След "сънната диета" Алла Пугачова изглежда както преди 30 години.

Алла Пугачова отслабна 20 кг с редовно спане и лишаване от картофи и сладкиши

Здрав сън вместо диета

15511 | 22 май 2016 | 21:30

Сред руските звезди е хит вталяването със сланина и сметана


Тази пролет Алла Пугачова порази всички с новата си стройна фигура (за лицето, изваяно от пластичен хирург да не говорим). Руските медии, обаче не повярваха на обяснението на певицата, че просто е променила начина си на хранене и тръгнаха по следата на тайната, с която е свалила 20 кг, без да заприлича кожата й на шарпей.


В отделението по медицина на съня на правителствения санаториум на Русия – „Барвиха” се тълпят звезди. Из Москва броди слух, че тъкмо там е придобила новото си струговано тяло Алла Пугачова. И наистина, пациенти там са не толкова хора, които имат проблеми със съня, колкото такива, които искат да отслабнат.

Колкото и странно да ни се струва, сомнологът Роман Бузунов твърди, че за да имаш идеална фигура трябва преди всичко да се наспиваш добре.
„Ако човек не спи достатъчно, апетитът му се повишава”, твърди терапевтът. – Той противостои на безсънието с ядене и започва да пълнее. Ако спиш грамотно, обмяната на веществата се регулира и започваш да слабееш, както отслабна и изпълнителката на „Миллион алых роз”.


Между другото, за да сваляш килограми със сън трябва да прекарваш в леглото не по-малко от 7 до 9 часа. Най-важното, обаче е да лягаш и да ставаш по едно и също време, дори през уикенда и на почивка.


Ако си решил да отидеш на клуб или да се забавляваш с приятели в петък срещу събота, е ясно ,че на следващия ден ще спиш до обяд. – обяснява Бузунов. - А в понеделник трябва да се върнеш към традиционния си режим. Така вътрешният ти биологичен часовник се лашка от една страна в друга, сякаш летиш до Ню Йорк. Организмът не може да разбере кога да заспи и кога да става.

 

И най-важното – това объркване нарушава производството на хормона, благодарение на който се разграждат тлъстините.

Работата е там, че през нощта се изработва соматотропния хормон, който при децата отговаря за растежа, а при възрастните – за превръщането на мазнините в енергия и мускулна маса. Но ако имаш нарушения в съня, неговото ниво в организма пада драстично. И излишните калории не се превръщат в енергия, а в коремче, бричове или паласки.
Който иска да отслабне не бива да си ляга по-късно от 23 часа, защото производството на соматотропния хормон започва точно в полунощ, твърди Роман Бузунов. – И не бива да се хапва нищо четири часа преди сън. Придържайки се към това просто правило, ще можеш да сваляш по 700 грама на седмица. Естествено, ако през деня не злоупотребяваш с хляб и сладкиши.

Колкото по-тлъсто, толкова по-добре

Не е тайна, че ако искаш да отслабнеш трябва да изхвърлиш от менюто си всичко сладко и тестено. Близко до Алла Пугачова твръдят, че е изхвърлила от дома си всички десерти и макарони, забравила за съществуването на картофите и хляба.
Но за най-модерна в момента се смята „сланиновата диета”. В Москва неин гуру е кинопродуцентът Сам Клебанов. По-рано той се хранел само с нискокалорични продукти и въпреки това качвал непрекъснато. Сега  вече си поръчва само най-тлъстото месо в ресторанта и продължава да слабее.
„Ям най-мазните мръвки, сланина, бекон, сметана”, казва Клебанов – Но само със зеленчуци. И за половин година свалих 14 килограма. В „сланиновата диета” са забранени картофите, пастата, хляба, сладкишите.

 

А най-големият враг на диетата е обезмасленото кисело мляко.
Проблемът на тези, които карат на нискокалорични продукти е, че не се наяждат”, казва продуцентът – И си ходят гладни и дебели. Ядат, например, нискомаслено кисело мляко, а в него има 12% чиста захар! Принципът ми е: колкото по-тлъсто ядеш, толкова по-дълго време ще се чувстваш сит.

„Сланиновата, или казано по научному кетогенната диета е най-ефективната за момента”, казва Алексей Ковалков. – Но тя е и най-опасната. Трябва да се провежда под строг лекарски контрол. Иначе бързо могат да се обазуват камъни или пясък в бъбреците”.


От категорията

50 г. от създаването на „Кръстникът“, шедьовърът на Франсис Форд Копола

Афишът за юбилейното издание на "Кръстникът"-1642325725.jpg

Лентата е реставрирана по съвременните стандарти за звук и картина и ще бъде ...

16 ян. 2022 | 11:32

Магнитна буря удари Земята

Магнитна буря удари Земята-1642229184.jpg

Засилената геомагнитна активност ще продължи до края на деня с тенденция да ...

15 ян. 2022 | 08:45

Принц Чарлз е поканил Хари и семейството му на гости

-1605269931.jpg

Но добрите намерения на дядото поставили сина му Хари в сложна ситуация, тъй ...

18 ян. 2022 | 13:02

Обвиненията към мен са абсолютно неверни

Рони Ромеро (Intelligent Music Project) в отворено писмо до медиите:-1600151141.jpg

Oбвиненията са свързани с предполагаеми заплахи, отправени от него по адрес на ...

17 ян. 2022 | 21:39