се самофинансираме, нищо не искаме, казаха те (На живо)

Петков и Василев с благословия от президента за партията: Радев ни каза: Правете, действайте! Успех!

19904 | 19 септ. 2021 | 10:33

Те дадоха заявка да постигат леви цели с десни инструменти и отрекоха начинанието им да е свързано по някакъв начин с президента Румен Радев.

Кирил Петков и Асен Василев представят политическата си формация -1632039140.jpgНие ще се самофинансираме, нищо не искаме, казаха те-1632043807.pngПетков и Василев представят формацията си: -1632040199.jpg Кирил Петков и Асен Василев представят политическата си формация -1632037241.jpg

Президентът Румен Радев дал благословията си на двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев за техния политически проект. Това стана ясно от думите на Василев при представянето на новата партия. "Президентът ни каза: Правете, действайте", каза бившият служебен финансов министър.  Президентът подкрепя нашите ценности,, но това не е президентска партия, обяви днес Петков.

 

Кандидатът ни за президент е Румен Радев, каза още той.

Кирил Петков разкри, че много харесва Крум Зарков от БСП и е готов да работи с него. (Час преди това Кирил Добрев заяви: Мисля, че Харвард и Сорбоната могат да намерят общ език)

 

Депутатите не са функции на партиите, обяви Асен Василев и поясни: Няма колективни органи в българския парламент.

 

Това ли е най-важната задача - да ходя сега до Букурещ да си взема документите за гражданство, след като съм се отказал от канадското си гражданство, каза  Кирил Петков.

 

Няма да крадем от листите на други, няма да има задкулисие, а ще бъдем почтени и като отбор, увери бившият икономически министър. Не е въпросът колко хора къде седят в парламента, а въпросът е да напълним максимално много почтени хора в промяната и да я продължим, изтъкна той. "Не ни е страх, просто не ни е страх", подчерта Кирил Петков.

 

Двамата бивши вече служебни министри представиха политическия си проект "Продължаваме промяната". Основната цел на проекта им е в следващия парламент да бъде конституирано "почтено мнозинство" от 121 гласа. От кои партии ще бъде съставено не стана ясно. 

 

"Какво означава "Продължаваме промяната" - да спрем корупцията, да дадем възможност на малкия и среден бизнес да работи спокойно, да привлечем високотехнологични инвестиции, цялото благоденствие да се разпредели справедливо. Не е важно дали си ляв или десен, важното е дали си почтен. Ние сме тук да започнем да работим с почтените хора, независимо от кой сектор са те", заяви Кирил Петков при обявяването на новия си политически проект.

 

"Идеята да вляза в политиката се зароди докато работех с 46 парламент, защото видях невъзможност да се постигне съгласие и да се тръгне напред. В този момент си говорихме с Кирил и си казахме, че колкото и да сме неподготвени и да ни е неприятно, явно това е начинът да се случи истинска промяна в страната", обясни Василев.

 

По думите му, безброй партии са им се обадили и са предложили да станат мандатоносители.

"В момента все още водим преговори. Седем-осем са партиите, не мога да ви ги изброя всичките. По-важно е когато се влезе в парламента да се сглоби управление, а ние сме готови да разговаряме с всеки, който споделя идеите ни", каза Василев в отговор на въпрос дали преговарят с ДБ.

 

Заедно с Кирил Петков и техни съмишленици, те представиха в София идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Новият им политически проект се казва "Продължаваме промяната".

 

Почтеност и професионализъм

"Искам да кажа, че не е важно дали си ляв или десен, а дали си почтен", изтъкна бившият служебен министър на икономиката
Той увери, че хората, които ще застанат зад "Продължаваме промяната" са почтени и изпъкват с професионалните си качества.
Някои от критериите, по които ще влязат в новия проект техните симпатизанти, са:

- Да имат добра кариера извън политиката, да са независими хора

- Да не са били в повече от една партия, освен тази коалиция преди нас, защото ние не вярваме на хора, които отскачат от една партия на друга

- Да няма скандали около тях

Важно е да се каже, че всеки един от симпатизантите ще подпише договор за почтеност.

"Не ни е страх. Като спрем 850 милиона от ББР – нали се сещате, че сме засегнали много интереси. Другото, което е важно – работим в екип", каза Петков.

След него думата взеха именно няколко техни съмишленици. Те имат успешна кариера, но за тях важното е да се развива България като модерна държава, без корупция, с внимание към развитието на хората. В "Продължаваме промяната" влизат и двете заместнички на Петков в Министерството на финансите.

"Не крадем от никого"

"Никой освен нашия екип не е дал право на някого да говори от наше име. Ще има достъп лично до нас. Ако чуете, че някой нещо иска от вас, имайте предвид, че това е някакъв тип атака, компромат", предупреди Кирил Петков.

"На никой от листите няма да крадем", отсече той.

Кирил Петков съобщи, че чуват как дори вече се събират пари от тяхно име и отново посочи, че не трябва да се вярва на такива кампании.

И подчерта, че са досказали, че могат да стигнат до промяната.

"Имаме смелост, имаме отбора, ще го направим!", категоричен бе той.

Кирил Петков посочи още, че търсят хора с каузи. Даде пример за борбата за запазване на плажа Корал. Там, по думите му, много хората са се включи в битката за запазване на мястото край Черно море. Именно такива хора ще застанат зад "Продължаваме промяната", стана ясно от думите му.

"Хора, имаме нужда от регистрация, нямаме време за регистрация. Ние ще се самофинансираме, нищо не искаме. Много време загубихме, искаме да сме за изборите, иначе много време ще загубим. Аз вярвам, че в следващия парламент ще има над 121 депутата от "коалиция на почтените", заяви още Кирил Петков.

"Няма да взимаме готови структури от никаква партия. Не сме преговаряли", потвърди на свой ред Асен Василев.

Ролята на президента

Президентът Румен Радев нямал общо с проекта Петков-Василев, но им дал благословията си, стана ясно от думите на бившите министри. "Радев ни каза: Правете, действайте!" , обяви Кирил Петков идобави: "Ние много го харесваме, защото за последните месеци ни даде пълна свобода на действие - да действаме, както мислим, че е добре за България".

 

Двамата бивши министри потвърдиха, че уважават държавния глава и застават зад него. Благодариха му, че им е дал свободата да направят промяна в ресорите така, както те я виждат.

На настояване на журналистически въпроси за ролята на президента, Асен Василев обяви: "Кандидатът ни за президент е Румен Радев".

 Той не сподели с кои  партии са водили преговории за регистрация, но подчерта, че сред тях не е партия МИР. Според него следващото правителство ще е коалиционно. 

„В последните 4 месеца започнахме промяната. Имахме много ясни и точни цели. Първата – да спрем корупцията. Пример за това е ББР.

 

Вторият беше да освободим малкия и среден бизнес. Приоритет номер 3 – да привлечем високотехнологични инвестиции. Приоритет номер 4 беше да разпределим равномерно всичко получено. Всъщност вие ни познавате, не включваме нищо ново, просто искаме да продължим направеното през тези четири месеца. Не е важно дали си ляв или десен, важното е да си почтен”, каза Кирил Петков.

 

Такива били и критериите за хората, които влизат в политическия проект. Те трябва да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от 1 партия, да нямат скандали, които не могат да се проверят. Всеки член ще подпише и договор за почтеност, с който ще гарантират, че нямат скрити финанси.

 

„Тъй като имаше много въпроси дали сме отляво, отдясно или в център, може би е добре да кажем в какво вярваме. Истината е, че данъци в България са достатъчно високи. Те няма нужда да се пипат. Има достатъчно постъпления в хазната, особено ако НАП отиде при големите фирми и си ги събере. Има достатъчно постъпления, за да имаме нормално образование, нормално здравеопазване, да се погрижим за  възрастните хора и да си направим нормална инфраструктура. Въпросът е, че всички контролни механизми са изключени. Няма контрол как се разходват парите. Голяма част от парите се разходват без обществени поръчки. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща. Ако започнем да плащаме истинската стойност и започнем да искаме истинското качеството, ще имаме една изключително богата и процъфтяваща държава. Която дава равен старт на всички, в която можеш да получиш добро образование, без да ходиш на частни уроци. Това не е утопия. Аз съм получил такова образование”, заяви Асен Василев.

 

Според него ако инфраструктурата се оправи, средата в България ще се промени и много млади хора ще се завърнат. Самият той сподели, че България е мястото, където се чувства най-добре.

 

Вярвайте ни, защото показахме, че имаме смелостта да атакуваме и да действаме срещу най-тежките интереси, които засягат кражбите в България. Имаме смелостта, имаме екипа, ще го направим”, увери Кирил Петков.

 

Сред първите представени от екипа им беше Деница Петкова, която е магистър инженер, а в момента е предприемач. Тя има опит с Британската кралска академия по инженерство, където е видяла, че иновации се постигат и в страни от третия свят.

 

В екипа на Петков и Василев влиза и Яна Болникова, която е била част от екипа на Министерството на икономиката. 13 години работи в аутсорсинг индустрията. Тя изрази надежда, че промяната ще обхване всички градове в страната.

 

Петков и Василев са заложили на "Продължаваме промяната" за име на политическата си организация. Любопитно е да се види как те ще участват на изборите, тъй като времето за регистрация на нов проект няма да им стигне. Очакванията са да се използва друга партия за мандатоносител.

Кирил Петков беше министър на икономиката във втория служебен кабинет на Румен Радев. Асен Василев пък бе начело на финансите. И двамата са завършили "Харвард" и имат реноме на сериозни професионалисти, успявайки да направят добра кариера и в частния сектор. 

Той подчерта, че ако проектът им бил инженерингов, сега са щели да имат партия. "Видяхме желанието на хората за промяна. За нас няма ляво, дясно", добави Кирил Петков.

"Няма да се съобразяваме с вижданията на досегашните участници в политическия живот. Знаем какво трябва да се направи. Виждаме, че каквото кажем, след час избухва дезинформация. Задачата ни е да съберем съмишлениците и до дни да обявим формацията си, но компромиси няма да има. Чуваме, че има всякакви, които говорят от наше име. Не им вярвайте. Ние ще говорим лично с всеки. Всякакви мисионери ходят напред-назад, не сме ги оторизирали", подчерта Петков.Кирил Петков и Асен Василев представят политическата си формация (На живо)

Те дадоха заявка да постигат леви цели с десни инструменти и отрекоха начинанието им да е свързано по някакъв начин с президента Румен Радев.

От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Увеличават се областите в тъмночервената зона

-1635237644.png

С най-ниска 14-дневна заболеваемост е Кърджали, единственият град в жълтата зона

26 окт. 2021 | 11:37

КНСБ: Сериозен скок в цените на основни храни, настояваме за ускорен ръст на заплатите

-1631528825.jpg

От синдиката искат от 1 декември да се прилага официалната линия на бедност в ...

26 окт. 2021 | 11:37