CNN:

Проблемът на САЩ

4881 | 15 окт. 2013 | 13:12

Мнозина американци нямат нужната квалификация дори да изберат кой да ги управлява

Автор:Ако нашето правителство изглежда ужасно, това е защото и самите ние не сме по-добри". Това твърди Л.З. Грандерсън в седмичният си анализ за Си Ен Ен. "Всяка държава си има правителството, което заслужава" - казва именитият френски философ Жозеф де Местр. "Ние сме тези, които поставят политиците на власт, но ако погледнем последните резултати на Международната комисия за изследване на уменията, изглежда, че не сме съвсем квалифицирани да правим това", уточнява Грандерсън.

"Аз обожавам онези улични интервюта, които правят нощните емисии само, за да покажат колко са глупави американците", посочва анализаторът и продължава: "Забавно е да се смея на хора, които се занимават с прости математически проблеми или не са в състояние да открият на картата поне една от страните, с които сме във война. А повечето от тях дори се запъват, когато им се наложи да изброят нивата на властта. 

"Но всичко това е забавление и игра,  до момента в който не се досетите, че изборите оставят последици и че много от тези хора, които казват, че знаят кой е президент - но не и кой е върховен главнокомандващ, не застанат пред избирателните урни, въоръжени с бюлетина с ръка. Ако си мислите, че нефункционалността на правителството е проблем №1 на страната - а според едно скорошно проучване на "Галъп" една трета от нацията мисли така - тогава може би тези интересни нощни интервюта трябва да се разберат малко по-сериозно", посочва журналистът.

"Знаете ли, че докато бяхме ангажирани с заканванията с пръст към Вашингтон, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) публикува своите констатации от изследванията на уменията сред възрастните. Проучването засягало грамотността, математиката и компютърните умения на 5 000 възрастни между 16 до 65 години сравнявайки ги с данните на 21-а други държави. Добрата новина е, че не сме последни в нищо, но лошата е че сме в доста тежко състояние, след като последното представлява "добрата" новина. Ние изоставаме по математика спрямо всички останали държави, освен от италианците и испанците", навлиза в подробности Грандерсън.

"Преподавателите ще ви кажат, че най-добрият катализатор на по-късен академичен успех е образованието в ранното детство. Сред 38-те страни членове на ОИСР и Г-20  ние сме на 28-мо място по процент на 4-годишните, които получават образование в ранното си детство. А след всичко това онези забавни нощни интервюта вече едва ли изглеждат толкова тези смешни" , завършва журналистът.


 


От категорията

The National Interest: Съгласието на САЩ за „Северен поток-2“ би било победа за Путин

-1614181083.jpg

Самозаблудата на онези европейци, които, макар Москва да ги е смущавала и ...

24 февр. 2021 | 17:31

Владимир Костов: Залогът на изборите - новият национализъм

-1469249999.jpg

На мястото на глобализма, или в конкуренция с глобализма, в съвременния свят се ...

23 февр. 2021 | 15:09

Владислав Кръстев, РЕГО: Десет загубени години за присъединяване към Шенген

Владислав Кръстев, РЕГО: Десет загубени години за присъединяване към Шенген-1614152104.jpg

За периода от 10 години, след първия ни официален отказ през месец септември ...

24 февр. 2021 | 09:34

Проф. Коста Костов: Националният план за ваксинация върви тромаво и на места - хаотично

Проф. Коста Костов Снимка: Агенция "Фокус"-1614176570.jpg

С ваксината на AstraZeneca трябва да се ваксинират по-млади хора, на възраст ...

24 февр. 2021 | 16:21