Ремонти и строежи на магистрали ще бележат лятото

8174 | 15 юни 2012 | 17:50

Лиляна Павлова предупреди, че всички ключови магистрали ще бъдат в ремонт по време на летния сезон

Автор:Където и да погледнем картата на България, навсякъде ще има строителни дейности, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. През цялото лято ще има затворени участъци на магистрала "Хемус" в участъка преди Варна, има обходни пътища, но малко ще се забави движението, обясни министърът. Лот 2 на АМ "Тракия" със сигурност го пускаме на 1 юли, имаме увереността от строителите на Лот 3, че участъкът от Нова Загора до Ямбол може да е готов до средата на юли. За пиковия сезон до Ямбол ще се пътува бързо и комфортно по магистрала, а надявам се от август месец това да се случи и до Петолъчката, каза още Павлова.

На 29 юни пък трябва бъде пуснат за движение пътният възел в бургаския квартал "Меден рудник". Продължава активното строителство на магистрала "Струма". Там, в пика на сезона, ще има обходи, ще има затваряне на пътя и няма да е леко. Започва и строителството на продължението на магистрала "Люлин", която в момента свършва в нищото. Ще изграждаме там и кръстовище на три нива, което да облекчи трафика", добави Павлова. Това лято започва и строителството на обходите на Враца и Монтана.

"За голямо съжаление, най-добрият строителен сезон е летният. Това е изключително неприятно за всички, които пътуват, но от друга страна, това е единственият шанс за нас да строим. Разчитаме на разбирането, защото пък строителството, което правим, ремонтите, които правим, са в полза на всички нас да пътуваме по-бързо и по-безопасно", каза още Лиляна Павлова. На сайта на Агенция пътна инфраструктура всички граждани могат да намерят информация за настоящите и предстоящите ремонти по пътя за морето.

Регионалният министър съобщи, че нова делегация от Катар ще пристигне в София на 26 юни за продължаване на преговорите за изграждане на отсечката Свиленград – Русе. "Надявам се, да имаме възможност да дискутираме в детайли и меморандума, на основата, на който да бъде създадена компанията, която ще направи предпроектното проучване", призна тя.


 


От категорията

Валерия Велева: Радев свали юмрука. И трудното започва

-1619525109.jpg

Дертлиев, който учеше новопроходците в демокрацията, казваше, че най-добрият ...

26 ноем. 2021 | 14:56

Проф. Искра Баева: Защо само леви кандидати печелят втори президентски мандат?

-1557828259.png

Десните президенти и до днес се смятат за прави, а онези, които не са гласували ...

26 ноем. 2021 | 13:17

Кеворкян: След балотажа - ползваш и хвърляш. Радев не получи пропуск за Рая

-1568320806.jpg

Първият си мандат Радев спечели сам – той беше „Внезапният герой“, както го ...

25 ноем. 2021 | 17:10

Валерия Велева: Генерационният "преврат". С тези избори приключва Преходът

Валерия Велева:  Генерационният преврат. С тези избори приключи Преходът-1448546816.jpg

Този вот се превърна в дълбока разделителна линия - това бе една НОВА БЕЗКРЪВНА ...

24 ноем. 2021 | 17:21