Сделката на "Инерком" е нагледен пример как функционират институциите

Жельо Бойчев: Или Мавродиев да си подаде оставката, или министърът на икономиката!

4815 | 17 май 2018 | 14:13

Големият въпрос е защо са ни необходими специални служби, след като няма информация кой стои зад сделката за ЧЕЗ, посочи депутатът от БСП


„Или Стоян Мавродиев да си подаде оставката, или оставка на министъра на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев в дебата за придобиването на ЧЕЗ от Инерком на Гинка Върбакова.

 

Той подчерта, че е особено чувствителен към Българската банка за развитие, защото това е държавната банка. „Министърът на икономиката пое ангажимент в парламента, че ще изпрати писмото за ангажимент към „Инерком“, а все още го няма. Кой управлява държавата?“, попита Бойчев.

 

Според него тази сделка е нагледен пример как функционират институциите в страната. „В доклада на комисията за ЧЕЗ е описано поведението на българското правителство, което нищо не е знаело за сделката. Това означава, че или то ни лъже, или че мястото не му е там“, каза още Бойчев.

 

Той обърна внимание на работата на службите. „Големият въпрос, който седи е – защо са ни необходими специални служби и защо трябва да ги финансираме, след като се оказва, че няма информация - кой стои зад тази сделка и какво е финансирането“, каза още народният представител.


От категорията

Борисов към турския МВР-шеф Сюлейман Сойлу: Турция е стратегически партньор и приятел

-1547811855.jpg

Турският министър на вътрешните работи даде висока оценка на нивото на ...

18 ян. 2019 | 13:41

Георги Марков: В евролистите ни да не влизат депутати, гласували отново за Истанбулската конвенция!

-1544434844.jpg

Европарламентът носи огромна отговорност за преселението на народите, което се ...

18 ян. 2019 | 14:34

Петър Стоянов: Липсва ни лидерът, който да води обществото

Петър Стоянов: Липсва ни лидерът, който да води обществото-1547844658.jpg

Смразяващо е като си помислим, че Европа не е родила нито една религия, Европа ...

18 ян. 2019 | 22:49

Нови правила за българските сезонни работници на Острова след Брекзит (ВИДЕО)

Кадър: бТВ-1547839708.jpg

Британското правителство вече публикува така наречената Бяла книга, за бъдещото ...

18 ян. 2019 | 21:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Илчо Георгиев Илиев


17 май 2018 | 18:29Българското правителство се държи като тексаски каубой, нагло и безпардонно. А опозицията къде е? Когато сега управляващите бяха опозиция не спряха да врякат, ама плащали, да но не спряха и постигнаха целта си. Само когато си постигаш целите се казва че си резултатен.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.