Зелен фасул с оцет и захар

4480 | 15 дек. 2014 | 19:16

Автор:


Необходими продукти

 

1 кг зелен фасул
750 мл оцет
500 г захар
3 -4 зрънца карамфил
1 пръчка канела

 

Начин на приготвяне

 

1. Зеленият фасул се почиства добре, след което се слага в тенджера с леко подсолена вода. След няколко минути се добавят оцетът, захарта, карамфилът и канелата и варенето продължава около 15 минути.
2. Омекналият фасул се поставя в широк, дълбок съд и се залива с маринатата от варенето. Захлупва се. По този начин се оставя да престои едно денонощие.
3. Фасулът се изважда с решетъчна лъжица. Разпределя се в буркани. Междувременно маринатата се оставя да доври за няколко минути, след което се прибавя към фасула в бурканите.

 


От категорията

Десертът на Виенския бал - лешников нуга крем с мус от дренки

Лешников нуга крем с мус от дренки-1581624624.jpg

Шеф Готфрид Ганстерер е подготвил агнешко каре със сос с розмарин, рагу от ...

13 февр. 2020 | 22:06

Рецепти за празничната трапеза на Трифон Зарезан и Св. Валентин

-1580220210.jpg

12 февр. 2020 | 15:19

Здравословна елда с гъби

Елда с гъби-1581428775.jpg

11 февр. 2020 | 15:43

Сьомга със сос от лимон и копър

Сьомга със сос от лимон и копър-1580981763.jpg

6 февр. 2020 | 11:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.