Ася Петрова: Срещу мен се води компроматна война

22554 | 12 юни 2013 | 05:42

Досъдебното производство и разследването срещу Цветан Цветанов не попадат в моя ресор като зам.-главен прокурор

Автор:Досъдебното производство срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов не е в ресора на заместник-главния прокурор Ася Петрова. Това обясни тя в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Прокурор Петрова отговори на обвиненията в пресата, че възпрепятства разследването срещу Цветан Цветанов, като е притискала и заплашвала прокурори. „Не познавам доказателствения материал по това дело и не зная кои са прокурорите, които работят по това дело. Не съм заплашвала тези прокурори, които и да са те”, заяви прокурор Петрова. Тя дори изрази съмнения, че тези твърдения в пресата са на прокурори. „Това са твърдения на авторите на този материал, не на прокурорите. Написаното е едно абсурдно, клеветническо твърдение”.

Тя обясни още, че сега е заплашвана по телефона, а от няколко дни мъже с автомобили я следят. По нейните думи, компроматната война срещу нея не се води заради някакви "връзки" с Цветанов и ГЕРБ, а заради делото "Килърите". "Знам кой стои зад тази компроматна война, но няма да назова имена. Ще направя това, когато разполагам с доказателства и мога да ги представя пред обществото. Ще си позволя да уточня, че тази атака стартира още по време на работата ми по делото "Килърите", малко преди да стартират пледоариите и моята обвинителна реч. Сега тази кампания отново се активизира, стана особено интензивна. Свързвам това с новата ми длъжност", обясни зам.-главният прокурор

Аз имам волята и куража да продължа да работя съвестно, както и досега. Пред камерите тя обясни, че преди време лично Сотир Цацаров й се обадил с предложение да стане част от неговия екип. "Г-н Цацаров ми се обади лично и ми предложи да съм част от неговия екип. След кратък размисъл аз приех", припомни си Петрова. "Не, не мисля за оттегляне", отговори на журналистически въпрос прокурорката. "Живея във ведомствено жилище и държа да отбележа, че цената му е постановена с нормативна уредба, а не по някакъв друг начин...", изтъкна тя. Попитана колко пари дава на месец за наем, Петрова отвърна: "Плащам 59 лв. и някакви стотинки."


 

 

 


От категорията

Валентин Вацев: Борисов е наказание за нашите грехове

-1484498737.jpg

Премиерът може да употреби част от трудовите си спестявания за къща в Рубльовка ...

6 авг. 2020 | 17:56

Първан Симеонов: Борисов губи играта на нерви при един почти спечелен мач

Първан Симеонов-1543427061.jpg

Ако довчера протестът вървеше към маргинализация, по-скоро след вчера върви към ...

6 авг. 2020 | 13:16

„Взгляд“: Конкурентите хвърлиха организираната престъпност срещу Тръмп

-1591002908.jpg

В исторически план Демократическата партия на САЩ през целия XX век - особено в ...

9 авг. 2020 | 17:00

Разкриват тайните на "Света София" в Истанбул

Снимка: Анадолска агенция-1596973126.jpg

Триизмерно сканиране на подземните вентилационни тунели на храма разкрива как ...

9 авг. 2020 | 14:37