Христо Йовов

Христо Йовов:

Нашият коз са „червените“ амбиции

6109 | 24 окт. 2014 | 15:24

Бившият спортен директор на „Левски“ Христо Йовов призна, че ЦСКА е фаворит в днешното дерби. Той обаче изрази надежда за победа на „синит"Първенството ни става все по-слабо, върнахме се с години назад"-Христо, с какво се занимаваш днес, половин година след като напусна „Левски?
-Почивам си и играя футбол. Помагам на аматьорския отбор от Своге. Сега е по-лесно, не чувствам голяма отговорност. В тима са се събрали млади момчета, които спортуват с желание.

-Респектирани ли са от твоето присъствие?
-Дано им е приятно. В никакъв случай не парадирам, но винаги бих дал съвет, ако ми го поискат.

-Кой ще победи във вечното дерби?
-Ясно е за кой стискам палци. Но ще е трудно предвид показваното от двата отбора. ЦСКА има психологическо предимство, както и комфортна преднина в класирането. Натрупаха и впечатляваща серия срещу „Левски“. Няма как тази статистика да не влияе в мача – винаги е за предпочитане футболистите да излязат със самочувствие.

-Ще те видим ли на стадиона утре?
-Да. Усещам еуфорията, надявам се трибуните да са пълни. Съветвам всички фенове да дойдат и да подкрепят любимия си тим. Но аз няма да съм в агитката, ще бъда в сектор „А“.

-Кои са козовете на „Левски?
-Голямото ни предимство е, че ЦСКА се бори за титлата и гони победа на всяка цена. „Сините“ са догонващи и напрежението е по-малко. За тях двубоят е поправителен изпит след двете равенства в последните два мача. Успех в дербито ще оттласне тима от трудната ситуация.

- Кой е най-ценният ти гол в срещу „червените“?
-Всяко попадение ми е носело несравнимо преживяване. Може би най-емоционално приех последното (при 2:1 през пролетта на 2013 г. - б.а.). Тогава искахме да сме шампиони, точките бяха много важни, освен това спечелихме в самия край. Страхотно е да вкарваш на ЦСКА, пожелавам на всички в „Левски“ да го изпитат няколко пъти в събота.

-След 3:2 над „Лудогорец“ се създаде впечатление, че „Левски“ може да се върне в битката за титлата. Сега обаче изоставането е сериозно, каква е реалната цел?
-Не е тайна, че клубът има проблеми, включитъелно финансови. Трудно е в такава ситуация да се изгради качествен състав. Хубавото е, че се дава път на младите – най-вече на Радослав Цонев и Божидар Краев. Ако трябва, те дори трябва да бъдат бутани в титулярния състав.

- Изненадва ли те нещо в първенството?
- Единствено колебливите изяви на „Лудогорец“. Като цяло първенството е по-слабо от миналото, а причините са известни на всички. Дано се намерят повече благодетели, които да наливат пари във футбола. Иначе се връщаме с години назад, вместо да се развиваме. Само два-три отбора си позволяват лукса да работят професионално.

- След година предстоят местни избори. Ще се кандидатираш ли отново за кмет на Своге?
- Не казвам нито не, нито да. Иначе амбиция не ми липсва. Ще преценя какви са настроенията и тогава ще отговоря по-конкретно.


 


От категорията

Нинова обеща на конгреса: Няма да влизаме във властта през задния вход. Ще спечелим изборите!

Нинова обеща на конгреса: Няма да влизаме във властта през задния вход. Ще спечелим изборите! -1601126969.jpg

Нашата цел е стабилност на България, сигурност и спокойствие на българите, да ...

26 септ. 2020 | 15:33

Георги Гергов: Подавам ръка на Нинова в името на единството на БСП. Да вървим напред заедно!

Георги Гергов: Подавам ръка на Нинова в името на единството на БСП. Да вървим напред заедно!-1592917055.jpg

Всеки може да си прави дребни сметчици, но тук става въпрос за нещо, което е ...

25 септ. 2020 | 14:34

Шаренкова: Повече не може да се разминнават политическо говорене и политически действия в БСП

-1515939710.jpg

Поздравявам Георги Гергов, който също работеше срещу прекия избор, но намери ...

27 септ. 2020 | 09:59

Какво представлява новият план на ЕС за миграцията

-1583491188.jpg

По-голяма солидарност за по-справедливо споделяне на тежестта

26 септ. 2020 | 14:37