Лидер на Зелените: Държавата обслужва мафията

9117 | 15 юни 2012 | 12:51

Призивите за вето към Росен Плевнелиев продължават

Автор:Единствените, които могат да спрат протестите ни срещу Закона за горите са г-н премиерът и г-н президентът, като президентът върне този закон чрез вето и бъде просто отменен в този му вид. Това заяви един от лидерите на ПП "Зелените" Андрей Ковачев по повод масовите протести, които ще продължат и в днешния ден с блокада на "Орлов мост", предаде БГНЕС.

Никой друг не може да спре протестите, защото те са граждански и възникват спонтанно, добави той. Ковачев отново повтори един от най-важните аргументи против промените в закона, така както иска премиерът - разрешаването да се строи от частни фирми върху държавни гори и земи в защитени територии. Това нещо трябва веднага да падне, категоричен бе той. Да се разрешава строителство, без да се променя предназначението на земи и гори, на ски писти, на лифтове, на поддържащи съоръжения, на голф игрища – подобни неща също трябва да паднат, каза Ковачев.

Аз съм един от хората, които протестираме срещу закона още от момента, в който той беше внесен, припомни природозащитникът. Тези протести нямат организатори, те са действително едно спонтанно явление. Трябва да паднат и всички онези грозни текстове, които разрешават повишено сечене на гори – това, за което лобира министър Найденов вече от толкова време, защото той в момента позволява да се сече 1,6 пъти повече гора, отколкото расте, позволява да се секат всички частни гори до 20 декара без лесоустройствен проект, на голо, възмущава се Андрей Ковачев. Това са неща, които се подпъхнаха на второ четене и бяха приети, които ще доведат до това, че след няколко десетилетия ние да нямаме гори, убеден е той.

Всички задържани от полицията наши колеги и приятели са освободени, благодарение на помощта на групата на "зелените адвокати", така се наричат, каза Ковачев. Беше им оказана и адвокатска помощ и се надявам, че всичките актове, които са им дадени, ще бъдат обжалвани в съда, за да не плащат тези глоби, подчерта той. Не може престъпници да се разхождат на свобода, а да се арестуват такива хора, смята природозащитникът.

Законът за горите в този му вид е престъпен закон, държавата в момента помага на мафията, свързала се е с мафията, споила се е с мафията и арестуват хора, които се опитват да защитят обществения интерес, категоричен е Ковечев. Когато това се случи в една държава, хората имат право да протестират, заключи той.


 


От категорията

Марко Семов: Нашето "Дано"

-1625947504.jpg

Има хора, родени за хаоса и безредието – за тях това е най-добрият ред. Време ...

6 дек. 2021 | 14:25

Валерия Велева: Управляващата коалиция ще е петорна. Радев има своя квота в кабинета "Петков"

Валерия Велева: Управляващата коалиция ще е петорна. Радев има своя квота в кабинета "Петков"-1638786584.jpg

Недоумение буди и решението всяка партия сама да отговаря за министрествата, ...

6 дек. 2021 | 12:10

The Times: Путин е готов да нападне Украйна след Нова година

-1636746878.jpg

Служители на американското разузнаване смятат, че Москва е разработила планове ...

6 дек. 2021 | 20:36

Десет са спорните въпроси, които ще обсъдят във вторник Байдън и Путин

-1616091713.jpg

Сред тях са евентуалната руска "агресия" в Украйна и западните ...

6 дек. 2021 | 17:36