Зеленчукова паеля

Зеленчукова паеля

6385 | 16 март 2021 | 17:00


Необходими продукти:
• 400 г ориз
• 1 глава малка лук
• 1 скилидка чесън
• 2 бр. моркови
• 300 г карфиол
• 1 бр. тиквичка
• 1 бр. червена чушка
• 2 бр. домати
• 200 г зелен боб
• щипка черен пипер
• 6 с.л. зехтин
• сол
• зеленчуков бульон
• шафран

 

Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци се измиват и доматите се настъргват на ренде, а останалите се нарязват на средно големи парченца. Карфиолът се сварява в зеленчуковият бульон.

 

В по-голям тиган се запържват ситно нарязаните лук и чесън за около 5 минути. Прибавят се морковите, зеленият боб, червената чушка и карфиолът. Разбърква се добре и се оставя за около 10 минути, като се бърка от време на време. След това се прибавя тиквичката. Огънят се намалява и се оставя така за около още 15 минути.

 

Прибавя се настърганият домат, като се пържи и той 5 минути. Прибавя се червеният пипер, и 1 минута след това е добавя и оризът. Разбърква се много добре с дървена лъжица, така че да се смеси със зеленчуците.

 

Шафранът се слага в зеленчуковият бульон и се изсипва върху паелята. Разбърква се добре, и се оставя да поври около 18-20 минути - не трябва да оставя бульон, но не трябва и да е прекалено суха.


По желание може и да се запече, или да се прибавят други зеленчуци - грах, предварително сварен боб и т.н.


От категорията

Булгур със спанак и пилешко месо

Булгур със спанак и пилешко месо-1618322968.jpg

13 апр. 2021 | 17:08

Крокети от бяла риба

Крокети от бяла риба-1617617351.jpg

5 апр. 2021 | 13:08

Пиле Жануша

Пиле Жануша-1617110182.jpg

30 март 2021 | 16:14

На Благовещение се ядат риба и спанак: Вкусни рецепти за празника

-1505314994.jpg

25 март 2021 | 10:05