Желе от дюли и ябълки

Желе от дюли и ябълки

1854 | 13 септ. 2017 | 12:30


Необходими продукти

  • 1 кг дюли
  • 1 кг ябълки
  • 700 г захар
  • 1 ч.л. винена киселина

Начин на приготвяне

Плодовете се нарязват на парчета, без да се белят, и заедно със семената се заливат с вода. Варят се, докато омекнат.

Още топла сместа се прецежда. Готовият сок трябва да е около 1 л. Вари се заедно със захарта в плосък съд на силен огън при непрекъснато бъркане.

Желето се насипва горещо в затоплени съдове.


От категорията

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини-1515757258.jpg

12 ян. 2018 | 13:39

Фритата с чери домати и босилек

Фритата с чери домати и босилек -1515676633.jpg

11 ян. 2018 | 15:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018