Процесът на европеизация на страната е започнал

Зоран Заев: Оставка и предсрочни избори няма да има

1536 | 4 ян. 2021 | 09:30

Най-изгодно е да се храниш, пиеш алкохол и пушиш цигари в Република Северна Македония, мебели да купуваш в Босна и Херцеговина, в ресторант и хотел да пребиваваш в България, пише скопският вестник „Вечер“


Няма да има предсрочни избори и няма да има неоснователно изнудване за оставка на правителството. Няма нито нужда, нито логика за оставки, заявил премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в интервю за МИА, пише "Независен весник".

Според Заев такива действия биха били против всички онези, които са дали подкрепа за европейския дневен ред на страната. Правителството е стабилно, подкрепено от стабилно мнозинство в парламената, заявил Заев, цитиран от БТА.

Говорейки за възможността за предсрочни парламентарни избори, за които настоява опозицията след българското вето, Заев подчертал, че е започнал процес на европеизация на страната и изпълнение на реформаторския дневен ред до окончателното членство в ЕС. Заев добавил, че това е стратегическа цел на правителството, одобрена от мнозинството граждани на последните избори, пише "Независен весник".

Най-изгодно е да се храниш, пиеш алкохол и пушиш цигари в Република Северна Македония, мебели да купуваш в Босна и Херцеговина, в ресторант и хотел да пребиваваш в България, да говориш по телефона в Сърбия, а в Полша да се снабдиш с компютър и с телевизор, пише скопският вестник "Вечер".

Най-изгодно е домакински уреди да купиш в Северна Македония, а в Румъния да харчиш за ток и газ. На шопинг за обувки и облекла трябва да се ходи в Турция, но автомобил, велосипед или мотоциклет да се купи в България, Черна гора или Сърбия, отбелязва изданието. Трябва да се пътува из Северна Македония или България, защото транспортните разходи са най-евтини, но алкохол по никакъв начин не трябва да се консумира в Ирландия, защото джобът ти ще остане празен. Ако се практикуват тези препоръки, ще се оформи най-пестеливият европеец, който ще е по-икономичен и от шотландеца и прилепчанинина, коментира изданието.

Анализите са част от статистика, която по интересен начин е била обработена от Евростат. Вестникът отбелязва, че Република Северна Македония заедно със Сърбия и България е една от най-евтините страни в Европа, ако се анализират цените на хранителните продукти, безалкохолните напитки, алкохола и цигарите, но и на домакинските уреди, които също са на промоционални цени.


Намери своята история

От категорията

Виктор Орбан: Брюксел предава Унгария и европейците

-1624004849.jpg

Унгария защитава цяла Европа, подчерта той и добави, че се надява планът на ...

23 септ. 2021 | 14:14

Скандално: Преброителите в РС Македония манипулират данните за национална принадлежност

Сн. БГНЕС-1632390912.jpg

Колев е изпратил открито писмо до Апостол Симовски, директор на Държавната ...

23 септ. 2021 | 12:54

Хари и Меган популяризират ползата от ваксините на събитие в Ню Йорк

Сн. БГНЕС-1632408150.jpg

За повода двамата бяха облечени изключително елегантно - в черни костюми. Меган ...

23 септ. 2021 | 17:42

Брюксел предлага универсално зарядно устройство

-1437559243.jpg

USB-C да стане стандартния порт за всички смартфони, таблети, камери, слушалки, ...

23 септ. 2021 | 15:20