Снимка: БСП

„Визия за България“ е надеждата на хората за развитие на страната и просперитета на обществото, подчертаха те

Жените социалистки в БСП: Доказали сме се във всички сфери на живота

2847 | 8 дек. 2018 | 16:29

Обединението на жените социалистки поздрави новоизбрания лидер на ПЕС Сергей Станишев и Зита Гурмай, която отново е председател на ПЕС - жени


На разширено заседание, с участието на областните координатори и председателите на клубове отстраната, дейността си за 2018 година отчете Обединението на жените социалистки в БСП. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. В словото си председателят на ОЖС Катя Николова акцентира върху дейността на социалистките по двете основни теми - Националната инициатива „Повече жени в политиката“ за равнопоставеност при представяне на двата пола в листите за общински съветници на местни избори 2019 и темата за борбата против насилието над жените. Отчетено бе, че отговорно и с много предложения, жените-социалистки са се включили в обсъждането на проекта „Визия за България“.

„Надяваме се, че идеите и инициативите, споделени от нас, ще допринесат за задълбочаване на предложените политики, защото „Визия за България“ е посоката, перспективата и надеждата на хората за развитие на страната и просперитета на обществото“, сподели Катя Николова. Народният представител Дора Янкова допълни, че ролята на жените в БСП е да работят убедено и целенасочено, за да може Визията да се реализира в българските общини и за да се подобри живота на хората. „Жените са се доказали във всички сфери на живота, завоювали се своето достойно място в местната власт“, заяви тя.

„Ние имаме достатъчно добри представители в общинските съвети по места, кметове на села и общини и нашата роля е да популяризираме техните действия и предложените от тях добри инициативи. Да направим така, че техният брой да се увеличи“, продължи Янкова. Тя обясни, че 2019 ще бъде много динамична и интересна, с акцент в работата върху темите за преодоляване насилието над жени, подготовката ни за избори за органи на местното самоуправление и намирането във всяко населено място на жените лидери.

„Жените сме се доказали пред обществото като знаещи и можещи, с енергия и старание, работещи за решаване проблемите на хората“, заключи народният представител.

С поздравление към жените социалистки се обърна и лидерът на софийската организация на БСП Калоян Паргов.

Обединението на жените социалистки поздравиха новоизбрания лидер на ПЕС Сергей Станишев и Зита Гурмай, която отново е председател на ПЕС - жени.

 


От категорията

Борисов на “Струма”: Каква красота – канавки, тревички, дръвчета, двойни мантинели! (СНИМКИ, ВИДЕО)

Снимка Радио Фокус-1558603352.jpg

Магистралата ще я направя до Кресна. После, който иска, да дава няколко ...

23 май 2019 | 11:22

Борисов: Построил съм нова къща? Беше зайчарник, пристройка е, построих я като дойдоха децата

Снимка Кадър Нова телевизия-1558588161.png

Срамувам се от глупостите, които направихме последния месец - тежка обица на ...

23 май 2019 | 08:15

Скандално! Ново срутване върху струващия 110 млн. лв. варненски булевард „Левски”! (Видео)

Скандално! Ново срутване върху струващия 110 млн. лв. варненски булевард „Левски”!-1558616669.jpg

Превърналото се в повод за полемика елипсовидно кръгово кръстовище с наклон се ...

23 май 2019 | 15:51

Началото на службата е 10 ч

Патриарх Неофит ще оглави тържествен молебен в катедралата „Св. Александър Невски“ на 24 май

-1514729388.jpg

Църквата приканва православните християни да се включат

23 май 2019 | 15:42

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ПИДАЛ от Банкя


8 дек. 2018 | 19:57Жените социалистки в БСП са същите като женурята на Мутрьо ПРЪСТОВЕТЕ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.