Жадната монахиня

Жадната монахиня

5993 | 22 ноем. 2017 | 12:53


Необходими продукти

  • За блата:
  • 6 бр. яйца (3 белтъка се отделят)
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 1 и 1/2 ч.ч. брашно

За сиропа:

  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 125 г масло
  • 2-3 с.л. какао

За глазурата:

  • 3-те белтъка от блата
  • 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното, като се разбърква с лъжица. Пече се в умерена фурна, след което се надупчва със задната част на молив.

 

След като изстине блата, се полива с горещия сироп. Когато отново изстине се покрива с глазурата - белтъците и захарта се разбиват като за целувки на сняг.

 

Може да се запече за няколко минути в предварително загрята фурна на горен реотан - да се запече глазурата.


От категорията

Есенен галет с ябълки

-1494419507.jpg

22 окт. 2018 | 17:23

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


фильо


23 ноем. 2017 | 09:42



БЛАТА МОЖЕ ДА СЕ НАДУПЧИ И СЪС СРЕДЕН ПРЪСТ, НИЩО ЧЕ Е ГОРЕЩ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.