зеленчукова мусака

Зеленчукова мусака

4376 | 2 ноем. 2018 | 15:16


Необходими продукти:
1 кг картофи
2-3 тиквички
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 моркова
2 глави кромид лук
150 г ориз
200 г смлени домати
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 яйца
400 г кисело мляко
1 с.л. брашно
100 мл олио
2 с.л. червен пипер
черен пипер на вкус
сол на вкус

 

Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци се нарязват на кубчета. Лукът, морковите и чушките се запържват. След като се зачервят, се сипват ориза и подправките. Сместа се разбърква и се наливат две чаши гореща вода. 

 

В средно голяма правоъгълна или квадратна тава се слагат нарязаните вече картофи и тиквички. Добавя се сместа от тигана и се долива с вода, колкото леко на покрие всички зеленчуци. Готви се в загрята фурна до сваряване на продуктите.

 

Преди да се свали от печката се добавят доматите, магданоза и копъра. Разбърква се добре и се запича още около 10 мин.

 

За заливката се прави смес от млякото, яйцата и брашното. С нея се залива мусаката и се пече до зачервяване. 


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37