ГЕРБ е пълно падение във всичко

16155 | 6 юни 2013 | 16:02

заяви за БГНЕС политологът Евгений Дайнов по повод това, че днес ГЕРБ напусна парламента и поиска нови избори

Автор:За ГЕРБ има два варианта – или правят ходове, без да мислят, както често им се случва, и не знаят от тук насетне какво вече искат да правят, или знаят какво правят, но това би било опасно. Защото ако плъзнат из страната да си наглеждат клиентелните схеми, могат да създадат двувластие, което е класическо предусловие за преврат и за дестабилизация. Да се надявам, че те не знаят какво правят, както обикновено.

Въпросът е има ли покрай тях някой достатъчно умен и неморален, за да им дава акъл да правят лоши неща, добави Дайнов. "Защото ако тръгнат да създават двувластие в страната – това изглежда по следния начин: например, пръсват се по селата и на местните органи на властта и подразделения на държавната власт казват: "Няма да изпълнявате това, което идва от София, ще изпълнявате това, което ние ви кажем, защото ние сме по-силните, ние сме силата", обясни политологът. "В условия на такова двувластие държавите много лесно влизат в преддверието на преврати. Това е типична рецепта, измислена още от Ленин. Надяваме се, че нямат толкова акъл", каза Дайнов.

Каква ще бъде следващата стъпка на Бойко Борисов, нямам представа. "Чакам да видя той знае ли какво прави, или не знае какво прави. Ако чуя, че създава двувластие в страната, ще мога да изчисля следващите му крачки. А ако не знае какво прави, нямам представа какво ще му хрумне в следващия момент", каза Дайнов.

"Ще видим. Ще бъде много интересно дали България ще успее да устои на тази заплаха от двувластие. Толкова години бяха обяздвани държавните институции от групировки, от мутри, от различни от ГЕРБ, от тоя, от оня. Нямам представа доколко институциите биха устояли на натиска на едно истинско двувластие", заяви Дайнов. Хората на ГЕРБ все още са в голямата част от тези институции, но властта не е в ГЕРБ, продължи той. "И тук вече ще видим какви заповеди ще изпълняват тези хора. Ако започнат поголовно да изпълняват заповеди на ГЕРБ, значи се готви преврат. Ако си вършат работата, както им се казва от сегашното правителство, значи нещата са горе-долу безопасни", смята Дайнов.

За това, че са унищожени документите за полетите на правителствения "Авиоотряд 28", Дайнов коментира: "Вчера, като чух, си казах: "Може ли такова нещо? Тези хора нямат ни стил, ни финес – изгубили документи, изчегъртали диска за подслушванията." "Това е пълно безобразие. Това е тяхното ниво – квартални безобразници. Просто нямам думи – пълно падение на всичко", каза още политологът Евгений Дайнов. 


 


От категорията

Вацев: ГЕРБ е приключило политическо мероприятие. Борисов е жертва на собствената си автохипноза!

-1483006672.jpg

Политическият разум на ГЕРБ се отдели от действителността. Те не живеят в ...

5 авг. 2020 | 14:25

Владимир Костов: Имаме ли ръст и сили да понесем отговорностите ни?

-1469249999.jpg

Личност, семейство, национална общност, държава! Стабилността на тази вертикала ...

5 авг. 2020 | 11:34

Тодор Живков – Човекът от народа, си отиде на днешния ден преди 22 години

-1510298944.jpg

Човекът, който 33 години управлява страната и провежда ударна индустриализация, ...

5 авг. 2020 | 18:27

„Взгляд“: Защо Полша ненавижда „Северен поток-2“

-1523520082.jpg

Във Варшава по едно време активно се обсъждаше тълкуването, че Москва е длъжна ...

5 авг. 2020 | 15:48