Захра Шахсавани Снимка: Флагман.БГ

Сляпата Темида

Жесток абсурд! България гони иранка, приела християнството в Бургас, в родината я чака смъртно наказание

46699 | 10 февр. 2016 | 20:18

Захра ще бъде обесена публично, ако бъде екстрадирана. Младата жена говори и пише перфектно на български, работи и е пълноценен член на обществото - да я спасим, алармира Флагман.БГ


Поредното безумие с марка "България" се разигра днес в Бургаския административен съд, установи репортер на Флагман.БГ, който единствен от медиите присъства в залата. Докато държавата ни се превръща в транзитна точка за всевъзможни ислямисти, два пъти отказваме да дадем убежище на млада жена от ирански произход, приела християнството.

22-годишната Захра Шахсавани се яви в съдебната палата в Бургас, за да обжалва решението на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, с което й се отказва международна закрила. Ако Захра бъде екстрадирана обратно в Иран, тя веднага ще бъде екзекутирана. Такива са правилата в ислямската република. Там всички жени, без значение от вярата им, са принудени да носят хиджаб, а всеки мюсюлманин, решил да промени религията си, е обесван на публично място за назидание.

Младата жена говори перфектен български език. Има интелигентен вид и е лъчезарна. В съда днес дойдоха да я подкрепят около 30 души от всякакви възрасти. Казва, че е напуснала Иран заедно със сестра си още през 2013 г., тъй като там животът бил много тежък. Преследвали семейството й, защото опитали да развиват частен бизнес. Майка ѝ и сестра ѝ дори са арестувани. Избягали първо в Турция. Именно там Захра се запалила по християнството.

„Вкъщи имахме Библия. Започнах да я чета и като видях чудесата в нея, повярвах! Обичам България и искам да остана тук”, разказа момичето пред Флагман.БГ.

Съдебната зала се оказа тясна за всички, дошли да подкрепят Захра

Захра се установява в Несебър през септември 2014 г. Повече от година работи във фризьорски салон в морския град, където и живее. Кръстена е, а на врата си носи златен кръст – един от най-важните християнски символи. Редовно ходи на църква и дори помага във всички мероприятия. За това свидетелства и пастор Христо Якимов.

„Запознахме се с нея през 2013 г. Тогава дойде в църквата. Направи ни впечатление, че седеше най-отзад и плачеше неутешимо. Опитахме се да направим връзка с нея, но беше трудно, тъй като не говореше български, а само малко английски. По начина на кръстене разбрахме, че е християнка. Посещава редовно богослужения, а вече говори и пише перфектно на български”, разказа пастор Якимов в съдебната зала. Той добави, че няколко семейства искали да осиновят Захра и с това да се решат проблемите й. Но у нас подобно нещо е невъзможно, защото вече е навършила пълнолетие.

„Безумие е в една християнска държава да не се подкрепят християните! Тук вече джамиите станаха повече от църквите. Християнска държава ли е наистина България, след като се допуска подобно нещо”, питаха се хората, които бяха дошли да подкрепят Захра преди началото на делото.

„За мен България е моята държава! Не мога да си представя живота извън нея, без приятелите ми и без вярата”, каза младата жена в съдебната зала. Нейната сестра също е християнка и живее със съпруга си в Швеция. Но Захра отказва да напусне България, въпреки че ще има много по-уреден и спокоен живот в скандинавската държава.

Екипът на Флагман.БГ повежда акция за спасяването на Захра Шахсавани от лапите на първобитното правораздаване в родината й.

 


От категорията

Арестуваха за нерегламентирано парти собственик на заведение в Костандово

Снимка: БНТ-1611504536.png

Заплашва го лишaвaнe oт cвoбoдa дo пeт гoдини и глoбa oт дeceт дo пeтдeceт ...

24 ян. 2021 | 18:08

14 души са задържани при специализирана полицейска операция в област Пловдив

-1600605058.jpg

Униформените са установили 1596 нарушения, като 17 от тях са криминални

24 ян. 2021 | 13:30

В нарушение на мерките: Близо 120 души празнуваха в ресторант край Поморие (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1611480810.jpg

При пристигането на полицията, ресторантът се оказва заключен, осветлението ...

24 ян. 2021 | 11:30

Адвокат от Пловдив осъди НАП за 1 лев заради изтичането на лични данни

-1607001279.jpg

Обезщетението е присъдено на Ясен Крайчев за претърпени неимуществени вреди

23 ян. 2021 | 13:46