Зелен фасул с оцет и захар

8607 | 15 дек. 2014 | 19:16

Автор:


Необходими продукти

 

1 кг зелен фасул
750 мл оцет
500 г захар
3 -4 зрънца карамфил
1 пръчка канела

 

Начин на приготвяне

 

1. Зеленият фасул се почиства добре, след което се слага в тенджера с леко подсолена вода. След няколко минути се добавят оцетът, захарта, карамфилът и канелата и варенето продължава около 15 минути.
2. Омекналият фасул се поставя в широк, дълбок съд и се залива с маринатата от варенето. Захлупва се. По този начин се оставя да престои едно денонощие.
3. Фасулът се изважда с решетъчна лъжица. Разпределя се в буркани. Междувременно маринатата се оставя да доври за няколко минути, след което се прибавя към фасула в бурканите.

 


От категорията

Пиле с кестени по френски

Пиле с кестени по френски-1600869971.jpg

23 септ. 2020 | 17:05

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички-1599744987.jpg

10 септ. 2020 | 16:35

Яхния с грах, моркови и телешко

Яхния с грах, моркови и телешко-1598969445.jpg

1 септ. 2020 | 17:10

Турска мусака с патладжани

Турска мусака с патладжани-1597841245.jpg

19 авг. 2020 | 15:46