25-тият ревю-спектакъл ще покаже атрактивни колекции на родни моделиери

Юбилейното издание на "Златна игла" ще бъде открито от трикратната носителка на приза София Борисова

4030 | 12 март 2019 | 11:36

Дизайнерът Христо Чучев, носител на миналогодишния приз в категорията за най-ефектна сватбена колекция, пък ще покаже актуална колекция с избрани предложения за младоженките


Академията за мода ще отличи най-добрите дизайнери и модни творци за 2019-та година утре вечер на официална церемония. Тазгодишното издание на „Златна игла" ще бъде юбилейно, тъй като призовете ще бъдат връчени за 25-ти път. 

 

По традиция по време на бляскавото събитие ще бъдат връчени статуетки в категории като „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Най-добър млад дизайнер” и др.

 

Вече четвърт век Академията за мода отличава и стимулира най-добрите български модни творци. В подкрепа на тази мисия всяка година гала ревю-спектакъл по традиция предхожда официалната церемония по награждаването. В него по покана на Академията за мода участват талантливи дизайнери, утвърдени и изявени модни къщи.

 

Юбилейният ревю-спектакъл в хотел "Рамада" в София ще бъде открит от трикратната носителка на Златна игла София Борисова. Тя ще представи избрани творения от колекция-висша мода Attitude 2020. Дизайнерът Христо Чучев, носител на миналогодишния приз в категорията за най-ефектна сватбена колекция, пък ще покаже актуална колекция с избрани предложения за младоженките.

 

Годишните награди на Академията за мода се отличават със красив пърформанс, доставящ естетическа наслада и ориентиращ в последните тенденции на стила. Организаторите се стараят да изненадват гостите си всяка година, така, например, специално за церемонията през 2018-та в България пристигна италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго – Мaestrodieleganza в света на мъжкия стил. Другият специален гост на откриващото ревю бе актрисата Саня Борисова-Илиева, която наскоро бе отличена с приза „Знаменитост на годината“. 

 

Специален гост на ревю-спектакъла през 2017-та пък бе носителят на Златна игла 2016 за Дизайнер на годината – Светослав Колчагов за Kolchagov Barba, който пристигна специално за събитието веднага след ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон.

 

По традиция наградите на Академията за мода ще бъдат определени от експертно жури, включващо най-компетентните модни и лайфстайл журналисти у нас от печатните и електронните медии с председател проф. Любомир Стойков. Красивата статуетка „Златна игла”, както всяка година досега, ще бъде дело на най-добрия български бижутер Анжело Красини. 

 

След церемонията всеки от наградените със Златна игла 2019-та ще има свое индивидуално представяне, подготвено специално за гала-спектакъла на Академията за мода.

 

И преди да разберем тазгодишните призьори, нека обърнем поглед към отличените с най-авторитетната награда за мода у нас през 2018-та, 2017-та и 2016-та година.

 

Имената на победителите за миналата година бяха, както следва: 

Статуетката за „Дизайнер на годината” грабна Иван Донев.

За най-успешна модна къща пък бе отличена KNAPP.

В категорията за най-ефектна сватбена колекция спечели дизайнерът Христо Чучев.

За своя дебют като моделиер бе отличена Елена Златева.

В последните две категории - фотограф и гримьор на 2018-та статуетки грабнаха съответно Дилян Марков и Марина Младенова.

 

Отличените през 2017-та пък бяха: Мариела Гемишева – Дизайнер на годината, MEGZ – Модна къща на годината  (дизайнер Миглена Каканашева), Мерлин Арно – Модна иновация,Алина Манова – Моден гримьор, Георги Андинов – Моден фотограф, Миглена Петкова – Най-добър млад дизайнер.

 

Имената си в модната история на страната през 2016-та записаха:  – Светослав Колчагов - Дизайнер на годината, FEDE fashion studio – Модна къща на годината, Елиза Попова – Моден гримьор, Костадин Кръстев-Коко – Моден фотограф, студентите по мода от НХА Теодора Спасова и Йоан Гълъбов – Най-добри млади дизайнери.

 

След броени часове ще станат ясни и новите носители на престижните титли в шесте категории за мода, както и най-чаканата новина - кой ще грабне приза Дизайнер на годината.

 


От категорията

Нострадамус за 2022 г: Мир между Русия и Украйна, Путин се съюзява с извънземни

-1503133886.jpg

Северна и Южна Корея ще се обединят, а севернокорейският диктатор Ким Чун Ун ще ...

22 ноем. 2021 | 14:19

Най-сетне: АББА с първа номинация за "Грами" в своята 48-годишна история

Най-сетне: АББА с първа номинация за "Грами" в своята 48-годишна история-1637750635.jpg

Пробивът на групата е с "Waterloo" от 1974 г., постигат огромен успех ...

24 ноем. 2021 | 12:41

Митко Дамов хвърли ръкавицата на ковида
(Галерия)

Митко Дамов хвърли ръкавицата на ковида-1637924441.jpg

Стартът на зрелището, решено в готик атмосфера, беше с мотото "Планета от ...

26 ноем. 2021 | 12:58

Родни звезди говорят за белезите на живота
(Галерия)

Родните звезди говорят за белезите на живота  - Ивайло Захариев-1637924126.jpg

Kelo-Cote се грижи за тях

26 ноем. 2021 | 12:53