Сн. БГНЕС

Епидемията от Covid-19 отне живота на 17 румънци до момента

Здравният министър на Румъния подаде оставка

1160 | 26 март 2020 | 12:00

За подадената оставка съобщи днес премиерът Людовик Орбан в изявление от двореца Виктория (Министерски съвет). Той уточни, че решението е взето по „лични и професионални причини“


Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка на фона на епидемията от Covid-19, която отне живота на 17 румънци до момента, предаде БТА.

 

За подадената оставка съобщи днес премиерът Людовик Орбан в изявление от двореца Виктория (Министерски съвет). Той уточни, че решението е взето по „лични и професионални причини“, съобщава информационният сайт Зиаре.

 

Премиерът Орбан ще предложи за министър на здравеопазването досегашния държавен секретар във ведомството Нелу Татару.

 

Премиерът изрази съжаление за оставката, но допълни, че проявява разбиране и благодари на Костаке за доброто сътрудничество през петте месеца, които е бил на този пост.

 

Вчера Виктор Костаке съобщи, че е подготвил протокол за иновативна програма, чрез която да бъдат тествани за коронавирус всички жители на Букурещ чрез мобилни екипи по метода от врата на врата. Неговата инициатива предизвика и многобройни критики, посочва информационният сайт Зиаре.

 

Според мнозина приоритет при тестване би следвало да имат медицинските кадри и жителите на град Сучава, където до момента са регистрирани най-много жертви на коронавируса.

 

По последни данни броят на жертвите на Covid-19 в Румъния са 17, а броят на заразените - 906. Страната въведе извънредно положение на 16 март.

 


От категорията

Социалната изолация в Гърция продължава поне до 27 април

-1583922051.jpg

Полицията увеличи екипите по контрол на движението, като наложените глоби в ...

5 апр. 2020 | 15:19

Франция: По-добре да натрупаме дълг, отколкото да допуснем крушение на икономиката

Брюно льо Мер Снимка: ТАСС-1586079534.jpg

Държавата ще вложи нужните финансови средства, за да избегне разрушаването на ...

5 апр. 2020 | 12:37

В Сърбия от коронавирус са починали вече 51 души

-1583838031.jpg

В събота сръбските власти усилиха мерките за ограничаване на придвижването

5 апр. 2020 | 17:58

Китай заяви, че е изнесъл почти четири милиарда маски, по света обаче има съмнения в качеството им

-1585003009.jpg

Въпреки намаляването на случаите в страната, Пекин насърчава фабриките да ...

5 апр. 2020 | 17:26

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Списаревски


26 март 2020 | 12:09Нашите главуни не искат да тестват..


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.