Жадната монахиня

Жадната монахиня

5590 | 22 ноем. 2017 | 12:53


Необходими продукти

  • За блата:
  • 6 бр. яйца (3 белтъка се отделят)
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 1 и 1/2 ч.ч. брашно

За сиропа:

  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 125 г масло
  • 2-3 с.л. какао

За глазурата:

  • 3-те белтъка от блата
  • 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното, като се разбърква с лъжица. Пече се в умерена фурна, след което се надупчва със задната част на молив.

 

След като изстине блата, се полива с горещия сироп. Когато отново изстине се покрива с глазурата - белтъците и захарта се разбиват като за целувки на сняг.

 

Може да се запече за няколко минути в предварително загрята фурна на горен реотан - да се запече глазурата.


От категорията

Менемен от летни зеленчуци

Менемен от летни зеленчуци -1531839106.jpg

17 юли 2018 | 17:50

Печени чушки с доматен сос

-1507216102.jpg

9 юли 2018 | 13:50

Вкусни рецепти за Петровден

Вкусни рецепти за Петровден-1530181306.jpg

28 юни 2018 | 13:23

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen изкушава със суши в Spaghetti Kitchen&Bar

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen  и Стилян Краев -1531766176.jpg

Съчетава го с най-мистериозната напитка на българския пазар Moutai

16 юли 2018 | 21:33

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


фильо


23 ноем. 2017 | 09:42



БЛАТА МОЖЕ ДА СЕ НАДУПЧИ И СЪС СРЕДЕН ПРЪСТ, НИЩО ЧЕ Е ГОРЕЩ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.