Зеленчукова паеля

Зеленчукова паеля

3520 | 3 ноем. 2017 | 17:32


Необходими продукти

  • 400 г ориз
  • 1 глава малка лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 бр. моркови
  • 300 г карфиол
  • 1 бр. тиквичка
  • 1 бр. червена чушка
  • 2 бр. домати
  • 200 г зелен боб
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • зеленчуков бульон
  • шафран

Начин на приготвяне

Доматите се настъргват на ренде, а останалите зеленчуци се нарязват на големи парчета. Карфиолът се сварява в бульона.

В тиган се запържват лука и чесъна. Прибавят се морковите, зеленият боб, червената чушка и карфиолът. Разбърква се добре и се оставя за около 10 минути, като се бърка от време на време. След това се прибавя тиквичката. Прибавя се настърганият домат. След това е добавя оризът. Шафранът се слага в зеленчуковият бульон, и се изсипва върху паелята. Разбърква се добре, и се оставя да поври 20 минути.


От категорията

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини-1515757258.jpg

12 ян. 2018 | 13:39

Фритата с чери домати и босилек

Фритата с чери домати и босилек -1515676633.jpg

11 ян. 2018 | 15:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018