Снимка: БСП

„Визия за България“ е надеждата на хората за развитие на страната и просперитета на обществото, подчертаха те

Жените социалистки в БСП: Доказали сме се във всички сфери на живота

2738 | 8 дек. 2018 | 16:29

Обединението на жените социалистки поздрави новоизбрания лидер на ПЕС Сергей Станишев и Зита Гурмай, която отново е председател на ПЕС - жени


На разширено заседание, с участието на областните координатори и председателите на клубове отстраната, дейността си за 2018 година отчете Обединението на жените социалистки в БСП. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. В словото си председателят на ОЖС Катя Николова акцентира върху дейността на социалистките по двете основни теми - Националната инициатива „Повече жени в политиката“ за равнопоставеност при представяне на двата пола в листите за общински съветници на местни избори 2019 и темата за борбата против насилието над жените. Отчетено бе, че отговорно и с много предложения, жените-социалистки са се включили в обсъждането на проекта „Визия за България“.

„Надяваме се, че идеите и инициативите, споделени от нас, ще допринесат за задълбочаване на предложените политики, защото „Визия за България“ е посоката, перспективата и надеждата на хората за развитие на страната и просперитета на обществото“, сподели Катя Николова. Народният представител Дора Янкова допълни, че ролята на жените в БСП е да работят убедено и целенасочено, за да може Визията да се реализира в българските общини и за да се подобри живота на хората. „Жените са се доказали във всички сфери на живота, завоювали се своето достойно място в местната власт“, заяви тя.

„Ние имаме достатъчно добри представители в общинските съвети по места, кметове на села и общини и нашата роля е да популяризираме техните действия и предложените от тях добри инициативи. Да направим така, че техният брой да се увеличи“, продължи Янкова. Тя обясни, че 2019 ще бъде много динамична и интересна, с акцент в работата върху темите за преодоляване насилието над жени, подготовката ни за избори за органи на местното самоуправление и намирането във всяко населено място на жените лидери.

„Жените сме се доказали пред обществото като знаещи и можещи, с енергия и старание, работещи за решаване проблемите на хората“, заключи народният представител.

С поздравление към жените социалистки се обърна и лидерът на софийската организация на БСП Калоян Паргов.

Обединението на жените социалистки поздравиха новоизбрания лидер на ПЕС Сергей Станишев и Зита Гурмай, която отново е председател на ПЕС - жени.

 


От категорията

Националният съвет на БСП реши: Червените депутати напускат Народното събрание!

-1548493883.jpg

Социалистите с условия пред ГЕРБ, Патриотите, ДПС и "Воля" - избор на ...

17 февр. 2019 | 14:58

Данаил Кирилов: Омбудсманът вероятно търси вълната на публиката, сезирайки КС за Изборния кодекс

Данаил Кирилов-1550401682.jpg

Председателят на парламентарната комисия по правни въпроси от ГЕРБ отхвърля ...

17 февр. 2019 | 13:06

Николов победи Таня Джаджева

Ивелин Николов е новият главен редактор на в. "Дума", реши пленумът на БСП

Ивелин Николов е новият главен редактор на в. "Дума", реши пленумът на БСП-1550417616.jpg

Николов е единственият заемал поста по устав - след решение на пленум. Той бе ...

17 февр. 2019 | 17:47

Иво Димов: Кметовете трябва да сме надпартийни и да решаваме проблемите на хората

Снимка "Канал 3"-1550417228.jpg

Решението им да напуснат Сдружението на общините беше продиктувано от Позитано, ...

17 февр. 2019 | 17:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ПИДАЛ от Банкя


8 дек. 2018 | 19:57Жените социалистки в БСП са същите като женурята на Мутрьо ПРЪСТОВЕТЕ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.